Gamebox: 4. finaali: Kataja Basket – Salon Vilpas Vikings 96-90


VilpasPlayoffs

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1.

Ottelusta

Paikka ja aika:
Mehtimäen jäähalli, Joensuu, 07.05.2017

Pelijaksot:
15-22, 30-21, 26-22, 25-25

Ratkaisu:
Teemu Rannikko on yksinkertaisesti liikaa Salon Vilpas Vikingsille. Konkari lämpenee matsiin hiljalleen ja tehot lisääntyvät sitä mukaa kuin ottelu etenee. Kapteeni iskee sisään kaikki 10 vapaaheittoaan ja kolmosistaan puolet (5). Syötöt (peräti 10 koriin johtanutta) itsensä vapaaksi pelaaville kavereille löytävät osoitteensa ja vaikka Vilpas kuinka rimpuilee suostumatta päästämään otettaan lopullisesti irti, ei se tänään löydä riittävästi keinoja tavoittaa paremmin joukkueena hyökkäävää Katajaa. Rannikon huippupelin lisäksi ratkaisevaa on isäntien 17 hyökkäyslevypalloa, joilla se pitää päätään pinnalla kaikkein raskaimmillakin hetkillä.

Avainpelaaja, Kataja:
Teemu Rannikko: 34 min: 29 pistettä (pelitilanneheitot 7/14, vapaaheitot 10/10)/2 levypalloa/10 syöttöä/2 menetystä/1 riisto/teholuku kentän paras, 33/plus-miinus -luku +5

Kauden henkilökohtainen piste-ennätys ja paras ottelu myös teholuvun puolesta – mihin paikkaan! Kyseessä on jopa Rannikon Korisliiga-uran korkein pistenoteeraus pudotuspeleissä Suomeen paluunsa (2013) jälkeen.

On hämmentävää seurata, kuinka kahden todella väsyneen joukkueen pelaajat painavat menemään yksi toisensa jälkeen hienommin taistellen ja koko joukosta korkeimmalle nousee 36-vuotias Rannikko.

Vilpas saa jarrutettua konkaria parhaiten aivan pelin alussa. Loppua kohden Rannikko pystyy jo lukemaan vastustajan peliliikkeet ja mies toisensa jälkeen vapautetaan korintekoon. Vapaaheittoviivalla hän on itse varmuus ja kaukoheittokin putoaa kovalla tarkkuudella. Juuri tällä tavoin kentältä johtamaansa Katajaa on äärimmäisen vaikea voittaa.

Avainpelaaja, Vilpas:
Juwan Staten: 36 min: 22 pistettä (pelitilanneheitot 10/14, vapaaheitot 2/2)/4 levypalloa/7 syöttöä/3 menetystä/1 riisto/teholuku 27/plus-miinus -luku -8

On parhaimmillaan pysäyttämätön ja Vilpas antaakin hänen ottaa suuren määrän 1 vs 1 -ratkaisuja. Osaa myös syöttää ja tänään nähdään myös parasta osaamistaan sillä osa-alueella.

Tilastopoimintoja:
Kataja voittaa levypallot reilusti, 39-26.

Vilppaan kakkosprosentti on huomattavan korkea 75 (heitot 30/40), Katajakin osuu yli puolessa yrityksistään (21/41 = 51 %).

Muuta:
Jarekious Bradleyllä (17/3/-3) on tehohetkensä puoliajan jälkeen. Sitä ennen hän istuu pitkään penkillä viilentämässä hieman ylikierroksilla käyvää konettaan. Upea ottelu. Kervin Bristol (13/9/2 s./2 riis./+11) ja Daniel Mullings (14/9/2 s./+14) onnistuvat erityisesti levypallopelissä -Bristol repii peräti 7 hyökkäyslevyriä- ja Vilppaan korin läheisyydestä herrat löytävät oikeat paikat vastaanottamaan Rannikon syöttöjä. Vesa Mäkäläisen (9/4/-3) puolustuspään taistelu 22 sekuntia ennen loppua nousee yhdeksi ratkaisuksi: Staten sortuu menetykseen aina erinomaisesti jalkojaan liikuttavaa Mäkäläistä vastaan.

3064 katsojaa on liigan tämän kauden ennätys.

Katajan ulkomaalaisvahvistuksista huilivuorossa jatkaa Darryl Bryant.

> Ottelutilasto

Videot:
> Kataja Basket Highlights (Visio Video @ YouTube)
> Lehdistötilaisuus
> Vesa Mäkäläisen kommentit (BasketFinland @ YouTube)

Kuvasatoa:
> Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Muualla:
”Mestaruus katkolla Katajalle keskiviikkona Salossa” (Karjalainen.fi)
”Kataja pisti Vilppaan selkä seinää vasten” (SSS.fi)
”Rannikon ja Statenin kaksintaistelu” (Pieti Poikola/Susijengi.com)

Seuraava ottelu:
Viides finaali pelataan keskiviikkona Salossa.

Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.