kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

4.2.2015


Kataja Basket - Bisons Loimaa 95-83
(29-25, 23-17, 18-17, 25-24)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 23/40 (Bisonsille 24/40), kauden toinen kohtaaminen. Kataja (13-9, sarjasijoitus 5.) kärsi perjantaina katkeran vierastappion Tampereella. Sitä ennen joukkue oli huilannut peleistä lähes kaksi viikkoa. Biisoneilla (15-8, sijoitus 4.) sen sijaan pitää hurjaa kiirettä koko ajan. Korisliigan ohella kovaa VTB-liigaa pelaavalle joukkueelle illan ottelu on jo kauden 42. Sunnuntaina se oli lähellä todellista jympaukkua kotonaan Loimaalla, jossa venäläisjätti UNICS voitti vasta jatkoajan jälkeen.
Katajan kotisaldo on 8-3 (tappiot Biisoneille, Karhulle ja Kouvoille) eli Biisonit on Joensuusta jo yhden voiton hakenut. Sen vierassaldo 5 voittoa ja 6 tappiota kertoo paitsi kovasta ottelutahdista myös siitä että joukkueen Korisliiga-focus tulee paranemaan kevään lähentyessä.
Kataja lähtee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, poissa ovat Kalle Naapi ja Riku Heinonen. Biisoneiden peräti viidestä amerikkalaispelaajasta (alkukuusta Loimaalle saapunut Martin Zeno ei tosin ole vielä pelikuntoinen) päävalmentaja Greg Gibson jättää sivuun viime aikoina sairasteelleen Ian Hummerin. Eero Aaltonen puuttuu loukkaantumisen vuoksi eikä myöskään Roope Ahonen ole matkassa mukana.
 
Ratkaisu:
Biisoneiden hurja alku ei yllättävästi kanna kuin toiselle jaksolle. Alussa numeroa liian pieneltä vaikuttava Kataja saa pelijuonesta kiinni heti kun tutkapari Teemu Rannikko - Robert Arnold lämpenee kunnolla. Vieraat johtavat ottelua viimeisen kerran kahdeksannella minuutilla (21-23) ja joutuvat tämän jälkeen perässäjuoksijaksi koko loppupelin ajaksi. Kataja osuu etenkin kaukaa hurjalla 46 prosentin tarkkuudella (kolmoset 18/39) ja vaikka Biisoneidenkin vastaava tarkkuus on 43 % (10/23) ja sen heittojakauma on ylipäänsä "normaalimpi", ei se saa kotijoukkueen junaa enää pysäytettyä. Voiton arvoa nostaa se, että vieraiden korin alle ei käytännössä ole mitään asiaa. Kataja paikkaa tätä puutetta paitsi kovilla kaukoheitoilla myös onnistuneella joukkuepuolustuksella ja napakalla levypallopelillä (levyrit 36-37). Jälkimmäinen antaakin riittävästi aseita juosta kenttää Rannikon johdolla ja koriinjohtaneissa syötöissä otetaan selkävoitto 17-13 sarjan parhaasta hyökkäysjoukkueesta (Biisoneiden syöttökeskiarvo ennen ottelua 18 per ottelu).
 
Avainpelaajat:
Arnold (36/3/2 syöttöä/teholuku 30/plus-miinus -luku +10) osoittaa viimeistään tänään, että hän on tällä hetkellä sarjan selvästi paras pelaaja. Paitsi että koreja, vaikeita ja "supervaikeita", syntyy välillä kuin liukuhihnalta oli vastassa kuka tahansa, hän on myös äärimmäisen hyvä puolustaja. Ottelun yksi avainasia on Arnoldin vartiointityöskentely Bisons-takamies Aaron Johnsonia vastaan. Hän on ottelun alkupuolella lähes pysäyttämätön, mutta kun Reggie ottaa nopean pikkumiehen (173 cm) huomaansa tauon jälkeen, on sillä suuri vaikutus loimaalaisten hyökkäämiseen - Katajan eduksi. Rannikko (16/4/9 s./teholuku 19/+8) aiheuttaa harvinaislaatuisesti joukkueelleen peräti kuusi menetystä sekä heittää muutaman "airballin", mutta kokenut pelimies ei moisista hätkähdä vaan paikkaa nämä moninkertaisesti. Neljä kolmen pisteen koria sekä nautittavat "takaovipelit" Arnoldin kanssa ovat tänään tyylikkäintä Teemua. Eikä puolustamistaankaan voi moittia. Marius Van Andringa (11/4/1 torjunta/+3) kohauttaa katsomoa upeilla kaukoheitoillaan. Puolustuspelistään hän saa päävalmentaja Pekka Salmisen erityiskehut. Neljäs kova Kataja-nimi on Petri Virtanen (9/2/3 s./+20). Peten tehohetket osuvat loistaviin paikkoihin ja kentän paras plus-miinus -luku +20 saa aika monen -varmaan myös miehen itsensä- hieraisemaan silmiä.
Bisonsien näkyvimpiä ovat ulkomaalaisvahvistukset Johnson (15/2/5 s./2 riistoa/teholuku 17/-15), yritteliäästi ja tuloksekkasti alusta loppuun pelaava laituri Anthony Hilliard (21/3/2 s./teholuku 17/-15) sekä aina kovaa vääntävä iso laituri Travis Nelson (21/9/1 tor./teholuku 28/-17). Maajoukkuemiehet Matti Nuutinen (7/9/-6), Tuukka Kotti (2/6/-13) ja Antto Nikkarinen (13/1/ei syöttöjä/6 menetystä/-14) eivät saa itsestään aivan parasta irti.
 
Muuta:
Petri Virtanen puhkoo jälleen kerran tasalukuja yltämällä ensimmäisenä liigapelaajana 1700 runkosarjasyöttöön.
 
Seuraava ottelu:
Lauantaina Namika Lahden vieraana.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun