kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

Lehdistötiedote 30.11.2011


Lasse Hintsala liittyy Katajan liigajoukkueeseen

Lasse Hintsala Korisliigan kärjessä pelaava Joensuun Kataja saa kaivattua täydennystä loukkaantumisten runtelemaan ryhmäänsä. Seuraa kaudella 2007-08 edustanut 27-vuotias ja 193-senttinen takamies-laituri Lasse Hintsala on jo jonkin aikaa harjoitellut joukkueen mukana ja pestinsä saa nyt virallisen sinetin. Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden kasvatti on ensi kertaa kokoonpanossa tänään, kun Kataja matkaa Kotkaan KTP:n vieraaksi.
 
Loukkaantumisten ja sairastelujen värittämästä syksystä kertoo se, että joukkueessa on ainoastaan kolme pelaajaa, jotka ovat olleet käytettävissä kaikissa tähän mennessä pelatuissa liigaotteluissa (14 kpl). Parhaillaan Katajan riveistä ovat pitkäaikaispotilaina poissa Juho Nenonen (toipuu lonkkaleikkauksesta) ja Ilari Tolvanen (selkävaiva).
 
Hintsalalle kuluva liigakausi tulee olemaan urallaan jo seitsemäs. Aiemmin hän on pelannut pääsarjassa BC Jyväskylän, Lappeenrannan NMKY:n, Katajan ja Kauhajoen Karhu-Basketin väreissä. Meriittilistallaan on yksi SM-kulta (LrNMKY 2006), kaksi Suomen Cup -voittoa (LrNMKY 2005 ja 2006) sekä 1. divisioonan mestaruus (Karhu 2009). Suomi-paidan Hintsala on pukenut ylleen kerran, 20-vuotiaiden maaottelussa v. 2003.
 
- Kysyin Toikalta (valmentaja Jukka Toijala) olisiko minusta joukkueelle tässä tilanteessa apua, Hintsala taustoittaa.
 
- Hirvittävän kova kipinä on pelata edelleen. Toisaalta otan juuri sen roolin, jonka valmennus antaa eli jos paikkani tulee olemaan matseissa juomapullojen täyttäminen niin sitten on.
 
Joukkueenjohtaja Jukka Törmälä on iloinen saatuaan tutun miehen joukkueeseen.
 
- Lasse on erittäin hyvässä kunnossa. Hänestä tulee olemaan meille jatkossa paljon apua.
 
Hintsala pelasi viimeksi Korisliigaa kaudella 2009-10. Tuolloin Kauhajoella vastuuta annettiin 39 ottelussa keskimäärin 11 minuutin edestä. Pisteitä tilastoihin kertyi ottelua kohden keskimäärin 3,0 ja levypalloja 0,9. Joensuun yliopistossa luokanopettajaksi opiskelevan miehen pääsarjan piste-ennätys on 16.
 
Viime kaudella Hintsala piti kuntoa ja pelituntumaa yllä Kouvolan Kouvojen reservijoukkueessa (Korikouvot) II divisioonassa.
 
Lasse Hintsala pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 19.10.1984
Pituus/cm: 193
Paino/kg: 80
Pelipaikka: 2-3
Kasvattajaseura: Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä
Seurat, joita edustanut: HoNsU, BC Jyväskylä, Lappeenrannan NMKY, Kataja, Kauhajoen Karhu-Basket, Kouvot (Korikouvot)
Kausi 2011-12 SM-sarjassa: 7.
 
> Lasse Hintsalan Kataja-pelaajakortti


< Takaisin | Sivun alkuun