kataja basket club / juttuja & kuvia / tarinanurkka
< Takaisin

27.9.2011


Juppe Stenin kynästä

"Kaikkien aikojen koriskausi?"

Juha Sten Maajoukkueelta huikea suoritus! Sitä ei tarvinne sen enempää analysoida, mutta se toimi samalla varsinaisena alkuräjähdyksenä tulevalle koriskaudelle.
 
Uskallan väittää, että tuleva Korisliiga-kausi tulee olemaan yksi kovimmista mitä Suomen korishistoria on nähnyt. Jos viime vuosina on ollut ennen kauden alkua yksi, kaksi tai korkeintaan kolme mestarisuosikkia, voidaan nyt haaveilla yhä useammalla paikkakunnalla toukokuun finaalipeleistä. Ja tämä ei ole sitä jokavuotista lässynlässyn-jargonia, jota aina toistellaan ennen kauden alkua sarjan tasaisuudesta, tämä on totta.
 
Hongalle jäi käteen jo viime kirjoituksessani toiselle paikkakunnalle viittaamani Musta Pekka, joskin uskoin Hongan taas kerran ongelmistaan selviytyvän. Mutta aika usein sitä saa, mitä tilaa. Ja olen vilpittömän pahoillani, että näin pääsi käymään suomalaisen koripallon kannalta, mutta samalla toivon TAAS tästä esimerkistä kaikkien ottavan opikseen. Näitä ei tarvita suomalaiseen koripalloon yhtään enempää. Voin vain kuvitella sen tuskan, mikä Honkaan sopimuksen tehneillä pelaajilla ja valmennuksella oli päätöksen tullessa ilmi...
 
Samalla Hongasta vapautuneiden muutamien laadukkaiden pelaajien ansiosta, niin KTP kuin ToPokin (Muurisen avustuksella) nostivat itsensä potentiaalisiin liigan suosikkien joukkoon. Ja jos aikaisempina vuosina on joskus tiennyt jo ennen peliä, että ilman täyttä katastrofia voiton pitäisi tulla, niin tällä kaudella takki auki peliin lähtö tietää kovaa nuhaa. Samoin jos joku pystyy nyt vakavalla naamalla sanomaan tietävänsä mitalijoukkueet, hän valehtelee.
 
No mites Kataja? No ainakin uusi komea logo on... ja ainakin näillä näkymin päästään muutama kerta Areenalle heittämäänkin ennen kauden avausta. Kunpa voisinkin sanoa meidän vain jo odottavan torstaita suunnitelmien mukaan menneen harjoituskauden jälkeen.
 
Valmistautumiskausi on ollut maajoukkueen loistavan menestyksen, miesvajeen ja muiden pikkuongelmien takia kaukana toivotusta. Turha tässä siis on kenellekään valehdella, että olisimme täysin valmiita kun pelit alkavat. Mutta yleensä kun tuntuu, että asiat eivät suju kuin Erä-Urheilun alennusmyynti, on kaksi vaihtoehtoa: joko murehditaan asioita tai keskitytään siihen mihin voimme itse vaikuttaa. Me emme tällä hetkellä voi tehdä muuta kuin olla kärsivällisiä, uskoa itseemme ja treenata mahdollisimman hyvin. Eipä tosin kaikki muutkaan joukkueet ole varmasti vielä täysin valmiita, mutta siihenhän ei meidän kannata ajatuksiamme ja energiaamme tuhlata.
 
Newsonin ja kaverinsa B.A. Walkerin tulon myötä, on kuitenkin paljon helpompi lähteä rakentamaan ehjää kokonaisuutta, kun kaikki tietävät toistensa pelityylit jo entuudestaan. B.A. on päässyt loistavasti sisään joukkueeseen, ja uskallan vakuuttaa, ettei näiden kahden herran suunnalta ole ongelmia tulossa kentän ulko- eikä sisäpuolelta. Tämäkin antaa uskoa siihen, että tulemme saamaan tämän ainakin tuhannen palan palapelimme kasaan ennemmin tai myöhemmin. Tosin sitä ennen voi lähteä valmennukselta monen monta hiusta, ja olen itsekin henkisesti valmistautunut siihen, että omakin uimalakki alkaa paljastua yhä useammalle...
 
Joka tapauksessa onpa taas hienoa, että pelit alkavat. Areenalla tullaan tällä kaudella näkemään viimevuotista enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ja treenipelien perusteella uskallan väittää, että muutamia sellaisia pommeja Jaredin toimesta tullaan näkemään, että voi hieman herkemmältä yksilöltä tulla jopa pikku pissi housuun...
 
Ja sen voin luvata, että täällä päässä on tavoite aika selvä kevään suhteen. Sen unelman eteen tehdään töitä, ja se auttaa vaikeallakin hetkellä. Mahtavaa koriskautta kaikille!
 
Juppe


< Takaisin | Sivun alkuun