Gamebox: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 84-73


Seagulls

Seagulls tulee otteluun lujaa ja Kataja on suorastaan helisemässä. Kovien yksilösuoritusten ansiosta isännät saavat hiljalleen juonesta kiinni ja hyökkäyspeli alkaa toimia totutummin.

Otteluennakko

Ottelu:
Korisliigan runkosarjaottelu 15/36, Seagullsilla 16/36. Hallitseva mestari (tällä hetkellä sijalla 1) saa vastaansa kaksi edellistä otteluaan hävinneen sarjaviitosen.

Aika ja paikka:
Maanantai 28.12. klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Liput:
15/10/5 eur (alennusryhmien edut voimassa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi samoin seniorit Suomen Seniorikotien tarjoamana). Lippujen ennakkomyynti Ennakkolippu.com ja Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Kataja Shop (ma-pe 10-17 – kotiottelupäivinä 10-15 ja la 10-14).

Historia:
Joukkueet ovat ennen tätä iltaa kohdanneet runkosarjan merkeissä Joensuussa kaksi kertaa ja kummallakin kerralla sarjapisteet ovat jääneet isännille.

Asetelma:
Seagulls (8 voittoa, 7 tappiota, vierassaldo sarjan paras, 5-2) pelasi viimeksi joulukuun 13. päivä, Kataja (11 voittoa ja 3 tappiota, joista 1 kotikentällä Kouvoille) siitä vielä vajaan viikon päästä, 19. päivä. Kataja etenee tällä hetkellä 7 ottelun voittoputkessa. Isännät aloittavat maanantaina hurjan rypistyksen: joukkue pelaa seuraavan 38 päivän aikana 13 ottelua. Kotona seitsemästi ja vieraissa kuudesti. Otteluista viisi on Europe Cupia käsittäen matkat Israeliin ja Sloveniaan.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä lokakuussa Seagulls oli ylivoimainen lukemin 72-59.

Ottelu on Jesse Niemelle 300. Korisliigan runkosarjassa. Häntä enemmän liigaparketteja on nyky-Katajasta kuluttanut Petri Virtanen (528 ottelua) ja Seagullsistakin ainoastaan Timo Heinonen (558 ottelua).

Kannattaa seurata erityisesti:
Seagulls: Jason Conley, James Sinclair. Conley pelasi viime kaudella Kouvoissa. Hän on edustanut liigassa myös Lahtea (SM-kulta 2009), Katajaa (Suomen Cup -mestaruus ja SM-hopea 2011) ja Lappeenrantaa. Kenties kovin meriittinsä on USA:n NCAA-yliopistosarjan I divisioonan pistekuninkuus v. 2002. Erittäin taitava korintekijä, joka hallitsee myös pelin muut osa-alueet. Siclair pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan. Hän on erityisen hyvä pallonriistoissa, minkä myös Kataja-pelurit havaitsivat ensimmäisessä kohtaamisessa.

Kataja: Marius Van Andringa, Teemu Rannikko. Marius pelaa entistä seuraansa vastaan mikä varmasti sytyttää nuoren miehen esittämään parastaan. Rannikko saanee häiritsijöikseen aina kovaa puolustavat Jarkko Kyllösen ja Nanayaw ”Nanski” Awuah Addaen ja tällainen asetelma on aina mielenkiintoinen sekä katsojille että puolustajille. Rannikko itse tuskin tilannetta hätkähtää – mutta se kuinka Seagulls Rannikon kanssa onnistuu on yksi avainkysymyksistä.

Linkkejä:
> HelsinkiSeagulls.net
Korisliiga.fi
> Pääsivu (Kausiennakot, uutiset, tulokset, tilastot, kuvat, videot)
> Valmentajien ennakkokommentit, illan kokoonpanot (julkaistaan hyvissä ajoin ennen ottelua)

Otteluisäntä: Broman Group

Tervetuloa!


 

Ottelusta

Pelijaksot:
12-17, 24-26, 26-14, 22-16

Ratkaisu:
Seagulls tulee otteluun lujaa ja Kataja on suorastaan helisemässä. Kovien yksilösuoritusten ansiosta isännät saavat hiljalleen juonesta kiinni ja hyökkäyspeli alkaa toimia totutummin. Samalla myös tahto puolustuspäässä lisääntyy. Seagullsin ote herpaantuu hieman kolmannella jaksolla, mutta helsinkiläiset tarjoavat silti ilman tärkeintä pelaajaansa Jason Conelyakin todella kovan vastuksen eikä Katajalla ole missään vaiheessa varaa hellittää. Pienet asiat ratkaisevat, niistä mainittakoon Seagullsin 19 menetystä Katajan 11 vastaan. Hyökkäyksen pyörimisestä kertoo syöttötilasto: 24-13 kotijoukkueelle.

Avainpelaajat:
Trevis Simpson (20/7/3 s./3 riis./1 tor./teholuku 22/plus-miinus -luku +13) on kuuma nimi ennen kaikkea helsinkiläisten alkurynnistyksen aikana, jolloin Kataja hakee itseään. Laiturin tahtokorit nostavat niin fiilistä kuin lisäävät uskoa sekä joukkueen sisällä että lehtereillä.

Teemu Rannikko (6/2/16 s./teholuku 13/+3) jakelee palloja jälleen kerran aivan käsittämättömällä taidolla ja tahdilla. On helppo jossitella, mutta vieruskavereiden huolellisemmalla viimeistelyllä tänään oltaisiin voitu hätyytellä jopa Petri Niirasen nimissä olevaa Korisliigan kaikkien aikojen syöttöennätystä (23 koriin johtanutta syöttöä yhdessä ottelussa, tehty 16. helmikuuta 1992).

Carson Desrosiersille (21/4/3 tor./teholuku 28/-9) jos kenelle joulutauko on tehnyt hyvää. Sentteri murjoo palloja säkkiin tahdilla, jota voitaisiin kernaasti katsella vaikka joka ilta. 10 heitostaan yhdeksän osuu. Luettakoon moitteikseen vain muutamat puolustuspään nukahdukset. Kollega Tommi Huolila (7/5/teholuku 8/+20) onnistuu oman korin alla astetta paremmin.

Takamieskaksikolla Petri Virtanen (5/0/2 s./teholuku 4/+8) – Marius Van Andringa (7/1/teholuku 6/+9) on hetkensä, jotka nähdään ilahduttavasti ottelun ratkaisupaikoissa. Alku on kummallakin hankala.

Seagullsin ykkönen on uuden Korisliiga-piste-ennätyksensä takova kokoaan suurempi sisäpelaaja Terrence Watson (26/14/2 s./1 tor./teholuku 25/-14). Häntä ei saada missään vaiheessa kunnolla kuriin, vain hieman hidastettua.

Vikkelä James Sinclair (11/5/2 s./5 riis./2 tor./teholuku 12/-11) on jälleen maineensa veroinen pallorosvo, jonka käsien kanssa on oltava koko ajan tarkkana.

Antto Nikkarinen (13/2/3 s./teholuku 10/+5), Jarkko Kyllönen (4/3/2 s./teholuku 8/-5) ja Nanayaw Awuah Addae (0/0/2 s./-8) tekevät vuorotellen kaikkensa Teemu Rannikon pysäyttämiseksi. Heille on nostettava jokaiselle hattua sillä huolimatta komeasta syöttölukemastaan kapteenimme ei pääse missään vaiheessa helpolla.

Timo Heinonen (8/11/teholuku 13/-10) raataa joka puolella ja on parhaimmillaan levyripelissä. Carl Lindbomin (8/4/teholuku 4/+1) sihti ei ole oikein kohdillaan, sillä hyvä heittäjä osuu tänään vain kahdessa kahdeksasta pelitilanneheitostaan.

Muuta:
Voitto on Katajalle jo kahdeksas peräkkäinen ja joukkue siirtyy nyt yksin sarjakärkeen. Sillä on jopa yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kakkosella, Bisonsilla.

> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)

Videot:
> Kataja Basket -donkkeja (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Terrence Watson & Carson Desrosiers (Kataja Basket @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus: Mikko Larkas & Jukka Toijala (Kataja Basket @ YouTube)

Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Loimaalla. Luvassa on viime kevään finalistien kohtaaminen ensi kertaa kuluvalla kaudella.