Gamebox: FIBA Europe Cup (SR): Bakken Bears (DEN) – Kataja Basket 102-58

Ottelu: Bakken Bears (DEN) – Kataja Basket
Aika: 30.01.2019
Paikka: Vejlby-Risskov Hallen, Risskov, Tanska
Lopputulos: 102-58 (31-17, 26-11, 20-21, 25-9)

Asetelma:
Tilanne on täsmälleen sama kuin viikko sitten: vain voitto pitää yllä toiveet paikasta pudotuspeleihin. Valitettavasti Kataja on matkassa ilman ykköspelintekijäänsä Ilari Seppälää, joka on pelannut viime aikoina todella paljon ja tarvitsee lepoa.

Joukkueet ovat kohdanneet ennen tätä iltaa eurokentillä kolmesti ja Kataja hakee edelleen ensimmäistä voittoaan Bakken Bearsista. Tanskalaisjoukkue on hävinnyt kotikentällään viimeksi 29. syyskuuta belgialaisen Spirou Charleroin haettua Mestarien liigan karsinnassa vierasvoiton 5 pisteen marginaalilla.

Ratkaisu:
Seppälän poissaolo näkyy musertavalla tavalla: joukkueen hyökkäämisestä ei tule yhtään mitään. Se on kaksi ensi jaksoa täyttä puuroa ja pakottamista, rytmi ja liike puuttuvat. Kun ajatuksesta saadaan edes vähän kiinni, on piste-ero taululla jo suuri ja toistuvat epäonnistumiset pallon kanssa syövät myös puolustusintoa. Taistelu voitosta on ohi viimeistään taukoon (57-28) mennessä.

Avainpelaaja, Kataja:
Adrian Diaz: (24 peliminuuttia) 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/12, vapaaheitot 4/5)/8 levypalloa/4 menetystä/1 torjunta/+- -luku -17/teholuku 17

Jos tästä ottelusta on pakko raapia kasaan edes jotakin hyvää, sitä on Diazin peli. Sentteri näyttää, että hänellä on arsenaalissaan paljon sellaista, jolla hän varmuudella auttaa joukkuetta kevättä kohti edettäessä.

Avainpelaaja, Bakken Bears:
Hayden Dalton: (24 peliminuuttia) 16 pistettä (pelitilanneheitot 6/9 (3 pisteen heitot 1/3), vapaaheitot 3/3)/8 levypalloa/2 syöttöä/ei menetyksiä/1 riisto/+- -luku kentän paras, +31/teholuku kentän paras, 24

Pitkänhuiskea amerikkalainen tulee peliin penkiltä ja iskee välittömästi ratkaisevia nauloja Katajan arkkuun onnistumalla vastustamattomasti sekä läheltä että kaukaa.

Tilastopoimintoja:
Kataja heittää kolmen pisteen heitot ensimmäisellä 20-minuuttisella 0/12, koko ottelussa 4/27 (15 %).