kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

Lehdistötiedote 11.10.2011


Jeremy Price Katajan korinaluspelaajaksi

Jeremy Price. Copyright © A.J. Mast/Rivals.yahoo.com. Korisliigan kärkipaikkaa kolmen kierroksen jälkeen pitävä Joensuun Kataja on jälleen käynyt pelaajamarkkinoilla. Matt Terwilligerin sisäpelitaitojen osoittauduttua riittämättömiksi joukkue on hankkinut riveihinsä 23-vuotiaan, 203-senttisen ja 123-kiloisen amerikkalaispelaajan, Jeremy Pricen.
 
Price on jo kolmas kandidaatti Joensuuhun ns. ison miehen tontille. Häntä ennen pelitaitojaan ovat esitelleet 31-vuotias Kenneth Walker ja 26-vuotias Matt Terwilliger.
 
Päävalmentaja Jukka Toijala myöntää selkeät vaikeudet kolmannen ulkomaalaispelaajan hankinnassa.
 
- Ison pelaajan rekrytointi on aina haastavaa, mutta syytän nykytilanteesta ainoastaan itseäni. Alkukesä kului pääosin kahta muuta vahvistusta katsastettaessa enkä ehtinyt käytettävän ajan puitteissa panostaa tarpeeksi korinaluspelaajiin.
 
Miesten maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Toijala vietti loppukesän ja alkusyksyn, aina Korisliigan kynnykselle saakka, EM-kisajoukkueen matkassa. Vaikka ennusteet jo yrittäneiden Walkerin ja Terwilligerin kohdilla olivat vähintäänkin hyviä, menivät nämä ensimmäiset kaksi hankintaa enemmän tai vähemmän pieleen.
 
- Jälkikäteen voi todeta, että Walker oli menettänyt viime kevään ja kesän aikana ratkaisevasti lihasmassaansa. Terwilliger ei puolestaan sittenkään täyttänyt sitä roolia, mitä hyvä joukkue tarvitsee.
 
- Matt on pelannut vitospaikkaa lukiossa ja yliopistossakin. Tässä kohtaa meidän piti tarkistaa, onko hänestä korinaluspelaajaksi Korisliigassa, kuten hän itsekin uskoi, Toijala taustoittaa.
 
Terwilliger edusti Katajaa kolmessa runkosarjaottelussa. Hän jätti maanantaina joukkueen tilastolukemilla 28 peliminuuttia, 13,3 pistettä, 5,7 levypalloa ja 2,0 riistoa.
 
Jeremy Price. Copyright © The Atlanta Journal-Constitution/Blogs.ajc.com.
 
Kuvat: A.J. Mast/Rivals.yahoo.com ja The Atlanta Journal-Constitution/Blogs.ajc.com
 
Ensimmäinen ammattilaiskausi
 
Keväällä Georgian yliopistosta USA:ssa valmistuneen Jeremy Pricen nimi ei ilmestynyt Toijalan tietokoneelle tyhjästä.
 
- Price oli niiden noin 10 ison pelaajan joukossa, joiden taustoja ehdin hieman alkukesän aikana tarkistella. Osa oli meille heti liian kalliita, osa, myös Price, ehti sitten hieman myöhemmin tehdä sopimuksen muualle ja jouduimme tekemään ensimmäiset ison pelaajan valintamme pienillä riskeillä.
 
- Toisaalta en olisi halunnut kiinnittää joukkueeseemme ensimmäiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi rookie-pelaajaa. Nyt tilanne on tietenkin aivan toinen, Toijala sanoo viitaten Katajan haaviin elokuun alkupuolella tarttuneisiin kokeneisiin amerikkalaispelaajiin Jared Newsoniin ja B.A. Walkeriin.
 
Price siis ehti jo päättää pelaamisestaan muualla tehtyään elokuussa sopimuksen Sveitsiin. Silloisten passiongelmiensa vuoksi amerikkalainen ei kuitenkaan koskaan ehtinyt maahan. Seura olisi tarvinnut hänet riveihinsä sen verran pikaisesti, että sopimus purettiin. Käytyään vielä testattavana Korisliiga-mittapuulla erittäin kovapalkkaisessa Uruguayn liigassa ja jäätyään siellä ilman sopimusta iso mies oli muutama viikko sitten jälleen vapailla markkinoilla.
 
Vahvarakenteinen Price pelasi yliopistokentillä Georgia Bulldogs -joukkueessa neljän kauden ajan USA:ssa korkealle rankatussa NCAA:n Southeastern-konferenssissa. Päätöskautensa tilastonoteerauksina oli viime keväänä, 33 ottelun jälkeen, luettavissa keskimäärin 23 peliminuuttia, 9,3 pistettä, 5,0 levypalloa ja 0,8 torjuntaa. Pelitilanneheittojen osumatarkkuus oli 48,9 ja vapaaheittojen 76,5 %.
 
Kovimmat saavutuksensa ovat valmentajien suorittama valinta konferenssinsa tulokastähdistöön v. 2008 sekä Bulldogsien voittama konferenssimestaruus samana keväänä.
 
Toijala uskoo, että nyt Kataja saa pelaajan täsmälleen oikeaan rooliin ja ennen kaikkea oikealle pelipaikalle. Hän sanoo olevansa valmis antamaan Pricelle aikaa päästä mukaan joukkueen kuvioihin.
 
- Kyseessä on todella isokokoinen kaveri, joka varmasti pysyy paintissa. Minulle on vakuutettu miehen olevan kunnossa, mutta koska hän on ollut pelaamatta käytännössä viime maaliskuulta, kestää varmasti jonkin aikaa ennen kuin pelikuntonsa on yli 20 minuuttia.
 
- Hän on myös vastikään tullut isäksi, joten sekin huomioiden fokus on kesällä voinut olla ainakin osittain muualla kuin koripallossa.
 
Jeremy Price saapui Joensuuhun tänään. Hän on edustuskelpoinen välittömästi ja matkustaa jo keskiviikkona joukkueen mukana Uuteenkaupunkiin. Ottelu Korihait-Kataja nähdään suorana UrhoTV:ltä klo 18.25 alkaen. Kotisalissa Pricen debyytti tulee olemaan perjantaina ottelussa KTP-Basketia vastaan.
 
Pricen ohella Katajassa nähdään jo huomenna ensiesiintymisensä edustusmiehistössä tekevä seuran oma kasvatti Johannes Lasaroff, vasta 16-vuotias ja 176-senttinen takamieslupaus.
 
Jeremy Price pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 23.03.1988
Kotipaikka: Decatur, Georgia, USA
Pituus/cm: 203
Paino/kg: 123
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: University of Georgia, Athens, Georgia, USA
Seurat, joita edustanut: Columbia High School Eagles (lukiojoukkue, USA), University of Georgia Bulldogs (NCAA I, USA)
 
> Jeremy Pricen Kataja-pelaajakortti


< Takaisin | Sivun alkuun