Gamebox: Kataja Basket – Korihait, Uusikaupunki 93-68

14.1.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Korihait: Mikael Herbert (loukk.), Sean O´Brien (loukk.)
Kataja: Vesa Mäkäläinen (loukk.), Mikael Kauhanen (sairauspoissaolo), Wesley Saunders (5. ulkomaalaispelaaja)

Asetelma:
Kauden toinen kohtaaminen. Kataja haki joulukuun alussa pisteet Uudestakaupungista suurinumeroisella voitolla. Korihait (sarjasijoitus viimeinen, 11.) on hävinnyt jo 15 ottelua peräjälkeen, edellisen kerran joukkue voitti lokakuussa. Vierassaldonsa on 1-9. Kataja (6.) voitti perjantaina kotikentällä KTP:n. Kotisaldo on 6-3. Korihaiden edellinen voitto Katajasta Joensuussa on maaliskuulta 2010, siis lähes kahdeksan vuoden takaa.

Ottelu on kotijoukkueelle jo kolmas kuluvalla viikolla, Korihaille vasta ensimmäinen.

Pelijaksot:
31-13, 20-17, 22-17, 20-21

Ratkaisu:
Jo lauantaina reissun päälle lähtenyt Korihait ei pääse yllättämään otteluruuhkassa kamppailevaa kotijoukkuetta. Katajan rutiini riittää puolustamaan vieraiden yritykset pieniksi ja vaikkei kaukoheittopeli suju oikein missään vaiheessa (kolmosprosentti jää 21:een), kasvaa ero tasaisesti. Takaa-ajoasemassa Korihailta ei löydy oikein uskoakaan, joten sarjapisteiden kohtalo on tällä kertaa selvä jo ennen puoliaikaa.

Avainpelaaja, Kataja:
Tommi Huolila: (20 minuuttia) 12 pistettä (pelitilanneheitot 6/7)/14 levypalloa/ei menetyksiä/2 torjuntaa/+- -luku +14/teholuku kentän paras, 27

Levypalloennätyksensä taituroiva sisäpelaaja näyttää, kuinka kansainvälisillä kentillä saatua rutiinia käytetään Korisliigassa. Todella vahvaa koria kohti menoa mikä näkyy suoraan tilastorivillään.

Avainpelaaja, Korihait:
Juan Pattillo: (30 minuuttia) 19 pistettä (pelitilanneheitot 8/15, vapaaheitot 3/5)/13 levypalloa/4 syöttöä/2 menetystä/+- -luku -12/teholuku 25

Illasta toiseen Korihaiden tärkein pelaaja, joka kelpaisi moneen muuhunkin liigajoukkueeseen. Iso ja monipuolinen. Silloin tällöin otteistaan paistaa tuskastuminen joukkueen kokemiin jatkuviin takaiskuihin mikä lienee täysin ymmärrettävää.

Tilastopoimintoja:
Kataja vie levypallot 56-35 eikä seuraennätys (58) jää kauaksi. Syöttötilasto kaunistuu loppua kohden tasoihin 20-20 mitä selittää ennen kaikkea Korihaiden nuorten pelaajien hyvät otteet.