Kausi 2002-03

Pyrbasketin WWW-palvelu 17.2.2003
Katajan rutiini liikaa Pyrballe

Pyrba - Kataja 71-85 (32-36)

SM-sarjan kärkipään Kataja näytti Pyrbasketille, mitä merkitsevät rutiini ja kokemus. Erittäin järjestelmällisesti koko ajan pelannut Kataja ei päästänyt kotijoukkuetta taistelemaan voitosta vaan puolusti Pyrbasketin tehottomaksi ja jopa keskinkertaisella hyökkäyspelillä teki tarvittavan eron. Pyrba aloitti vauhdikkaasti ja johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 20-15. Ensimmäisellä jaksolla ainoa ongelma Pyrban pelissä oli puolustuspään levypallot, joista vierailija nosti puolet pisteistään.

Toisella neljänneksellä kotijoukkueen hyökkäyspeli alkoi takkuilla. Helppoja pallonmenetyksiä tuli liikaa ja Katajan tasoinen kokenut joukkue rankaisi niistä armottomasti. Lisäksi kotijoukkueen heittopeli alkoi kangerrella ja kun Kataja pystyi estämään korinteeon lähietäisyyksiltä, tukehtui Pyrban hyökkäyspeli. Hyökkäyksen agressiivisuuden puutetta kuvaavat BJ McFarlanin ensijakson heitot, vain 2 heittoyritystä. Lisäksi Pyrbasket ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään vapaaheittoa.

Toisella jaksolla Pyrballe tuli useita helppoja pallonmenetyksiä joista Kataja rankaisi. Lisäksi ensimmäisellä jaksolla pimennossa pysyneet Toijala ja Terho alkoivat upottaa kolmosiaan murhaavasti sisään. Edes puolustusmuodon muutos ei pysäyttänyt Katajaa, vapaa mies löydettiin myös paikkapuolustusta vastaan.

Al Hamiton puolusti tehokkaasti Andre Foremania vastaan ja teki teholukemat 22/10. BJ McFarlanille saatiin vain 10 pelitilanneheittoa, tilastot 16/14. Tero Minetin istuessa siviilit päällä nilkkavammaisena nousivat nuoret Antero Lehto ja Mikko Niemi hyvin esiin. Niemen 16 pistettä ja Lehdon 12 pistettä tulivat lähinnä kaukoheitoilla kun muun joukkueen heittopeli kangerteli pahasti. Tulevan viikon aikana Pyrbasket pelaa kolme äärimmäisen tärkeää peliä. Keskiviikkona Jyväskylässä, lauantaina Pyynikillä Huima ja sunnuntaina Pyynikillä Lahti ovat erittäin tärkeitä otteluita lopullista sarjataulukkoa ajatellen.