Gamebox: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket 87-80


Vilpas

Ottelusta

Ottelu: Salon Vilpas Vikings – Kataja Basket
Aika: 4.3.2020
Paikka: Salohalli, Salo
Lopputulos: 87-80 (22-23, 19-13, 20-22, 26-22)

Asetelma:
Sarjataulukossa sijoilla 1 (Vilpas) ja 7 (Kataja) olevien joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen runkosarjakohtaaminen kuluvalla kaudella. Vilpas esitti todellista ylivoimaa edellisessä Salo-kohtaamisessa marraskuussa (97-65), mutta Joensuussa nähtiin kaksi kertaa sangen tiukkaa vääntöä ja voitot tasattiin.

Kataja on jo pääsemässä otteluun täydellä kokoonpanolla, mutta matkapäivän aikana selkävaivoista aiemmin kärsinyt Jarred Ogungbemi-Jackson putoaa pois pelaavasta miehistöstä. Myös Vilpas-leirissä murheet sairastuvan suunnalla jatkuvat. Tänään kotijoukkueen riveistä puuttuvat pitkäaikaistoipilaiden (Teemu Rannikko ja Juho Nenonen) lisäksi Samuel Haanpää, Aatu Kivimäki ja Tobin Carberry.

Ratkaisu:
Kataja pelaa ensimmäiset 15 minuuttia loistavaa koripalloa, kaatuu kolmannen jakson alun viiden menetyksen ja yleisen sekoilun myötä syvälle itse kaivamaansa kuoppaan, mutta osoittaa lujaa tahtoa ja asennetta nousemalla 15 pisteen takamatkalta takaisin voittokamppailuun.

Vilpas ansaitsee sarjapisteet tekemällä pari pientä asiaa Katajaa paremmin. Niistä tärkein on Jamuni McNeacen (6/7/1 torjunta/+10/teholuku 7) hakema hyökkäyslevypallo 26 sekuntia ennen päätösneljänneksen loppua mikä käytännössä ratkaisee ottelun. Isännät ovat myös vähän mutta riittävästi vieraita paremmin organisoituneita mikä näkyy astetta selkeämpänä suorittamisena.

MVP:
Mikko Koivisto, Vilpas:
19 pistettä (pelitilanneheitot 6/9 (3 pisteen heitot 6/7), vapaaheitot 1/1)
2 levypalloa
2 syöttöä
1 menetys
2 riistoa
1 kerran rikottu
+- -luku +16 (kentän paras)
teholuku 21
(31 peliminuuttia)

Kuusi kolmen pisteen heittoa sisään seitsemällä yrityksellä on sitä Koivistoa, joka ei selityksiä kaipaa. Jäätävää tekemistä.

Tilastopoimintoja:
Kataja pakottaa Vilppaan 19 menetykseen, joka on isännille kauden suurin määrä. Toisaalta vieraatkin hukkaavat 18 palloa.

Vilpas upottaa kolmen pisteen heitot Koiviston johdolla 47-prosenttisesti (10/21), Kataja jää 33:een (6/18).

Muuta:
Katajassa ammattilaisuransa syksyllä 2008 aloittanut järkälemäinen Jeremiah Wood (15/6/7 syöttöä/+6/teholuku 16) on kotiutunut Salohalliin. Tänään hänet pidetään Samuli Vanttajan (2/5/+4/teholuku 4) ja Brandon Waltersin (10/5/1 torjunta/+2/teholuku 14) toimesta kohtuuhyvin aisoissa, mutta voiton kannalta yhden todella tärkeän korin hän pääsee nostamaan Waltersin nenän edestä.

Jamar Wilson (20/4/8 syöttöä/3 riistoa/7 menetystä/-10/teholuku 22) raataa Ogungbemi-Jacksonin puuttuessa peräti 35 minuuttia mikä näkyy ajoittain pieninä herpaantumisina. ”Jammu” on joka tapauksessa avainroolissa Katajan takakentällä ja veteraanin pääsy pelikuntoon on kevättä ajatellen hieno asia.

> Ottelutilasto

Seuraava ottelu:
Sarjakärjen kiusaaminen jatkuu lauantaina Joensuussa, kun Areenalla nähdään Helsinki Seagulls.