Kausi 2002-03

 
Kymen Sanomat 25.3.2003
KTP heräsi liian myöhään
 
HARRI LEVÄNEN
KOTKA


 
KTP oli voittanut kaksi edellistä koripallon SM-sarjan pudotuspelien kotiottelua BC Jyväskylää vastaan onnekkaastikin yhden pisteen erolla. Välierävastustaja Joensuun Katajan kanssa sama ei enää onnistunut, vaikka kotijoukkueen Roope Mäkelä saikin viime hetkillä yrittää voittoheittoa.
 
Tasatilanteessa 94-94 Mäkelä linkosi kolmen pisteen heiton eturautaan, kun aikaa oli jäljellä alta kymmenen sekuntia. Ohiheitosta Kataja käynnisti nopean hyökkäyksen, jonka amerikkalaisvahvistus Andre Foreman linkosi sisään. Pallon upottua koriin aikaa oli jäljellä vain 0,8 sekuntia! Kataja voitti 97-94 (46-58) ja johtaa välieriä voitoin 2-0. Loppuottelupaikka on joensuulaisille katkolla keskiviikkona. Sama pätee Tapiolan Honkaan, joka kukisti maanantaina Pussihukat jatkoajalla.
 
Jossitella voi vaikka turhaa se on
 
Kataja voitti eilen varmastikin ansiosta. Se ei ollut ottelussa kertaakaan tappiolla ja johti suurimmillaan 18 pisteellä. Silti KTP:lle jäi paljon hampaankoloon. Jotain olisi voitu tehdä toisinkin.
 
- Tietysti sitä ajattelee, että viimeisen hyökkäyksen olisi voinut pelata toisellakin tavalla, koska voittoon olisi riittänyt yksikin vapaaheitto. Heitto olisi pitänyt myös tehdä 3-4 sekuntia myöhemmin, mutta toisaalta Roope sai hyvän ja vapaan heittopaikan, jonka päätti käyttää. Nyt ei vaan mennyt sisään ja se siitä. Tämä on play offia, totesi KTP:n valmentaja Eero Saarinen.
 
- Mutta paskasta alusta huolimatta tulimme lopussa taistelemaan voitosta. Se on sentään hyvä asia, Saarinen jatkoi.
 
KTP:n tappion syyt pitää toki kaivaa syvemmältä kuin yhdestä epäonnistuneesta hyökkäyksestä. Joukkue on ihmeteltävän aneeminen, ja syttyi kamppailemaan voitosta vasta kun pelaamatta oli viisi minuuttia.
 
- Pelin alussa olimme enemmän jäljessä kuin tulostaulu näytti. Olimme tosi pehmeitä eikä pelissä ollut ajatusta, tuumi KTP:n pelaaja Pasi Heinonen.
 
- Vasta lopussa saimme puolustuksen toimimaan ja saimme riistoja. Toivottavasti tästä jäi hyvä ryminä päälle keskiviikon otteluun, Heinonen sanoi.
 
"Paloa" ei löytynyt jenkkien silmistä
 
Ryminää ja rytkettä sopii toivoa myös KTP:n jenkkien Greg Lewisin ja James Headin otteisiin. Headin pirteätä loppupeliä lukuunottamatta heidän esityksensä oli liki luokaton. Lewis kyllä touhuaa paljon, mutta sählää aivan liian usein pallon vastustajalle. Lisäksi Lewis otti turhia virheitä ja joutui niiden takia suihkuun neljä minuuttia ennen loppua. Head puolestaan on huono syttymään, flegmaattisuus on hänessä päällimmäinen piirre.
 
- Yritin välillä katsoa, että löytyykö sieltä heidän silmistään minkäänlaista paloa, mutta aika pimeää oli, Saarinenkin myönsi.
 
Toijalalta kahdeksan kolmosta
 
Kentän herra ja hidalgo oli Katajan pelintekijä Jukka Toijala. Hän näytti, että on KTP:lle ainakin yhtä vaikeasti pideltävä pelaaja kuin Jyväskylän Petri Virtanen. Kun Kataja siirtyi toisen erän alkuhetkillä 18 pisteen johtoon 42-24, Toijala oli tehnyt siihen mennessä 19 pistettä. Ensi jaksolla "Toikka" upotti peräti kuusi kolmosta. Toisella jaksolla onnistuneita kolmosia tuli enää kaksi lisää, kun häntä puolustanut Anssi Kinnaslampi tuli tiukasti iholle.
 
Reilut kolme minuuttia ennen loppua Toijalan murhaava kolmonen vei Katajan kahdeksan pisteen karkumatkalle (88-80). Se bonusheitto lähti kaksimetrisen Headin edestä!
 
Tiukaksi mennyttä loppupeliä Katajan valmentaja Timo Heinonen selitti ihmeen helpolla ensi jaksolla.
 
- Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme liiankin helposti tilanteisiin. Toiselle jaksolle KTP tuli sitten paremmin peliin sisään, puolusti aggressiivisesti sekä otti heitot ja tilan pois. Lähellä oli, ettei mennyt lopussa ohi.
 
KTP:n sunnuntainen tehomies Roope Mäkelä jäi Karhuvuoressa 14 pisteeseen. Se ihmetytti Heinostakin.
 
- Roope ei ollut ollenkaan niin aktiivinen kuin sunnuntaina, jolloin hän haastoi joka jätkän.
 
Lopputuloksen kannalta merkittävä asia oli ensi jakson virhejakauma (12-6). Kataja tekikin pesäeroa KTP:hin heittämällä vapariviivalta 11 sisään 14 yrityksestä. KTP:n vapaaheitot ensi jaksolla olivat 4/4.
 
Eero Saarinen siirsi katseet nopeasti huomiseen Joensuun peliin.
 
- Me olemme puskeneet eteenpäin väsyneenä jo monta ottelua. Uskon, että keskiviikkona Kataja tulee mukaan samaan leikkiin. Kyllä väsymys alkaa tuntua jo heissäkin.
 
KTP:lta puuttui rivistä edelleen Jari Syrjänen. Hän potee vesirokkoa.
 
© Kymen Sanomat
 
<< paluu

< Takaisin | Sivun alkuun