kataja basket club / juttuja & kuvia / tarinanurkka
< Takaisin

Junnut ja Jyri Äänekoskella 6.-7.1.2007

Katajan C- ja minitytöt sekä minipojat kävivät hakemasta arvokasta peli- ja turnaustuntumaa 6.-7.1. Äänekoskella. Pelien lisäksi kokemusta kertyi myös iloisista matkoista, kisadiskosta ja sieltä täältä muualtakin. Turnausmatkat kaikessa rasittavuudessaan vastaavat useita harjoituskertoja ja peleissä oppii aina eri tavalla asioita kuin tutuissa harjoitusympyröissä. Eivätkä pelitkään huonosti sujuneet, vaikka kädet taisivat ainakin alkupeleissä täristä kaikilta. C-tytöt olivat yhdeksän joukkueen joukossa viidensiä, minitytöt neljänsiä (9 joukkuetta). Minipoikien ensimmäinen oikea turnaus ei tuonut vielä voittoja hyvistä peleistä huolimatta. Näillä lisäeväillä on hyvä lähteä joukkueiden kevään aluesarjan peleihin.
 
Sara Paakkunainen All Starsiin
 
C-tyttöjen kauden ensimmäinen turnaus syksyllä Jyväskylässä toi vielä pelkkiä tappioita, mutta nyt ilme oli toinen. Oli opittu ja ymmärretty, että asennetta pitää olla, jos aiotaan voittaa. Kahden makean voiton lisäksi joukkueen pelintekijä ja "tarkan tappavan" heiton omaava Sara Paakkunainen valittiin ikäluokan All Star -viisikkoon. Tehokkaimmillaan Saran heittokäsi oli sunnuntain aamupelissä, jossa voittokori Hyvinkään Pontevasta syntyi 5 sekuntia ennen loppua.
 
Koko joukkue ansaitsee kiitokset kehittymisestä nimenomaan puolustuspäässä, se oli tehokasta. Parannettavaa riittää toki vielä ja heittopelin tarkentaminen sekä "pelinlukeminen" ovat seuraavia kehitysaskeleita koripalloilijan uralla.
 
C-tyttöjen pelit:
 
Kataja - Pirkkalan Viri 12-39 (22-8)
Kataja - Huima 20-15 (7-4)
Kataja - HyPo 29-27 (11-8)
Kataja - Säyri 20-29 (14-14)
 
Tuloksista vastuun kantoivat Iisa, Iina, Sara K., Hanna, Hilma, Emmi, Eve, Susanna, Sara P., Eveliina ja Roosa pelaajina sekä Henna ja Heikki "koutseina".
 
Minitytöille herätys
 
Itäisen alueen sarjassa pelkkiä murskavoittoja ottanut minityttöjoukkue sai nyt vähän erilaista vastusta. Toki kolmessa voittopelissämme olimme selvästi vastustajaa parempia, mutta lauantaina törmäsimme liian vahvaan muuriin. Raholan Pyrkivä näytti, mikä ero on siinä, kun saa pelata koko kauden ajan kovia vastustajia vastaan. Pelikokemus, joukkuepelaaminen ja rutiini ovat aivan toista luokkaa, vaikka taidot eivät välttämättä olekaan. Näin tyttömme puristettiin pelissä 11 pisteeseen ja jäimme mitalisijojen ulkopuolelle, mutta nyt olemme taas kokemuksen rikkaampia ottamaan vastaan kevään kovat pelit kaakkoisen Suomen minityttöjen ylemmässä jatkosarjassa.
 
Neljäs sija oli kuitenkin hyvä saavutus ja emme huonolle hävinneet. Rahola voitti selkeästi koko turnauksen ja on läntisellä alueella toiseksi paras minityttöjoukkue kaikkiaan noin 20:stä muusta joukkueesta.
 
Minityttöjen pelit:
 
Kataja - Honsu 48-12 (16-5)
Kataja - Rahola 11-38 (3-20)
Kataja - Muurame 52-14 (23-9)
Kataja - Säyri 52-17 (27-14)
 
Korien tekemisistä huolehtivat Ella N., Jenna, Emma L., Emma H., Taru, Pinja ja Ada sekä pelaamisen "askelmerkistä" Risto.
 
Minipojat opin tiellä
 
Minipojissa pelirutiinin puute ja muutaman pelaajan poissaolo aiheutti vielä voitottoman turnausreissun. Mutta kokemusta tuli ja tiukkoja pelejä. Viimeisessä pelissä "naapurimme" Heinäveden Hyrske oli kaksi pistettä parempi ja lopputuloksena oli seitsemäs sija.
 
Mukavia ja opettavia muistoja jäi varmaan turnauksen avauspelistäkin. Siinä pojat kohtasivat aivan Suomen minipoikien kärkijoukkueisiin kuuluvan Äänekosken Huiman. Puoliajalle asti vielä taisteltiin, mutta toisella puoliskolla sitten vähän repesi, mutta se ei tunnelmaa pilannut. Sitä riitti vielä tulomatkallekin, jossa pari innokasta laulajapojan alkua lauloivat tytöille muutaman kauniin "serenadin".
 
Minipoikien pelit:
 
Kataja - Huima 16-60
Kataja - Honsu 1 30-33
Kataja - K-Jussit 22-41
Kataja - Honsu 1 21-46
Kataja - Hyrske 28–30
 
Kentällä taistelivat Jaakko, Juri, Pekka, Arttu, Leevi, Tuukka, Johannes ja Tomi sekä kentän laidalla antoi "tulikomentoja" Lauri.
 
Jyrin tähtivierailu
 
Yksi matkan kohokohdista oli, toki vain minityttöjen kohdalle sattunut onni, tavata turnausta lauantaina seuraamassa ollut Jyri Lehtonen. Hän kävi pelien lomassa 15 minuutin juttelutuokion joukkueen kanssa. Vaikka hän ei paljastanutkaan vielä silloin maanantaina 8.1. julkistettua valmennussopimustaan Uuteenkaupunkiin niin monta hienoa juttua kuultiin. Jyri oli asunut lapsuudessaan 100 metrin päässä Liikuntahallista, jossa pelasimme. Siellä oli Jyrin mukaan ovet lähes aina avoimet päästä heittelemään ja hiomaan henkilökohtaisia taitoja. Sanoi hänkin jonkin kerran käyneensä.
 
Mukavaa ei ollut kuitenkaan kuulla hänen peliuransa loppumisesta ja selän tilasta. Kipeää tekee ja haikeutta näkyi tyttöjen silmissä, kun pallotaituri kertoi, että häntä ei nähtäisi enää Areenan valonheittimien alla, ainakaan pelaajana.
 
Kotiläksyksi Jyrin antoi tutun vinkin. Harjoittele paljon omia taitojasi harjoitusten ulkopuolella, jos haluat todella kehittyä eteenpäin. Kun salit ovat kiinni, niin mene kaverin kanssa, vaikka tämän vuoden loppiaiskelilläkin ulos heittelemään. Toinen heittää ja toinen palauttaa, vaikka tumput kädessä, niin ei tule kylmä. Näin sitä ilmeisesti tehdään todellisia heitto- ja syöttökoneita sekä luodaan loistava pelikäsitys.
 
Kiitos kaikille matkalla olleille ja Jyrille tsemppiä tervehtymiseen ja onnea alkavalle valmentajauralle!
 
Toivottelee matkaopas


< Takaisin | Sivun alkuun