Gamebox: Kataja Basket – Espoo United 71-94

04.11.2017 klo 15, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
18-13, 25-25, 11-26, 17-30

Ratkaisu:
Espoo United haluaa voittoa selvästi isäntiä enemmän. Kun se huomaa pian pitkän tauon jälkeen, että Katajan koneessa eivät tänään toimi kuin pienimmät vaihteet, saa joukkue siitä ratkaisevan virtapiikin. Levypallotilasto 32-51 vieraille kertoo oleellisen tahtotilasta. Korisliigassa ei tänä päivänä edelleenkään voita yhtään ottelua vajaalla keskittymisellä, se olkoon illan opetus Katajalle.

Avainpelaaja, Kataja:
Jesse Niemi: 26 peliminuuttia, 3 pistettä (pelitilanneheitot 1/4)/0 levypalloa/1 syöttö/ei menetyksiä/2 riistoa/+- -luku -7/teholuku 3

Erinomainen puolustuspelissä, ei anna tuumaakaan periksi. Molemmat häntä vastaan vihelletyt virheet hieman kyseenalaisia. Ottanut jälleen paikkansa liigan riisto-/menetyssuhdetilaston kärjessä (5/1 = 5,0) halliten sitä tutun ylivoimaiseen tapaan.

Avainpelaaja, Espoo United:
Jouko Järvinen: 18 minuuttia, 0 pistettä (pelitilanneheitot 0/3)/5 levypalloa/6 syöttöä/1 menetys/1 riisto/1 torjunta/+- -luku +9/teholuku 9

Konkari satuttaa Katajaa tekemättä pistettäkään. Syöttää, riistää, torjuu tai hakee hyökkäyslevypallon hetkillä, joilla kotijoukkueella on vielä paikka tulla mukaan voittokamppailuun. Upeaa joukkuepelaamista.

Tilastopoimintoja:
Katajan tehokkain on luotettava Wesley Saunders (18/8/2 s./-10). Vierailta Omar Calhoun (24/8/2 s./2 tor./+20) lämpenee loppua kohden, samoin Jeb Ivey (17/4/4 s./+24). Samuel Haanpää (22/5/2 s./+16) puolestaan on koko ajan vaarallinen. Espoon 17 hyökkäyslevyristä 5 repii Jervon Pressley (8/13/2 tor./+10).

Katajan kakkoset osuvat 42-prosenttisesti, kolmoset vain 22-prosenttisesti. Espoon vastaavat luvut ovat 56 ja 44 %. Kehno osumatarkkuus vaikuttaa silminnähden kotijoukkueen mielialaan mikä taas näkyy yleisessä taisteluilmeessä.

Muuta:
Alex Murphy (5 min: 1/1/1 s.) tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon, mutta saa epäonnekseen toisella jaksolla jonkinlaisen tällin eikä pysty jatkamaan ottelua. Kokonaan sivussa on kolmikko Vesa Mäkäläinen, Ilari Seppälä, Alex Marzette.