kataja basket club / juttuja & kuvia / tarinanurkka
< Takaisin

Marraskuu 2006


C-tytöt pelaavat ”sinivalkoisin siivin”

Katajan C-tyttöjen (s. 93-94) pelikausi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti ja onnistuneista pelisuorituksista nauttien. Kahdeksantoista koristytön jako kahteen aluesarjassa pelaavaan tasavahvaan joukkueeseen on antanut peliaikaa jokaiselle enemmän ja mikä tärkeää toinen joukkue on aina kannustamassa, kun toinen pelaa. Erillisissä junioriturnauksissa esiinnymme yhtenä joukkueena.
 
Aluesarjassa on mukana Katajan kahden joukkueen (Siniset ja Valkoiset) lisäksi viisi joukkuetta. Mikkeliä lukuun ottamatta muissa joukkueissa on mukana myös B-ikäisiä tyttöjä ja Kuopiolla jopa koko toinen joukkue on vanhempaa ikäluokkaa. Kuitenkin niin Katajan joukkueen varsinaiset C-ikäiset kuin neljä joukkueissa mukana olevaa minityttöäkin ovat taistelleet peleissä hienosti hieman kookkaampia vastustajia vastaan.
 
Joukkueemme ovat erikoistuneet makeisiin jatkoaikavoittoihin. Eväät niihin ja hyvään alkukauteen ovat luoneet valmentajat Henna Nykänen ja Tiia Porkka. He ovat tulevien opettajien ammattitaidolla saaneet tytöille hyvän tekemisen innon päälle ja myös joukkuepelaamisen paraneminen on eritasoisessa sekä –ikäisessä joukkueessa ollut hieno asia.
 
Seuraavassa katsaus siihen, miten korisukka on Valkoisilla (Sara K, Ella, Emmi, Hanna, Taru, Eve, Henna, Eveliina, Iisa) ja Sinisillä (Sara P, Iina, Susanna, Juliana, Saana, Jenna, Emma, Laura, Hilma) heilunut alkukauden peleissä.
 
Alvari – turnaus 14. – 16.10.: Kokemuksen hankintaa
 
Ennen sarjaotteluita käytiin hakemassa tuntumaa oikeisiin peleihin lokakuun lopussa Alvari-turnauksessa Jyväskylässä. Kaikille mukaan lähteneistä 10 tytöistä matka oli ensimmäinen junioriturnausmatka. Vaikka vielä ei voittoja tullutkaan, kävi reissu hyvänä oppina siitä, mitä muualla Suomessa osataan. Kahdeksas sija tuli pari niukan tappion jälkeen ja turnauskakkosta Säynätsalon Rientoakin pidettiin tiukoilla lähes koko pelin ajan loppulukemista 42-59 huolimatta.
 
Viimeisessä pelissä tuli hieman jo väsyneenä ja innottomana täpärä 25-29 tappio Mikkelille. Mutta pelaajien kehittymistä syksyn aikana kuvaa se, että Mikkeli on voitettu syksyn sarjapeleissä.
 
Aluesarjaa Savonlinnassa 12.11.: Itsensä ylittämistä
 
Ensimmäiset sarjapelit ja jännitystä oli ilmassa melkoisesti. Sen aisti jo menomatkalla bussissa. Mitä vastustajat osaavat, miten joukkueen jako kahteen toimii ja kumpi hyvistä keskinäisistä kaveruksista, Savonlinnan valmentaja Hanna Leskinen vai meidän Henna, voittaa ”huutokilpailun pelien aikana”. Ennakkosuosikki Hanna piti pintansa ja myös peleissä Basketin tytöt olivat niukasti parempia. Mutta ilman heidän kahta B-ikäistään se ei olisi onnistunut. Valkoisten joukkue pakotti Basketin jopa jatkoajalle. Tai paremmin voi sanoa, että Basket pääsi onnekkaasti sinne asti, kun varsinaisen peliajan viime minuutilla meidän tytöt saivat hiukan liikaa intoa pelipaidan alle. Rauhallisuus unohtui ja vastustaja iski tasoituskorin summerin soidessa.
 
Sinisellä joukkuellakaan Basketin kaato ei ollut kaukana. Viimeisellä neljännekselle kuitenkin hieman väsyttiin, kun kyseessä oli päivän toinen peli ja vastustaja karkasi 11 pisteen voittoon. Mutta Baskettia vastaan molemmat joukkueet osoittivat esimerkillistä taistelua. Ennakkoon parempi joukkue oli helisemässä ja keväällä olemme jo ilmeisesti selvästi edellä.
 
Sinisten joukkue taktiikkatauolla
Sinisten joukkue taktiikkatauolla.
 
Savonlinnassa toiselle vastustajallemme Mikkelin Namikalle maksoimme tuplana Alvari-turnauksen kalavelkoja. Valkoisten joukkue piti ottelun hallussaan koko ajan ja Siniset ratkaisivat oman pelinsä viimeisen jakson rutistuksella 14 – 4.
 
Peleissämme erityisesti molempien joukkueiden kapteenit Valkoisten Emmi Kinnunen ja Sinisten Hilma Mähönen onnistuivat hienosti. Mutta kaikki pelaajat ylittivät itsensä, kuka puolustuksen tsempillään, kuka hyökkäyspään onnistumisillaan. Ja sehän on hyvän joukkueen tunnusmerkki, kun harjoituksissa on ”100 lasissa ja peleissä 110”.
 
Tulokset Savonlinnan ”turneelta”:
Savonlinnan Basket - Kataja, valkoiset 56-53 ja. (44-44, 18-15)
MiNMKY - Kataja, siniset 41-47 (20-24)
Kataja, valkoiset - MiNMKY 42-27 (22-19)
Kataja, siniset - Savonlinnan Basket 44-55 (26-22)
 
Aluesarjaa Kuopiossa 18.11.: Jatkoaikavoittoja
 
Kuopion Linkin joukkueita vastaan oli käyty pelaamassa jo harjoituspelejä lokakuun lopulla, joten vastustaja oli osin tuttukin. Linkin C-ikäisten joukkue vahvistettuna kahdella B-ikäisellä, kaatui sekä Sinisen ja Valkoisen joukkueen toimesta tiukkojen jatkoaikojen jälkeen. Savonlinnan jatkoaikatappiosta oltiin siis opittu.
 
Ensin Sinisten joukkue hieman torkkui varsinaisen peliajan lopulla ja päästi Linkin viimeisellä jaksolla tasoihin. Jatkoajalla sitten ryhti piti loppuun asti ja voitto pistein 60-59 oli tosiasia. Loppurutistuksessa ja koko pelissä hyviä esityksiä nähtiin kaikilta, mutta erityisesti Sara Paakkunaisen käsi oli tarkkana. Vaikka virhetilikin meinasi täyttyä kesken pelin, niin Sara riisti palloja pirteästi ja teki kaikkiaan 30 pistettä.
 
Valkoisten peli eteni tasaisesti koko pelin ajan ja jatkoajalle lähdettiin lukemissa 41 – 41. Jatkoajalla ei sitten korijuhlaa nähty. Valkoisten kahden pisteen ”jatkoaikasaalis” riitti. Linkin C-tytöt eivät väsyneenä ja tiukassa puolustuksessa saaneet korin koria. Pelin taistelija oli ratkaisukorin tehnyt Emmi Kinnunen, joka pohjerampeistaan huolimatta uurasti puolikuntoisenakin esimerkillisesti.
 
Valkoisten joukkue taktiikkatauolla
Valkoisten joukkue taktiikkatauolla.
 
Linkin B-junioreita vastaan ei ikäerosta johtuen juuri mahdollisuuksia ollut. Vanhemmat tytöt olivat koossa ja fyysisyydessä selvästi edellä. Niin tietysti pitää ollakin. Kuitenkin voidaan todeta, että koripallon perustaidoissa monet pelaajistamme jopa mini-ikäisemme, pystyivät selkeästi haastamaan myös vanhempia tyttöjä.
 
Tällaisin tuloksin Kuopiosta kotiin:
Linkki - Kataja, siniset 59-60 ja. 53-53 (28-20)
Linkki B - Kataja, valkoiset 74-39 (36-24)
Kataja, siniset - Linkki B 38-83 (20-32)
Kataja, valkoiset - Linkki, 43-41 ja. 41-41 (13-20)
 
Pelit ja harjoittelu jatkuvat
 
Vaikka pelaajat ovat kehittyneet huimasti, niin opittavaa on vielä paljon. Oman pelaajan puolustaminen, levypallopelin parantaminen ja heittojen ”tarkkuuden täsmääminen” ovat asioita missä ei ikinä voi olla liian hyvä. Siinä on jo lähiajoillekin harjoituksiin kehittymishaasteita.
 
Pelilliset kamppailut jatkuvat joulukuussa tiukalla keskinäisellä paikallisottelulla ja Heinäveden Hyrskeen kohtaamisilla. Ja yllätys, yllätys, sielläkin joukkueessa on mukana kolme B-ikäistä täydennystä. Tämä kuvaa osin myös koko nk. itäisen alueen tyttöjoukkueiden tilannetta. B-tytöille ei omaa sarjaa saatu kasaan ollenkaan, kun kokonaisia joukkueita ei ollut millään paikkakunnalla. Nyt sitten C-tyttöjoukkueissa on yli-ikäisiä erikoisluvalla. Katajan muutama B-ikäinen tyttö taas on mukana ja pelaa A-tyttöjen joukkueessa, jossa harjoittelu ja kehittyminen on vähän haastavampaa kuin nuorempien kanssa.
 
Ensi vuonna jatkamme sarjapelejä, käymme junioriturnauksessa loppiaisena Äänekoskella ja huipennamme kautemme isoon kansainväliseen junioriturnaukseen pääsiäisenä Lahdessa.
 
C-tyttöjen kuulumisia raapusteli Kari Viljakainen
 


< Takaisin | Sivun alkuun