Kausi 2002-03

 
KTP Basket´n WWW-palvelu 27.3.2003
KTP taistelee pronssista
 
KTP pelaa viime kevään tapaan koripallon SM-pronssista. Asia varmistui keskiviikkoiltana Joensuussa, kun Kataja löi KTP kolmannen kerran perätysten välierissä. Kataja oli tällä kertaa parempi lukemin 92-80 (18-21, 30-19, 25-23, 19-17).
 
Viime kaudella sarjanousijana pronssin KTP:n nenän edestä ottanut Kataja eteni finaaliin suoraan voitoin 3-0. Loppuottelussa se saa vastaansa hallitsevan mestarin Hongan Espoosta. KTP:n vastustaja pronssiottelussa on Vantaan Pussihukat, joka hävisi oman välieräsarjansa Hongalle 0-3.
 
- Viime vuonna takkimme oli aivan tyhjä pronssiotteluihin lähdettäessä. Toivottavasti joukkue on tänä vuonna motivoituneempi, Pussihukille olisi vähän kalavelkojakin maksettavana. Vaikka seura on menestynyt, niin joukkueessamme on vain kaksi pelaajaa, jotka ovat voittaneet mitalin miesten tasolla, KTP:n valmentaja Eero Saarinen totesi asetelmista.
 
Pronssi ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella, ja pelipäivät ovat ensi viikon tiistai ja torstai. Finaalipelit taas alkavat maanantaina Joensuussa, ja mestaruus ratkeaa tuttuun tapaan kolmella voitolla.
 
Pudotuspelifiilis puuttui täysin
 
Eilinen ottelu ei kohonnut kovinkaan korkeatasoiseksi. Ellei olisi tiennyt, niin tuskin olisi ihan heti kentälle katsomalla uskonut, että siellä pelattiin SM-sarjan finaalipaikasta. Kentältä puuttui pudotuspeleihin perinteisesti liitettävä kova intesiteetti. Hetkittäin kumpikin joukkue toki onnistui, mutta minkäänlaista hurmosta kumpikaan joukkue ei saanut missään vaiheessa päälle. Yleisökään ei jaksanut syttyä juuri tavallista runkosarjapeliä enempää, vaikka kotijoukkue paineli historiansa ensimmäistä kertaa koripallofinaaleihin.
 
Kun KTP alkoi jäädä kolmannen jakson lopulla ensimmäistä kertaa selvästi tappiolle, mitään ihmeempää ei tapahtunut. Viimeisellä jaksollakin joukkue vain pelasi. Yritti toki, mutta ei taistellut niin kuin tuossa tilanteessa olisi pitänyt. Muutamalla onnistuneella kolmen pisteen heitolla ero kapeni hieman, siinä kaikki. Katajakaan ei häikäissyt, mutta pystyi paremman perustasonsa ja tarkemman heittopelinsä turvin voittoon.
 
Syyllinen varsinkin KTP:n väsyneeseen esitykseen on helppo löytää: sarjaohjelma. Eilinen peli oli kotkalaisille kahdeksas tiukka playoff-matsi 13 päivän sisään. Näin tiukka ottelutahti ei voi millään olla näkymättä pelin tasossa. Koripallo tosin ei ole ainut laji, joka painii saman ongelman kanssa.
 
- Kataja vaikutti alussa väsyneeltä, ja meillä oli mahdollisuudet iskeä. Toinen erä alkoikin meiltä vahvasti, mutta sitten puolustus alkoi sekoilla. Kataja on rankaissut meitä läpi välieräsarjan puolustuspelin virheiden ja menetysten kautta. Ottelutahti on ollut niin kova, ettei asialle ole voinut oikein mitään harjoittelemalla tehdä, Saarinen harmitteli.
 
Jenkit mukana hyvässä ja pahassa
 
KTP:n selvästi tehokkaimmat pelaajat olivat Greg Lewis (28/11) ja James Head (22/7). Näiden lukemien ohella tilastoista löytyi kuitenkin kummaltakin jenkiltä vähemmän mairitteleva numero kohdasta menetykset: 7 kappaletta.
 
- Tällaisilla on hirveä merkitys joukkueen moraalille. Juuri kun ollaan nousemassa, niin sitten tulee samanlaisia menetyksiä, mitä näkee lähinnä junnupeleissä, KTP:n valmentaja Eero Saarinen tukisti. Roope Mäkelä keräsi saldon 11/5, ja Anssi Kinnaslampi pääsi viimeisenä kaksinumeroisiin lukemiin.
 
Katajan tehomies oli aiempien otteluiden tapaan Andre Foreman. Tehojensa (25/6) ohella hän sai puolustuspelissä hyvän otteen Mäkelästä. Sami Laaksonen heitti 21 pinnaa ja Jukka Toijala 20. Katajan pelaajat tuulettivat finaalipaikkaa todella hillitysti. Siitäkin voi päätellä, että maha ei täyty vielä hopeamitaleilla. Suomen cupin voiton lisäksi haussa on kirkkainta myös SM-sarjasta.
 
- Finaali tuskin ratkeaa kolmessa pelissä. Kotiedusta huolimatta lähdetään tavallaan haastajana. Vastassa on hallitseva mestari. Se vaatii meiltä kovaa venymistä ja myös kotiyleisön tukea tarvitaan, Katajaa valmentava Timo Heinonen totesi ympäripyöreästi.
 
KTP:n osalta pelit jatkuvat taistelulla pronssimitalleista tiistaina 1.4. klo 18.30 ja vastustajana on PuHu.
 
<< paluu

< Takaisin | Sivun alkuun