Candice Warthen vahvistamaan Kataja Basketin naisten joukkuetta

Sarjapaikastaan Naisten 1-divisioonassa taisteleva joensuulainen Kataja Basket on vahvistanut joukkuettaan amerikkalaispelaaja Candice Warthenilla. Warthen on 26-vuotias takamies, joka on aiemmin pelannut Suomessa Hyvinkään Pontevassa kaudella 2017/18 ja Forssan Alussa kaudella 2015/16.

Suomessa pelaamiensa kausien lisäksi Warthen on pelannut ammattilaisena myös Ruotsissa, jossa hän oli mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta Luleå Basketin paidassa kaudella 2016/17. Warthenin ura pohjoismaisissa sarjoissa on sujunut muutenkin mallikkaasti. Kaudella 2015/16 hän oli naisten Korisliigan toisiksi paras pistemies 19,54 pisteen keskiarvolla ja koko sarjan syöttökuningatar 4,08 syötön keskiarvolla. Viime keväänä hän oli HyPon mukana voittamassa SM-pronssia. Tuolloin 165-senttinen Warthen kirjautti niin ikään komeat tilastot 11,8p/2,3s.

Warthen on viimeisimmäksi edustanut romanialaista Olimpia CSU Brasovia, jossa hän pelasi menneellä syyskaudella. Warthen kuitenkin jätti seuran jo syksyllä ja on sittemmin etsinyt seuraa Euroopan kentiltä.

– Olen innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen ja auttamaan Katajaa säilyttämään sarjapaikkansa, Warthen kommentoi sopimusta.

Warthen saapui Suomeen jo eilen lauantaina ja liittyy Katajan kokoonpanoon välittömästi, kunhan pelilupa-asiat saadaan kuntoon. Valitettavasti vielä sunnuntain otteluun Tapiolan Honkaa vastaan pelilupa ei Romaniasta saapunut, joten Warthen tehnee debyyttinsä Katajassa kotiottelussa lauantaina 19.1. Helsingin NMKY:tä vastaan.

– Haluamme säilyttää sarjapaikkamme pelaamalla ja se edellyttää merkittävien vahvistusten hankkimista. Siksi olemme hankkineet yhteistyökumppanimme tuella Joensuuhun pelaajan, joka voi tehdä ihmeitä jäljellä olevissa otteluissa, kommentoi joukkueen päävalmentaja Santtu Sinkkonen.

Warthen on kautta historian toinen Katajan naisten joukkueessa pelannut ulkomaalaispelaaja. Edellisestä vastaavasta tapahtumasta on kulunut jo vuosikymmen. Warthen kävi Lauri Markkasen tapaan Arizonan yliopistoa.

Tutustu Warthenin suorituksiin täältä: https://www.youtube.com/watch?v=jokRedNAAaw