Kausi 2002-03

Team Componentan WWW-palvelu 28.10.2002
Joensuun Kataja-Team Componenta 82-58 (38-36)

Kataja otti odotetusti kotivoiton Team Componentan vieraillessa joen kaupungissa. Lopullinen piste-erokin 82-58 (38-36) saattoi monen mielestä olla odotettu, mutta tapa millä Componenta saattoi kotijoukkueen hämmennyksiin 32 minuutin ajaksi oli varmasti monelle yllätys. Ensimmäinen erä päättyi 19-17 ja tilanne kolmen erän jälkeen oli 59-53.

John Ford (14/14) oli totuttuun tapaan kova ja hallitsi tilanteet korien läheisyydessä, Se eikä varmasti ollut enää kenellekään yllätys, mutta myös Shanderic Downs (16/5) esitti niitä otteita, joiden vuoksi hänet Karkkilaan otettiin. Downs piti Jukka Toijalan (kolmoset 1/10) tarkassa vartioinnissa ja teki 16 pistettä hienoilla heitoilla vain 23 minuutissa.

Componentan kannalta harmillista oli se, että Downs ei nilkan muljahduksen takia kyennyt pelaamaan minuuttiakaan enempää ja noistakin minuuteista se viimeinen neljännessä erässä oli ehdottomasti liikaa, vaikka se tuottikin vielä yhden onnistuneen kolmosen (yhteensä 3p heitot 4/8).

Varsinainen yllätyskortti oli kuitenkin Olli Ahvenniemi (7/3), joka pysäytti Sami Laaksosen hienolla puolustustyöskentelyllään. Olli torjui pari kertaa Samin yritykset ja pystyi pitämään tämän hyvin pois korintekotilaisuuksista. Kokemuksen puute tuli kuitenkin ehkä lopussa esiin, kun Olli sai viidennen virheensä kolmen erän jälkeen.

Kotijoukkueen etumatka oli vaihdellut vain 4-6 pisteessä vielä neljännen erän alkuhetket, mutta Ollin joutuessa suihkuun tilanne muuttui ratkaisevasti, kun Shanderickaan ei kyennyt pelaamaan. John jäi aivan yksin korin alle ja vieraiden pitkät pelaajat Clifton Jones (14/10), Andre Foreman (16/9) ja ennen kaikkea Sami Laaksonen (21/11) pääsivät mellastamaan hyökkäyskorille. Laaksonen todennäköisesti lähes tuplasi piste- ja levypallosaaliinsa viimeisessä erässä.

Sami Syrjälän puolustuspeli ansaitsee myös huomiota, sillä hän onnistui pitämään pihdeissään Foremanin, joka joutui hakemaan tehoa penkiltäkin kaunistellen kuitenkin lopulta itselleen siedettävät lukemat. Kotijoukkueesta Mikko Kyrö sai mukavasti vastuuta (23 min./9 p) kuten myös Janne Valtonen (14 min./6 p).

Hyökkäyksessä Syrjälä teki 50 %:lla heittopelillä tulosta 8 pisteen verran. Ville Tuominen kirjautti kaksinumeroiset pisteluvut (10) ja oli paras kotimainen pistemies, kun Eetu Koskinen teki 3 ja Mika Mikkola (0/0), Jussi Ahola (0/5) sekä Kalle Niittumäki (0/1) jäivät nollille. Mikko Erola ei pelannut.

Keskiviikkona Componentalla on tärkeä ottelu, kun se kohtaa kotonaan tänään Pyrbasketin nöyryyttäneen Lahden. Karkkilan kasvatti Jari Vekkilä taisi tehdä tuossa ottelussa levypalloennätyksensä (13) ja teki samalla tupla-tuplan, kun pisteitä syntyi 17. Lahti on aloittanut sarjan 2 voitolla ja neljällä tappiolla, joten voitolla Componenta nousisi Lahden kanssa tasapisteisiin.

Ensi viikko on Componentalle tärkeä siinä mielessä, että joukkueen kapteenin Antti Heinosen paranemisesta saadaan uutta tutkimustietoa. Mikäli Antin sairasloma jatkuu ja Downsin jalka vihoittelee edelleen, täytyy joukkueen ratkaista tilanne jotenkin.

Tällä hetkellä sarjassa on erottunut vain neljän kärki (Honka, KTP, Kataja ja LrNMKY kaikilla 10 pistettä), mutta loput joukkueet ovat 4-6 pisteessä kahden pisteen Componentaa ja pisteetöntä FoKoPoa lukuun ottamatta.

Componenta on kohdannut kuudessa ensimmäisessä pelissään viisi sarjataulukon kuudesta ensimmäisestä joukkueesta, joten kylmien numeroiden perusteella vastus voisi ainakin hieman helpottua tulevissa otteluissa.