kataja basket club / juttuja & kuvia
< Takaisin

Tarinanurkka

C-pojat aluesarjaturnauksessa Mikkelissä 9.10.2004
 
Edessä olivat kauden ensimmäiset pelit. Pelit olivat ensimmäiset pelkällä 91-joukkueella pelatut C-poikien aluesarjapelit. Viimeksi olimme pelanneet yhdessä mineissä. Viime kaudella oli jaetut joukkueet 90-syntyneiden kanssa, jolloin toinen joukkue tuli toiseksi ja toinen kolmanneksi Itäisen alueen sarjassa.
 
Matkaan lähdimme klo 9.00 Urheilutalon parkkipaikalta. Auto oli hieno pikkubussi. Kaikki tykkäsivät siitä. Menomatkalla katsoimme leffan. Peli Mikkeliä vastaan alkoi klo 12.30. Saavuimme pelipaikalle noin puolta tuntia ennen pelin alkua. Sali oli todella pieni. Lattia kuin luistinrata.
 
Olimme istuneet autossa kolme tuntia. Minulla se ei tuntunut juuri missään. Osasyynä voi olla se, että oli vaaka-asennossa suurimman osan ajasta.
 
Lämmittelimme tutuksi tulleella tavalla, lay-upeilla. Korin tehtyään kävi päädyssä, otti levarin, kävi keskiviivalla ja teki korin. Lämmittely sujui leppoisassa tunnelmassa. Kaikki odottivat tulevaa. Vastustaja näytti aika pieneltä.
 
Pelin aloitti Roope, Arttu, Mikko, Toni ja minä (Jukkis). Alku oli aika hermostunutta peliä. Aloituksessa Roope tyrkkäsi pallon minuun päin ja minä sain jotenkin häslättyä ja pallon sai vastustaja.
 
Seuraavat hyökkäykset menivät niin ja näin. Pelasimme todella arastellen. Pelkäsimme ehkä vähän pienempiämme. Meistä mentiinkin aina oikean puoleista sivurajaa pitkin ohi. Siinä meillä onkin parannettavaa.
 
Toinen neljännes mentiin Rikun määräämässä tahdissa. Puolustuksessa tuli turhia virheitä. Yritimme pelata hiukan kovempaa.
 
Mikkeliä vastaan käyty kamppailu ei ihmeitä tarjoillut. Paransimme hetki hetkeltä. Jonkinlainen peli, se tuli, oli ja meni. Muistoksi jäi Rikun 36 pistettä.
 
Mikko loukkasi pelin tiimellyksessä ranteensa. Hyvin kulki hänelläkin peli siihen asti. Kaatuminen näytti aika hurjalta ja sitä se varmasti olikin, sillä Mikko ei voinut enää pelata tänä päivänä.
 
MiNMKY – Kataja-91 33-97 (9-44)
Katajan pistepojat:
Arttu Vattulainen 4, Riku Heinonen 36, Toni Ihalainen 8, Mikko Koskela 5, Miika Pursiainen 8, Roope Kinnunen 21, Jukka-Matti Turtiainen 24, Joonas Siitonen 4

 
Pelien välissä oli hiukan aikaa levätä ja syödä. Paljoa aikaa ei kuitenkaan ollut. Korkeintaan 25 min. Aikaa kukin kulutti miten tykkäsi. Minä heittelin Roopen kanssa suurimman osan ajasta.
 
Alkulämmittelyn aloitimme viisi yli kaksi. Kaikki eivät siihen heti syttyneet. Kaikki ottivat hiukan rennommin. "Pelleilystä" siirryimme luontevasti kunnon tekemiseen. Seuraavasta pelistä odotimme hiukan kovempaa. Lähdimme siihen kuitenkin luottavaisena.
 
Pelin aloitti Joonas, Toni, Arttu, Roope ja minä (Jukkis). Alku lähti hyvin käyntiin. Sain muutaman riiston heti alkuun. Pyrimme kokeilemaan erästä kuviota. Siinä onnistuimme aika heikosti. Muutaman kerran yritettyämme palasimme vapaaseen soveltamiseen. Se meiltä luonnistui aika hyvin. Koreja tuli. Nyt puolustus oli astetta parempaa. Peli oli hiukan fyysisempää. Osittain se varmasti johtui siitä, että Savonlinnan pelaajissa oli myös meidän ikäisiä.
 
Koreja tehtiin ja puolustuskin näytti asenteellisemmalta. Hiukan peliä sekoitti puoleen kenttään palaamismääräys eli aloitetaan puolustaminen vasta puolesta kentästä. Pelin myötä sitäkin sovellettiin.
 
Ajoittain pallo liikkui aika hyvin. Joskus hiukan herpaannuimme, emme kuitenkaan pahasti. Erityisesti mieleeni jäi seuraava tilanne: Viimeisen neljänneksen loppupuolella minut otettiin vaihtoon. Miika meni kentälle. Minä avasin nauhat. Seuraavassa puolustustilanteessa Miika sai viidennen virheen ja minut komennettiin kentälle. Hiukan tuli kiire laittaa nauhat kiinni.
 
Toinen peli oli jo mukavampi. Itse ainakin pidin siitä paljon enemmän kuin ensimmäisestä.
 
Kauden ensimmäiset pelit on pelattu. Saldona oli kaksi voittoa. Kuvia en ottanut, sillä oli kentänlaidalla ollessani muutakin ajateltavaa. Yritän saada niitä otettua tulevissa peleissä.
 
BSL – Kataja-91 27-82 (16-44)
Katajan pistepojat:
Arttu Vattulainen 6, Riku Heinonen 16, Toni Ihalainen 4, Roope Kinnunen 12, Jukka-Matti Turtiainen 26, Joonas Siitonen 22

 
- Jukka-Matti Turtiainen, C-pojat
- Antti Koskelainen, valmentaja/C-pojat
 


< Takaisin | Sivun alkuun