kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

1.11.2011


Katajan syksy synkkenee jälleen
Petri Virtasen vuoro siirtyä sairastuvalle

Korisliigassa tällä hetkellä aivan terävimmän kärjen tuntumassa majailevan Joensuun Katajan epäonni jatkuu. Viikonvaihteessa selvisi laitahyökkääjä Juho Nenosen lonkkavamman vakavuus ja miehen poissaolon pituus ainakin vuodenvaihteen tienoille. Tuorein ja vähintään yhtä epämiellyttävä uutinen koskee takamies Petri Virtasta: sunnuntaisen liigaottelun loppuhetkillä iskun saanut vasemman kätensä pikkusormi on murtunut ja "Pete" joutuu jättämään pelit väliin arviolta vähintään kuukaudeksi.
 
- Kyllähän tämä taas kirpaisee, sanoo päävalmentaja Jukka Toijala. Pelaamme nyt pitkään ilman kahta maajoukkuetason miestä ja vaikka meillä on edelleen riittävästi hyviä pelaajia terveinä niin eihän se voi olla näkymättä.
 
Virtasen sivuun jääminen tarkoittaa Ilari Tolvasen selkävaivojen jatkumisen myötä Katajan harjoitusvahvuuden putoamista yhdeksään pelaajaan.
 
- Jos voisimme vuokrata pelaajia, olisi nyt sen aika. Meidän tulee jälleen kerran kartoittaa kaikki vaihtoehdot saadaksemme kunnon harjoituksia aikaan, Toijala toteaa.
 
Elo-syyskuisissa EM-kisoissa Suomea edustanut Virtanen on aloittanut kauden tasonsa mukaisesti 10,9 pisteen, 2,5 levypallon ja 1,4 riiston ottelukohtaisin keskiarvoin. Vieläkin parempaa menonsa on ollut koriin johtaneissa syötöissä ja vapaaheitoissa. Viime kaudella Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilastoykköseksi siirtyneen pelaajan arvolle sopivasti Virtanen on kahdeksassa pelaamassaan ottelussa tarjoillut muille tekopaikkoja takavuosien keskiarvoja huomattavasti paremmin, peräti 5,4 kirjatun syötön vauhdilla ottelua kohden, mikä oikeuttaa tällä hetkellä liigan syöttötilaston kakkospaikkaan.
 
Vapaaheittotarkkuudessa "Pete" on ollut vieläkin kovempi: sarjan tarkimman viivalta viimeistelijän titteli irtoaa 95,2 prosentin tarkkuudella 21 vaparistaan 20 upottua naruihin.
 
Virtasen loukkaantumisen myötä Kataja-miehistössä on enää kolme sellaista pelaajaa, jotka ovat pystyneet osallistumaan kauden kaikkiin kahdeksaan liigaotteluun. Vuorollaan lasaretin puolella ovat tähän mennessä käyneet Juha Sten, Sami Lehtoranta, Antti Kanervo, Ville Viita, Ilari Tolvanen ja Juho Nenonen.
 
- Toivotaan, että pääsisimme heti joulun jälkeen harjoittelemaan ja pelaamaan parhaalla kokoonpanolla, Toijala heittää viestiä Korvatunturin suuntaan.
 
- Se, mikä tässä on hyvää, on, että vastuuta tulee nyt jaettua myös niille, jotka ovat saaneet sitä hiukan vähemmän ja he pääsevät näyttämään osaamistaan.
 
Kataja pelaa seuraavan kerran huomenna keskiviikkona Lahdessa paikallisen Namikan vieraana.


< Takaisin | Sivun alkuun