kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

27.11.2011


Kataja - UU-Korihait 95-66
(33-12, 13-19, 22-20, 27-15)

Alkuasetelmat:
Katajan puhdas kotisaldo (6-0) on kestänyt pyristelyt, helpostikin. Korihaiden vieraspelit (2-4) ovat sujuneet voittoisasti Lahdessa ja Salossa. Kautta aikain Korihait on voittanut Joensuu Areenalla käydyistä kaikkiaan 14 SM-runkosarjakamppailuista neljä, viimeksi maaliskuussa 2010.
Petri Virtanen palaa kokoonpanoon lähes kuukauden poissaolon jälkeen. Juho Nenonen ja Ilari Tolvanen jatkavat sairaslistalla. Korihait on saanut matkalle mukaan ainoastaan seitsemän pelikuntoista miestä, toisaalta kaikki tärkeimmät ovat rivissä.
 
Ratkaisu:
Ottelussa pelataan voitosta käytännössä noin viisi minuuttia. Kataja on kokonaisuutena niin monipuolisuutensa kuin peli-ilmeensäkin puolesta tänään täysin omaa luokkaansa. Korihait saa toisella jaksolla hieman juonesta kiinni takamies Mikko Jalosen (15/2) näyttäessä esimerkkiä. Joukkue nouseekin siedettävälle 11 pisteen etäisyydelle (43-30). Kun paukut eivät kuitenkaan millään riitä enempään, on ottelu ohi kolmannen pelijakson alussa.
Kataja viskoo kahden pisteen heittonsa naruihin peräti 81 prosentin tarkkuudella (29/36). Myös vapaaheitot onnistuvat mainiosti (19/22=86 %).
 
Avainpelaajat:
Jared Newson (25/11/2 riis.) on kentän kuningas, mutta muu Kataja-ryhmä ei tule kaukana perässä. Käytännössä kaikki kentällä käyvät pelurit täyttävät paikkansa ja osallistuvat menestyksekkäästi yhtenäisen peli-ilmeen luontiin. Newsonille ei tänään riitä tuloksenteko pelkästään hyökkäyspäässä: mies pimentää samalla puolihuolimattomasti Korihaiden suuren syömähampaan, monipuolisen Nigel Mooren (0/6/3 s./3 riis.). Suorituksen arvoa nostaa se, että tällä kaudella parhaillaan 11,6 pisteen keskiarvolla pelaava Moore on esiintynyt Korisliigassa kolmen kauden aikana kaikkiaan 75 ottelussa ja jää nyt ensimmäistä kertaa ilman pistemerkintöjä.
Petri Virtanen (8/1/5 s./2 riis.) saa Jukka Toijalalta paluunsa kunniaksi 22 peliminuuttia. Kolmoset (0/5) eivät vielä poissaolon aikana kylmenneillä ranteilla putoa, mutta pelinjohdossa on tuttua juonikkuutta. Iso kalusto, Sami Lehtoranta (22/5/1 tor.) ja Jeremy Price (15/3/2 riis./1 tor.), on sekin mainiolla pelipäällä dominoiden korien alustoja ottelun alun ja sen puolivälin tärkeillä hetkillä.
Cory Johnson (22/8) on vaisuista vieraista kokonaisuutena yritteliäin. Lehtorannan puolustamisessa hänellä on kuitenkin hieman liian suuri sarka. Takamies Shawn Vanzant (15/3/3 s.) liikkuu liukkaasti pallon kanssa, mutta ei saa haiden peliä uomiinsa oikein mitenkään, kiitos Katajan asettaman kovan paineen.
 
Muuta:
Synkkää syksyä kohti joulua edettäessä tuote eli joukkueen esittämä peli on vähintään kohtalaisen kovassa kunnossa: joukkue pelaa sarjakärjessä, voittaa jatkuvasti kotona puolustaen erinomaisesti, hyökäten tehokkaasti. Pieni rumpuryhmä pitää usein yllä mainiota "meteliä" ja katsomosta erottaa useita kasvoiltaan tutuksi tulleita Katajan ystäviä. Väkeä katsomoihin mahtuisi hurjan paljon enemmänkin, mutta ei sorruta valitteluihin vaan annetaan kiitosta teille, paikallaolijat, joille kiitos kannustuksesta ja tuesta kuuluu: KIITOS!
Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevana sunnuntaina Areenalla pelattavaa kärkiottelua Nilan Bisons Loimaata vastaan.
 
Katajan seuraava ottelu:
Keskiviikkona 30.11. Kotkassa KTP-Basketia vastaan.
 
> Ottelutilasto


< Takaisin | Sivun alkuun