Gamebox: Tampereen Pyrintö – Kataja Basket 95-80

Poissaoloja:
Pyrintö: Joonas Cavén, Topias Palmi
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Alex Murphy, Tommi Huolila (+ Wesley Saunders 5. ulkomaalaispelaajana)

Asetelma:
Kauden kolmas kohtaaminen, voitot Katajalle 2-0. Pyrintö (sarjasijoitus 5.) on voittanut 14 kotiottelustaan yhdeksän ja viimeisestä 10 ottelustaan viisi. Kahden vieraspelin viikonloppuun Pirkanmaalle matkannut Kataja (sarjasijoitus 6.) on edelleen vajaamiehinen. Se on voittanut puolet vieraspeleistään (7-7) ja viimeisestä 10 ottelustaan kuusi.

Pelijaksot:
24-18, 28-18, 24-26, 19-18

Ratkaisu:
Sami Toiviainen on joukkoineen tehnyt loistavaa työtä. Pyrintö nimittäin vie Katajalta kahdella ensi jaksolla sen kaikki aseet. Tamperelaiset puolustavat joensuulaisten hyökkäyksen näpertelyksi ja juoksevat riistoista tukun helppoja pisteitä. Isännät käyttävät myös isompaa kokoaan etenkin laituriosastolla härskisti hyödykseen. Lisäksi joukkueen asenne ja tahtotila ovat aivan eri tasolla kuin Katajalla, minkä johdosta matsi ratkeaakin jo ennen puoliaikaa.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Bejarano: (32 minuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 7/13 (3 pisteen heitot 5/9), vapaaheitot 0/2)/3 levypalloa/1 syöttö/ei menetyksiä/3 riistoa/+- -luku -13/teholuku 18

Ainoa Katajan ns. rotaatiopelaaja, joka suoriutuu koko ottelusta lähinnä omaa parasta tasoaan.

Avainpelaaja, Pyrintö:
Devonne Giles: (36 minuuttia) 30 pistettä (pelitilanneheitot 10/18 (3 pisteen heitot 5/8), vapaaheitot 5/7)/2 levypalloa/2 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/3 torjuntaa/+- -luku -2/teholuku 26

Tekee mitä tahtoo. Tilastorivinsä puhuu puolestaan, ei lisättävää.

Tilastopoimintoja:
Pyrinnön heittopeli on ratkaisevasti parempaa: kakkoset 67 % – 57 % ja kolmoset 38 % – 30 %. Katajalla on lopun kirivaiheessa omat paikkansa, mutta kun ei osu niin ei osu. Niin Jarekious Bradley (6/2/-6) kuin Ilari Seppäläkin (11/2/6 s./-18) kolisuttelevat rautoja. Bradleyn kolmoset ottelussa 0/3, Seppälän 1/6.

Gilesiäkin paremmat lukemat lyö pöytään Pyrinnön Brian Asbury (33/13/2 s./2 riis./+16/teholuku 43).

Muuta:
Mikael Kauhanen (7/1/-3) ja Johannes Lasaroff (0/0/1 s./1 riis./+3) ovat Katajan ehdotonta parhaimmistoa. Pelissään on yritystä ja tänään kaksikolta nähdään myös hienoja onnistumisia. Juuri heidän panoksellaan vieraiden pää pysyy edes jotenkin pinnalla pahimpina hetkinä. Jesse Niemi (0/2/2 s./-5) pelaa pääosin hyvää puolustuspeliä, kuten tapoihinsa kuuluu. Kentälle loukkaantumisensa jälkeen palaava Emil Djeen (4/1/-3) käyttää myös minuuttinsa (5) pirteästi.

Aina loppuun saakka yrittävä Tim Williams (15/12/-12) tekee tilastojen valossa kelpo jälkeä, mutta häviää selvästi taistelun Gilesille.