kataja basket club / juttuja & kuvia / tarinanurkka
< Takaisin

Minitytöillä murskaava alkukausi

Katajan minityttöjen (s. 1995-96) pelikausi on ollut alkukauden osalta sanalla sanoen murskaava. Itäisen alueen muissa joukkueissa Mikkelissä ja Savonlinnassa ovat pelaajat vielä aika kokemattomia, kun taas Katajalla useat pelaajat ovat pelanneet yhdessä jo pidempään. Näin ollen 4 x 8 minuutin peliajalla tulleet voittotulokset 178-2, 108-12, 106-20, 104-11, 123-21 ja ”vain” 76-28 lienevät koko seuran junioritoiminnan ajalta aika harvinaisia.
 
Ilahduttavaa on ollut kuitenkin se, että syksyllä mukana tulleet ihan uudetkin pelaajat Jenni, Pinja, Sara ja Piita saavat näin hyvää oppia pelaamiseen nopeasti. Kokeneempien tyttöjen kanssa harjoitellen he ovat kehittyneetkin syksyn aikana tosi huimasti.
 
Pelien murskanumerot ovat olleet pitkälti myös C-tyttöjen ikäluokassa pelaavien Emman, Ellan (N), Jennan ja Tarun käsialaa, mutta ensi vuonnakin vielä mini-ikäiset tyttömme Ada, Emma, ja Ella (M), ovat olleet peleissä ihan eri tavalla ratkaisijoina kuin vuosi sitten. Hienoa kehittymistä on tapahtunut kaikilla yhdellätoista joukkueessa mukana olevalla tytöllä.
 
Rohkeasti on syksyn aikana myös pelattu seuran mikro- ja minipoikia vastaan. Voittaen, mutta myös niukkoja tappioita kokien. Taidoissa pärjäämme, mutta pojat ovat aina poikia...
 
Harjoituksissa on keskitytty kuitenkin edelleen koripallon henkilökohtaisten perustaitojen kehittämiseen, sillä mitä parempia ne ovat ja mitä nuorempana opittuja, sen mukavampaa on pelaaminenkin. Voittaminenkin on tällöin aina todennäköisempää. Kevään aikana yhä enemmän korostuvat myös erilaisten pelitilanteiden harjoitteleminen ja kahden alkuviikon harjoituskerran lisäksi pyrimme harjoittelemaan silloin tällöin myös perjantaisin.
 
Yksi syksyn voitoista takana ja on taputusten vuoro.
Yksi syksyn voitoista takana ja on taputusten vuoro.
 
Kevään haasteita
 
Vaikka tuollaisten murskavoittojen ottaminen tuntuu ainakin pari kertaa vielä mukavalta, niin se ei ole kehittävää ei voittajan, eikä tappionkaan kokeneen joukkueen kannalta. Näin ollaan päätymässä ratkaisuun, jossa joukkueemme siirtyy kevään ajaksi pelaamaan kaakkoisen alueen minityttöjen ylempään jatkosarjaan, jossa on lisäksemme viisi muuta joukkuetta. Mikkeli ja Savonlinna taas menevät kuuden muun joukkueen lisäksi saman alueen alempaan jatkosarjaan.
 
Matkat pitenevät, pelit kovenevat, mutta varmaan voittoihin pystymme sielläkin. Järkevät matkanjärjestelyt ovat myös vielä noin nuorille koripallonaluille tällöin tärkeitä. Pelipaikkakuntina olisi tällöin esim. Kouvolaa, Kotkaa ja Lahtea. Reippaus ja ”samaan hiileen puhaltaminen” kaikessa tekemisessä on kyllä ollut tyttöjen tavaramerkki aina, joten eiköhän nuokin pelimatkat onnistu.
 
Todellista tasoamme mittaamme myös loppiaisena Äänekosken junioriturnauksessa, jossa vastassa on koripallon keskisen alueen joukkueita ja Raholan Pyrkivä Tampereelta. Pääsiäisenä on sitten tarkoituksemme huipentaa joukkueen pelikausi kansainväliseen junioriturnaukseen Lahdessa.
 
Parhaamme teemme myös kevään aikana, katsotaan mihin se riittää. Tappioitta emme selviä ja pelit ovat varmasti kehittäviä ja tiukkoja, mutta on hyvä katsoa samanikäisten tyttöjen tasoa Suomessa vähän laajemmaltikin. Se on toivottavasti tyttöjenkin kannalta kuin laittaisi ”rahaa pankkiin” tulevia korisvuosia ajatellen.
 
Koristerveisin Kari, Risto ja Henna


< Takaisin | Sivun alkuun