Gamebox: 5. välierä: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 81-64

Vilpas

Vilpas Korisliigan finaaleihin otteluvoitoin 4-1. Katajan kausi päättyy 29.4. vieraskentällä pronssiotteluun Helsinki Seagullsia vastaan.

Ottelusta

Korisliigan pudotuspelit: Välierien 5. ottelu, Salo 24.4.2022: Vilpas Vikings – Kataja Basket

Lähtökohdat: Vilpas johtaa sarjaa voitoin 3-1 eli sillä on kaksi ”ottelupalloa” Korisliigan finaaleihin. Kataja järkytti salolaisia olemalla perjantaina kotikentällään erittäin hyvä ja hallitsemalla kohtaamista alusta loppuun. Mikäli Kataja pystyy tänään lähellekään samaa, saattaa ottelusarja saada aivan uuden käänteen. Joensuulaiset ovat siis joka tapauksessa pakkovoiton edessä, muussa tapauksessa se pelaa pronssista.

Lopputulos: 81-64 (19-12, 25-9, 22-19, 15-24)

Ratkaisu: Joensuulaiset eivät saa missään vaiheessa päälle vastaavaa menomoodia mitä nähtiin edellisessä ottelussa Motonet Areenalla ja kun Vilpas pitää Katajan toisella jaksolla seitsemän minuuttia ilman pelitilannekoria, kasvaa piste-ero puoliaikaan mennessä liian suureksi (44-21). Karuimmalla tavalla kropassa kalvava väsymys näkyy heikkona heittopelinä.

Tehokkaimmat pelaajat:
Kataja: Rahlir Hollis-Jefferson, teholuku 15
(13/8/2 syöttöä/1 riisto/1 menetys/6 krt rikottu/2PH 6/9, 3PH 0/3, 1PH 1/3 /-9)

Vilpas: Bryan Griffin, teholuku 23
(19/8/1 menetys/3 krt rikottu/2PH 7/9, 1PH 5/6 /+12)

> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)

Seuraava ottelu: Kausi päättyy ensi viikon perjantaina pronssiotteluun Helsingin Kisahallissa, vastassa Seagulls.

Edit 24.4.2022 klo 21:10: Päivittetty pronssiottelun ajankohta.