kataja basket club / juttuja & kuvia / tarinanurkka
< Takaisin

13.7.2011


Juppe Stenin kynästä

"Kesälomalla(ko)?"

Katajankin kotisivut viettävät hiljaiseloa ja kärsimättömät lukijat janoavat tietoa kesäkuumalla. Mitään ihmeellisiä uutisia tai yllättäviä huhuja en pystyne kertomaan, mutta laitetaan alle vähän ajatuksia ja tuntemuksia joukkueen tilanteesta ja muista korisuutisista.
 
Eli reilut pari kuukautta kulunut kauden loppumisesta, hopeamitali häpeää vieläkin yksinään pelikassin päätytaskussa, ja lenkkareista kuluvat pohjat treenatessa. Toukokuu meni itse kullakin omalla painollaan palautuen, reissaten ja hieman urheillenkin, ja kesäkuun alusta alkoi juhannukseen asti treenijakso fysiikkavalmentajan johdolla. Nyt käynnissä omatoimijakso elokuun alkun asti, jonka aikana jokainen meistä toteuttaa omaa treeniohjelmaansa valmennukselle tekemisistään raportoiden. Samalla menneenä maanantaina alkoi miesten maajoukkueleiritykset, ja toivottavaa olisi leiritysten onnistuvan riittävän hyvin, jotta kisalippu syyskuuksi irtoaa!
 
Maajoukkueessa olevat jätkät painavat nyt siis yhtä kyytiä taas ensi toukokuulle (jotkut jopa kesäkuulle), pisimmän loman ollessa mahdollisesti 4-5 päivää. Juttelin joku aika sitten erään valtameren takana kiekkoilevan pelaajan kanssa, joka kiroili kauden venymistä toukokuulle kesän jäädessä niin lomailultaan kuin treenaamiseltaan lyhyeksi. Lyhyeksi ja lyhyeksi. Training campit alkavat syyskuussa, joten vajaa neljä kuukautta on aika paljon enemmän kuin meidän sankarimme susipaidoissa. No, eihän lätkän pelaajat niin paljon tienaakaan...
 
Allekirjoittanut ei ole viimeiseen neljään vuoteen pystynyt tähän aikaan vuodesta juoksemaan, joten olo on taivaallinen, kun pääsee urheilukentälle treenaamaan tai Lykynlammen portaisiin itseään kiusaamaan. Toki ongelmiakin on ollut, playoffeissa polvi kun ei ollut vielä kunnossa, niin touko- ja kesäkuukin meni tutuissa kuntoutuspuuhissa, mutta onnekseni viimeiset pari viikkoa ovat sujuneet hyvin. Polvi on tutkittu ja kuvattu, eli siltä suurempia ongelmia ei pitäisi olla tiedossa. Jos nyt vaan ei tekisi sitä samaa virhettä kuin niin monta kertaa (minä ja moni muu urheilija) aikaisemmin, ja liialla treenaamisella aiheuttaisi itselleen ongelmia. Ehkä tosin olen jotain oppinutkin... hope so.
 
Muuten en Katajan puolelta suuria uutisia voi kertoa, tyhjästä on pahan nyhjästä. Tyhjällä tarkoitan niin uusia tulijoita kuin vapailla markkinoilla olevia pelaajia.
 
Loimaa on tullut vauhdilla markkinoille Valavuoren persoonan mukaisesti, mielestäni loistava juttu! Samalla Loimaan hankkiessa kovia nimiä jengiinsä, on kysynnän ja tarjonnan laki kallistumassa tarjoajien kannalta positiiviseen suuntaan. Tarkoitan tällä sitä, että kun Loimaa (kuten myös Kauhajoki viime vuosina) pistää uutena tulokkaana rahaa likoon, nostaa se samalla pelaajien hintoja kohtuullisen rajallisen kotimaisen pelaajatarjonnan takia. Suomessa on kuitenkin vain tietty joukko Korisliigatason pelaajia, jotka ovat valmiita panostamaan koripalloon koko sielullaan. Kun nyt vielä muutamia kokeneempia pelureita päätti käsittääkseni lopettaa hienon uransa (Holme, Lind, Kumpulainen...), on nyt vielä vapaana olevilla harvoilla pelaajilla kaikki kortit käsissään usean seuran yrittävän epätoivoisesti hankkia pelimiehiä.
 
Toivottavasti tämä kilpajuoksu ei jätä kenellekään "Mustaa Pekkaa" käteen, kun kauden jälkeen ihmetellään kulujen ylittäneen menot (kuten tälläkin hetkellä huhujen mukaan tietyissä seuroissa on käynyt). Mikäli tätä mustapekka-ilmiötä ei tapahdu, voimme kaikki puolestamme kiittää toisiamme, myös Loimaata ja Kauhajokea, jotka omalla panostuksellaan luovat sarjastamme entistä ammattimaisemman antamalla pelaajille ja joukkueille aidon mahdollisuuden kehittyä, viemällä olosuhteita ja samalla koko lajia eteenpäin.
 
Ja toivon Valavuoren saavan järjestettyä jotain hienoa Ron Artestin (toivottavasti) saapuessa Suomeen. Ja jos olisin Loimaan kaupunginjohtaja, hetken miettisin korotusta Biisonien sponsorisummaan tai jotain yhteistä pikkuprojektia, onhan Loimaa vilahdellut sen verran tiuhaan asian tiimoilta eri medioissa. "Mustaa Pekkaa" ei toivottavasti kuitenkaan kauden jälkeen Loimaalla nähdä...
 
Samoin olen vilpittömän iloinen, että Pyrintö lähtee pelaamaan EuroChallengia ensi kaudeksi. Ja toivon sydämestäni heidän pääsevän lohkovaiheeseen pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä. Se vie maamme koripalloa eteenpäin. Toivottavasti liitossa parasta aikaa pähkäillään, miten tulevaisuudessa voidaan edesauttaa kansainvälisiin peleihin haluavia seuroja taloudellisesti tai muulla tavalla, jotta tulevaisuudessa kaikki haluavat rajojen ulkopuolelle.
 
Kotoisen liigamme joukkueiden välisiin mittasuhteisiin ei näillä tiedoilla liene dramaattisia muutoksia tulossa. Loimaa tosin vaikuttaa mahdolliselta top4-joukkueelta, samoin Kauhajoen valmentajan opissa muutaman vuoden olleena uskon Karhun olevan ensi kaudella äärimmäisen inhottava, ja menestyvä joukkue. Honka hankkinee tavalla tai toisella vielä yhden kovan suomalaisen kovien jenkkien lisäksi, ja on varmasti syksyllä Pyrinnön kanssa suurimpia suosikkeja. Kotkassa on tapahtunut paljon muutoksia, mutta riittääkö se jo ensi kaudella menestykseen?
 
Meillä siis ei näillä tiedoilla ole jenkkikysymysten lisäksi muita muutoksia Ojalan lähdön jälkeen näkyvissä. Matulle onnea Lappeeseen, varmaan kaikki ymmärtävät hänen valintansa. Itse ainakin toivon Matun lyövän läpi ensi kaudella. Kun valmentaja ja kotimaiset pysyivät näin hyvin kasassa, voi luottavaisena lähteä syksyyn, kun tietty kivijalka on jo rakennettu. Ja miellään ottaisin vaikka kaikki viime vuoden jenkit tänne takaisin, kahdestakin syystä: hyviä ihmisiä, hyviä pelaajia. Viime vuonna joukkueessa ei ollut yhtään mätää omenaa tai liian isoa, kiukuttelevaa egoa, ja uskon sen näkyneen kauas. Samoin kuten Pyrinnöstäkin näkee, jatkuvuudella on iso merkitys menestykseen. Jos kaikki kolme pelaajaa joudutaan vaihtamaan, on olemassa suuri mahdollisuus, että pelillisestikin noin hyvää kolmikkoa ei tänne saada. Keskusteluyhteys kaikkiin kolmeen on varmasti olemassa, mutta money talks. Niin pelaajien kuin seurankin puolesta. Salaa toivon, että edes yksi tuttu naama laskeutuisi Finnairin siivin Joensuun kentälle syksyn tullessa.
 
Ja jos jollain teistä on kova kiima saada vaikkapa Newson takaisin, niin Miinin & Törmälä varmasti ottavat mielellään uusia sponsoreita Kataja-perheeseen ;)
 
Eli nöyränä, mutta luottavaisena eteenpäin!
 
Juppe


< Takaisin | Sivun alkuun