Kausi 2002-03

Tarmon WWW-palvelu 8.12.2002
Tarmo kaatoi Katajan toistamiseen

Erinomaisesti toiseen Katajan kaatoon keskittynyt Porvoon Tarmo teki lauantaina Porvoon urheiluhallissa sen, mitä rohkeimmat siltä uskalsivat odottaakin.

Tarmo kaatoi toistamiseen tällä pelikaudella sarjaa johtaneen Joensuun Katajan! Lopullinen ero oli Tarmolle 10 pistettä (87-77), kun puoliajalla ero oli ollut jo 13 pistettä (51-38). Ottelu oli loistavaa mainosta paitsi lajille itselleen myös Tarmolle, tunnelmaiselle Porvoon urheiluhallille. Tämäkään ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi.

Kamppailu alkoi eräänlaisella kaukoheittokilpailulla. Katajan pisteistä vastasi erikoisesti Jukka Toijala (kolme kolmosta jo tässä vaiheessa) ja Tarmon pistetykit olivat Damon Hancock, Petri Uronen, Erik Payne ja Gyasi Cline-Heard. Ensimmäinen 10-minuuttinen Tarmolle 27-25.

Toinen jakso oli porvoolaisittain paras. Tarmon amerikkalaiset Gyasi Cline-Heard ja Damon Hancock ympärillään mm Mikko Pakkanen, Petri Uronen ja Robert Bukvic tekivät erinomaista jälkeä kummassakin päässä kenttää. Ei siis ihme, että Tarmo vei jakson 24-13 ja johti puoliajalla 51-38.

51 pistettä sarjan kovinta? joukkuetta vastaan I puoliajalla oli erinomainen suoritus. Mutta hyvänolon tunne taisi vallata tarmolaispelaajat, sillä kolmas 10-minuuttinen alkoi heikosti ja haparoiden. Kataja tuli nopeasti kolmen pisteen päähän, mutta johtoasemaa Tarmo ei enää pois luovuttanut!

Kotijoukkueen tarkempi heittopeli ja hyvä puolustuspeli alkoivat tuottaa tulosta. Katajan "aivot" Jukka Toijala ei saanut enää heittojaan putoamaan, ja kun Katajan jenkkien virhetilit alkoivat olla jo neljässä, lopussa kunnostautuneet Mikael Holme ja Petri Uronen heittivät Tarmon voittopisteet. Kolmas jakso 23-24 ja viimeinen eli neljäs 13-15 Katajalle. Loistava voitto taas Tarmolle, jonka voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen.