29.11.2017 klo 18:30, LähiTapiola Areena, Joensuu

Pelijaksot:
17-20, 18-18, 37-17, 27-21

Ratkaisu:
Puoliajalta kopista parketille astelee uudestisyntynyt kotijoukkue, joka oli roikkunut ensimmäiset 20 minuuttia pelissä mukana mitenkuten. Nyt ei enää ihmetellä vaan vieraille laitetaan lujasti painetta. Viisikon saumaton yritys palkitaan pelin alkaessa rullata lähes viime kauden malliin. Kataja repii levypallot, riistää, juoksee, leikkaa, haastaa, heittää kaukaa, on sisällä vahva. Ensimmäiset 4,5 minuuttia kirjataan 22-5 (puoliaikatilanne 35-38 vaihtuu 57-43:een) ja pelin hallinta on siirtynyt täysin isännille.

Avainpelaaja, Kataja:
Tim Williams: 25 peliminuuttia, 23 pistettä (pelitilanneheitot 11/15, vapaaheitot 1/1)/9 levypalloa/4 syöttöä/1 menetys/1 torjunta/+- -luku +20/teholuku kentän paras, 32

Sentteri on parhaimmillaan Katajan rynistäessä 3. jaksolla Nokian rinnalle ja ohi. Liikkuu vastustamattomasti korin läheisyydessä milloin rullaten, milloin mies miestä vastaan vääntäen. Jakelee palloa jopa 4 koriin johtavan syötön edestä, on puolustuslevyreissä itse varmuus.

Avainpelaaja, BC Nokia:
Vincent Council: 29 minuuttia, 17 pistettä (pelitilanneheitot 6/12, vapaaheitot 2/2)/5 levypalloa/8 syöttöä/ei menetyksiä/+- -luku -14/teholuku 24

Takamies on Nokian pelin sielu. Pallollisena liukas, jakaa pelivälinettä hyvin. Osuu myös mukavasti heitoissaan.

Tilastopoimintoja:
Kataja upottaa 25 kolmosestaan 10 (40 %). Nokian vastaava tarkkuus on 5/24 (vain 21 %).

Kotijoukkue menettää pallon vain kuudesti ja sille kirjataan jopa 27 koriin johtanutta syöttöä mikä alleviivaa pelin sujuvuutta 3. jaksolta alkaen.

Muuta:
Damier Pitts (11/2/11 s./+21) ja Daniel Bejarano (14/10/+25) ovat 3. jaksolla lähestulkoon ”tulessa” ja innostuvat huhkimaan komeat tupla-tuplat. Aina varma Wesley Saunders (17/8/2 riis./+18) on alusta loppuun tasaisen hyvä. Maajoukkuerupeamasta tiistaina kotiutunut Ilari Seppälä (17/2/5 s./+8) lämpenee loppua kohden. Tommi Huolila (11/1/2 s./2 tor./+3) ja Jesse Niemi (0/2/2 s./2 riis./+22) ovat jättimäinen pala joukkueen kovaa ”peruskalliota” – aina täysillä pelissä.

Johannes Lasaroff pelaa ottelun lopussa minuutin ja 49 sekuntia ja kirjauttaa riemastuttavasti 3 pistettä, riiston ja koriin johtavan syötön.

Nokialla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Katajaa kaukoheitoilla kuittanut Leyton Hammonds (19/7/-25) viskoo tänään kaikki kuusi kolmostaan ohi.

Katajalta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Vesa Mäkäläinen sekä näillä näkymin piakkoin kokoonpanoon palaavat Alex Murphy ja Alex Marzette.