Gamebox: Korihait Uusikaupunki – Kataja Basket 90-98

Aika: 12.04.2019
Paikka: Uusikaupunki 400 Areena, Uusikaupunki
Lopputulos: 90-98 (27-21, 14-23, 17-26, 32-28)

Asetelma:
Edessä runkosarjakauden kolme viimeistä ottelua, näistä kaksi ensimmäistä kaukana länsirannikolla.

Korihaiden (sarjasijotus: 10.) panoksena on välttää putoamiskarsinta. Katajan (sarjasijotus: 5.) sauma nousta neljänneksi ja saada kotietu pudotuspelien 1. kierrokselle vaatii voittoa kaikista kolmesta ottelusta sekä edellä olevan KTP:n ainakin yhtä lisätappiota.

Ratkaisu:
Joensuulaisten esittämä sekava ensimmäinen kymppi antaa odottaa pahinta, mutta toisella jaksolla tahti muuttuu. Jalat alkavat käydä ja kun puolustuspäähän saadaan ryhtiä, tasapainottuu tekeminen myös hyökkäyksessä. Korihait painetaan ahtaalle ja hiljalleen Katajan laajempi materiaali alkaa näkyä myös tulostaululla.

Avainpelaaja:
Daniel Mullings (Kataja): (29 peliminuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 9/16 (3 pisteen heitot 1/4))/5 levypalloa/3 syöttöä/ei menetyksiä/2 riistoa/+- -luku +3/teholuku 22

Toimii toisella jaksolla Katajan sytyttäjänä. Vaikka otteensa ovat vielä sangen kaukana mestaruuskaudesta ja -keväästä 2017, pelaa kanukki nykytasollaankin parhaimmillaan peliä, jota vastustajan on vaikea lukea ja jonka vauhti tuottaa tekemistä tilastopöydille.

Tilastohaku:
Korihait hallitsee levypallopeliä (44-29) ja etenkin Katajan ajoittain olematon sulkupeli tuottaa sille peräti 18 hyökkäyslevyriä.

Muuta:
Ilari Seppälän (14/1/7 syöttöä/2 riistoa/+6) isännöinti pelinjohtotehtävissä, Adrian Diazin (12/8/3 syöttöä/3 torjuntaa/+14) yritteliäisyys korien läheisyydessä ja Kevin Bracy-Davisin (17/2-8) onnistumiset hyökkäyspäässä ovat muita Kataja-ilonaiheita.

Oma kasvatti Veeti Parviainen (0/0) pelaa ensimmäiset hetkensä Korisliigassa.

Ex-Kataja Marius Van Andringasta (29/0/+3) on viimeistään tämän kauden aikana kasvanut pelaaja, joka herättää kunnioitusta jopa Topias Palmin (tänään 16/5/+10) tapaan. Hänelle ei voi antaa tippaakaan tilaa tai omissa soi.