Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 82-104


Pyrintö

Ottelusta

Ottelu: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket
Aika: 11.3.2020
Paikka: Pyynikin Palloiluhalli, Tampere
Lopputulos: 82-104 (19-28, 15-26, 26-17, )

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 5 (Pyrintö) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen runkosarjakohtaaminen kuluvalla kaudella. Kataja on ollut tällä kaudella tamperelaisille yllättävän kova vastus, sillä se on voittanut kaikki kolme jo käytyä kamppailua. Joukkue on hävinnyt seitsemän viimeisintä vierasotteluaan.

Katajan kokoonpanosta puuttuvat Jarred Ogungbemi-Jackson ja Samuli Vanttaja. Pyrinnön avainpelaajat ovat kaikki pelikunnossa.

Ratkaisu:
Kataja onnistuu puolustuspelissään erinomaisesti. Paketti on tiivis, taisteleva ja kurinalainen. Hyökkäyksiin on mukava lähteä napakasti otetuista oman pään levypalloista ja rennolla heittopelillä ero kasvaa tasaisesti. Pyrintö tekee kolmannella jaksolla odotetun rynnistyksen ja Kataja-pelureiden virhesarakkeet täyttyvät huolestuttavalla tahdilla. Päät pysyvät kuitenkin kylminä eikä keskittyminen herpaannu kuin aivan pieneksi hetkeksi. Penkiltä tulee mukavasti virtaa etenkin Valtteri Mervolan (10/1/+19/teholuku 10) muodossa ja lopulta Pyrinnön selkäranka napsahtaa.

MVP:
Jamar Wilson, Kataja:
23 pistettä (pelitilanneheitot 9/15 (3 pisteen heitot 4/6), vapaaheitot 1/3)
7 levypalloa
5 syöttöä
2 menetystä
6 kertaa rikottu
+- -luku +16
teholuku 25
(30 peliminuuttia)

Konkari on parhaimmillaan Katajan niillä hetkillä, jolloin sekä kanttia että koko miehistön fysiikkaa koetellaan virhevaikeuksien vuoksi. Muutama oikea-aikainen, jäätävä ratkaisu pitää Pyrinnön edelleen riittävän kaukana.

Tilastopoimintoja:
Kataja vie levypallot 45-30 ja kentän kunkku tällä osa-alueella (14 kpl) on muutenkin tasapainoisesti pelaava Jarekious Bradley (14/14/2 torjuntaa/+29/teholuku 24), joka kirjauttaa myös kentän kovimman plusmiinuslukeman.

Muuta:
Mervolan 10 pistettä on uusi ennätyksensä liigaparketeilla, mutta pinnatehtailuaankin komeampaa seurattavaa on tapa, jolla nuori mies tulee penkiltä peliin: puolustuksen kautta, täysillä ja kuvia kumartamatta 20. pääsarjakauttaan pelaavan Pyrintö-ikoni Antero Lehdon (13/2/5 syöttöä/-5/teholuku 9) ”kimppuun”.

Earvin Morris (21/5/6 syöttöä/+10/teholuku 26) on pienen suvantovaiheen jälkeen jälleen erinomainen. Monipuolinen, pakottamaton hyökkäyspeli.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Viikonloppu on mahdollista huilata ja harjoitella, sillä Elisa Viihteen Korismaanantai-kotiottelu Uudenkaupungin Korihaita vastaan pelataan vasta ensi maanantaina.