Gamebox: Kataja Basket – Helsinki Seagulls 81-75

7.3.2018 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Poissaoloja:
Seagulls: Jermaine Marshall
Kataja: Vesa Mäkäläinen, Alex Murphy, Emil Djeen

Asetelma:
Kauden neljäs kohtaaminen. Kataja on voittanut edellisistä kaksi ja koripiste-ero on sille +21. Seagulls (vierassaldo 8-8, sarjasijoitus 4.) on joensuulaisjoukkuetta tällä hetkellä yhden voiton edellä, joten taistelussa paremmista sijoituksista tämä ottelu on yksi tärkeimmistä.

Kataja (kotisaldo 10-4, sarjasijoitus 6.) oli viime kierroksella jälleen kerran epäonninen: Jarekious Bradley loukkaantui ja on sivussa loppukauden.

Seagulls ei ole vielä koskaan pystynyt voittoon Joensuussa pelatussa liigaottelussa (10 kohtaamista).

Pelijaksot:
20-19, 10-21, 31-10, 20-25

Ratkaisu:
Kotijoukkue pääsee kolmannella jaksolla flow-tilaan, joka palauttaa uskon kahteen sarjapisteeseen heikon toisen kympin jäljiltä. Tiivistyvä puolustuspeli, erinomainen levypallotaistelu, nopeat siirtymiset hyökkäyspäähän ja tarkka kaukoheittopeli ovat myrkkyä Seagullsille.

Avainpelaaja, Kataja:
Daniel Bejarano: (30 minuuttia) 20 pistettä (pelitilanneheitot 7/13 (3 pisteen heitot 5/9), vapaaheitot 1/1)/8 levypalloa/3 syöttöä/1 menetys/+- -luku +12/teholuku 24

Ehkä juuri se pelaaja, jonka onnistumiset ovat voiton kannalta kaikkein tärkeimmät. Osuu tarkasti heti pelin alussa, jolloin muut heittäjät vielä hakevat rytmiään. On erityisen kuuma upealla kolmannella jaksolla, jolloin Kataja nousee 30-40 -puoliaikajohdosta rinnalle ja reilusti ohi.

Avainpelaaja, Seagulls:
Antti Kanervo: (36 minuuttia) 20 pistettä (pelitilanneheitot 8/16 (3 pisteen heitot 4/10)/2 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku +3/teholuku 16

Alusta loppuun todella paha pideltävä. Iskee kaukoheittoa pussiin milloin suoraan syötöstä, milloin pienen kuljetuksen päätteeksi – oli kättä vastassa tai ei.

Tilastopoimintoja:
Kataja hakee komeat 15 hyökkäyslevypalloa (Seagulls 8) ja tämä on yksi ottelun ratkaisu. Sen kakkoslukemat ovat toisaalta hämmentävät 9/34 (26 %), Seagullsilla nämä ovat ”normaalimmat” 20/39 (51 %).

Isäntiä palkitaan 22 vapaaheitolla, joista 18 osuu (82 %). Vieraat koettavat viivalta vain 7 kertaa, näistä sukkaan painuu 5 (71 %).