Gamebox: Maccabi Rand Media (ISR) – Kataja Basket 69-88


Maccabi Rand MediaMestarien liiga

Ottelusta

Kataja Basketin paikallinen kannattajaryhmä pitää kovaa meteliä ja joukkue antaakin sille ansaitut kiitokset ottelun jälkeen.
Kuva: BasketballCL.com

Pelijaksot:
18-18, 17-19, 10-23, 24-28

Ratkaisu:
Äärimmäisen haastava lähtötilanne -ison pään kaksikko Vesa MäkäläinenNino Johnson joutuvat jäämään sivuun- huomioiden jo aivan pelin alku näyttää, että vieraat eivät ole tulleet Israeliin pelkästään katselemaan nähtävyyksiä ja nauttimaan lämmöstä. On Maccabi-valmennusjohdolta melko käsittämätöntä vastustajan aliarviointia antaa vajaamiehisen Katajan ja etenkin Teemu Rannikon määrätä oma hyökkäystahti ja -tempo. Kun kaikki loksahtaa tänään kohdalleen, vierasjoukkue kiittää, ottaa kuskin paikan ja pysyy sillä.

Onnistumisia tulee liukuhihnalta ja viimeistään kolmannen jakson puolivälissä isäntien ilmeistä paistaa jo lievä epäusko. Lopullinen niitti suomalaisittain positiiviselle lopputulokselle on Katajan täydellinen onnistuminen omalla maalatulla alueella, jolla israelilaiset törmäävät tuon tuostakin kirjaimellisesti seinään.

Avainpelaajat, Kataja:
Rion Brown: 40 minuuttia: 40 pistettä (pelitilanneheitot 15/20 (75 %)!)/7 levypalloa/1 syöttö/1 riisto/teholuku huikea 41/plus-miinus -luku +21

Jää vain kaksi pistettä Katajan europeliennätyksestä (Reggie Arnold, 42, kaudella 2014-15), mutta kirjauttaa koko Mestarien Liigan uuden piste-ennätyksen pelaten ammattilaisuransa ylivoimaisesti parhaan ottelun. Koti-Suomeen saakka näkyy, että hän on päättänyt kantaa joukkuetta haastavassa lähtötilanteessa ja siinä totta totisesti onnistuu. Timanttisen kovaa heittopeliä ja nähdäänpä alley-oop -akseli Rannikko-Brownkin ensi kertaa tällä kaudella!

Teemu Rannikko: 33 minuuttia: 7 pistettä (pelitilanneheitot 1/6)/4 levypalloa/14 syöttöä/1 riisto/1 menetys/teholuku 20/plus-miinus -luku hurja +31

Tekee pallon kanssa mitä tahtoo: järjestelee kentän kuntoon ja jakaa pelivälinettä sovittuihin paikkoihin. 14 koriin johtavaa syöttöään on Mestarien Liigan uusi ennätys. Jälleen kerran: mykistävää johtajuutta ja osaamista.

Tommi Huolila: 22 minuuttia: 2 pistettä (pelitilanneheitot 1/2)/4 levypalloa/1 riisto/3 torjuntaa/teholuku 9/plus-miinus -luku +25

Puolustuksen lukko nro 1. Myös Huolila pelaa yhden uransa parhaista otteluista. Hän tukkii kovapalkkaisten Maccabi-jättien tiet korille kerta toisensa perään. Taistelee kaikkensa antaen välillä myös lattian pinnassa. Aivan huikeaa tekemistä!

Avainpelaaja, Maccabi Rand Media:
Nimrod Levi: 31 minuuttia: 19 pistettä (pelitilanneheitot 8/11 (73 %))/5 levypalloa/1 syöttö/teholuku joukkueensa paras, +21/plus-miinus -luku -9

Pitää isäntiä pystyssä avauspuolikkaalla lähes yksinään heittäen Brownin tapaan erehtymättömästi. Ennen ottelua paras pistenoteerauksensa Mestarien Liigassa oli kahdeksan, joten melkoinen ”silent assassin” hän tänään on.

Tilastopoimintoja:
Kataja häviää levypallot vain kolmella, 40-43. Kun joukkue pitää hyvää huolta pallosta (menetykset isännille 16-11), ei edes Joey Kingin heikko heittopäivä (pelitilanneheitot 2/11) pääse rassaamaan liiaksi.

Daniel Mullingsin (16/7/2 s./3 riis./2 tor.) ja Jarekious Bradleyn (15/8/2 riis.) upeat otteet on myös nostettava esiin. Etenkin Bradley pääsee päivä päivältä paremmin kiinni joukkueen tekemisiin.

Muuta:
Voiton myötä Kataja nousee pitämään kiinni neljännestä sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Erityisen tärkeää on se, että mahdollisessa tasapistetilanteessa Maccabi Rand Media sijoittuu joensuulaisten taakse.

Voitto on kautta aikain ensimmäinen suomalaisjoukkueelle europeleissä Israelin maaperällä. Ennen tätä iltaa tappiota olivat maistelleet järjestyksessä ToPo (kahdesti), Uudenkaupungin Urheilijat, Kouvot, Espoon Honka (kahdesti) sekä Kataja (viime kaudella FIBA Europe Cupissa).

Noin 50-päinen paikallinen(!) Kataja-faniryhmä kannustaa joukkuettamme kerrassaan kylmät väreet nostattavasti. Facebook-sivunsa löytyy täältä sille, joka haluaa selvittää mistä oikein on kyse.

> Ottelutilasto

Videoita:
> Highlights (Basketball Champions League @ YouTube)
> Kataja Basket Highlights (WSC-Sports.com)
> Lehdistötilaisuus (Basketball Champions League @ YouTube)
> Ottelu kokonaisuudessaan (Basketball Champions League @ YouTube)

Kuvasatoa:
> BasketballCL.com

Muualla:
Kataja kaatoi Israelin mestarin vieraskentällä: ”Oli vähän kalavelkoja maksettavana” (Basket.fi)

Seuraava ottelu:
Korisliigan kärkipään kamppailu käydään lauantaina Salossa. Kataja voitti siellä lokakuussa, mutta Vilpas haki pisteet Joensuusta marraskuun alussa.

Rion Brown on liekeissä alusta loppuun: 40 pistettä! Kuva: BasketballCL.com