Kausi 2002-03

 
Sisä-Suomen Lehti 5.12.2002
Huiman peli katosi katajikkoon
 
Sanna Kuitunen

 
Kataja-Huima 104–77 (52–42)
 
– Ensimmäiset viisitoista minuuttia olimme vahvasti pelissä kiinni ja oma pelimme oli tasapainoista. Sitten peli katosi täysin, Huiman miesten joukkueen valmentaja Markku Ranta kertoo keskiviikkoisesta pelistä Joensuun Katajaa vastaan.
 
Ensimmäisen puoliajan lopulla Kataja sai Huimalta helpolla kymmenen pistettä.
 
Ranta kertoo, että Huiman hyökkäyspeli takkusi pahasti, ja kun soppaan lisätään oman puolustuksen rapistuminen, niin jytäkkä keitto oli valmis. Pukuhuoneeseen Huima lähti apein tunnelmin.
 
– Tauolla haimme kovaa latausta ja lähdimme toiselle puoliajalle voittomielellä. Mutta ei se peli kulkenut sittenkään.
 
Korkeilla odotuksilla Joensuuhun
 
Vastassa ollut Kataja on viime vuoden sarjanousija ja pronssijoukkue.
 
– Pettymys oli kova, sillä meillä on suuret odotukset, kun lähdimme Joensuuhun. Pelin loppua kohti Huiman poikien henkinen kantti alkoi loppua.
 
– Peli tilttaa täysin, kun huomataan että se ei kulje, vaikka tekisi mitä. Sellainen tilanne koittelee pelaajien henkistä kanttia todella paljon, Ranta kertaa pelin tunnelmia.
 
Ennen joulutaukoa Huimalla on vielä kolme peliä edessä. Ranta kertoo, että nyt käydään kovin koitos asemien säilyttämiseksi.
 
– Nämä kolme peliä ovat tärkeitä. Jos voitamme, pysymme sarjataulukon yläpäässä. Jos häviämmme, joudumme taistelemaan sarjapudotusta vastaan.
 
Ranta pitää tärkeänä pettymyksen ja häviön unohtamista mahdollisimman nopeasti.
 
– Teemme nyt paljon töitä joukkueen kanssa, että pääsemme tappiosta yli.
 
Kataja: Lasse Aavamäki 4/2, Jukka Toijala 22/0, Andre Foreman 27/8, Clifton Jones 14/9, Juho Terho 13/3, Mikko Kyrö 4/1, Sami Laaksonen 13/8, Kimmo Tolvanen 5/1, Janne Valtonen 2/4.
 
Huima: Pena Ranta 8/1, Jouni Määttänen 13/2, Toni Ilmonen 16/1, Sami Kajander 5/2, Tero Rantaniva 7/4, Mikko Siimes 6/0, Aaron Olson 10/1, John Smith 4/4, Ramon Sendar 8/7.
 
© Sisä-Suomen Lehti 2002
 
<< paluu

< Takaisin | Sivun alkuun