kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

Lehdistötiedote 25.9.2011


Matt Terwilliger korvaa Kenneth Walkerin

Matt Terwilliger. Copyright © vmedia.rivals.com. Joensuun Kataja vaihtaa Korisliiga-kauden kynnyksellä amerikkalaispelaajansa. Vastuu ison laitahyökkääjän ja sentterin tonteista siirretään Kenneth Walkerilta 26-vuotiaalle Matt Terwilligerille. 206-senttisellä Ohio State -yliopiston kasvatilla on aiempaa ammattilaiskokemusta kolmen peräkkäiskauden ajalta Saksan Bundesliigasta.
 
Kenneth Walker ehti pelata Katajassa joukkueen kaikki viisi harjoitusottelua, joissa kirjautti keskimäärin 11 pistettä ja 7 levypalloa. Kohtuullisia lukemiaan suuremmaksi esteeksi seurassa jatkamisen kannalta nousivat pelaajan fyysiset ominaisuudet, jotka eivät olleet sitä mitä odotettiin.
 
- Kenny ei valitettavasti pärjännyt puolustuspäässä niin hyvin kuin olisimme odottaneet ja se on pääsyy tehtyyn ratkaisuun, päävalmentaja Jukka Toijala toteaa.
 
Sunnuntaina Joensuuhun saapuneelta Terwilligeriltä Toijala odottaa huomattavasti fyysisempää peliä.
 
- Ison miehemme tulee istua Samin (Lehtoranta) ja Juhon (Nenonen) roolituksiin. Heidän tulee tukea toinen toisiaan. Ja korien alla on pärjättävä.
 
Matt Terwilliger on ennakkotietojen mukaan selvästi Walkeria fyysisempi pelaaja. Hyökkäyspäässä hän pystyy pelaamaan sekä lähellä että kauempanakin korista. Ammattilaisvuotensa Saksassa hän on pelannut lähinnä nelospaikalla.
 
Jos ei pienoinen riski Walkerin suhteen kannattanut niin tällä kertaa valinta ei jää ainakaan taustaselvityksistä kiinni.
 
- Lähes jokaiselle tutulle valmentajalle ja pelaajalle, jolla voisi olla jotakin tietoa kaverista, on tullut viime päivinä soitettua, Toijala sanoo.
 
Matt Terwilliger. Copyright © Life.com.
 
Kuvat: vmedia.rivals.com ja Life.com
 
Supertähtien varjoista parrasvaloihin
 
Amerikkalaisittainkin sangen menestyksekkäässä Ohio State -yliopistossa Terwilliger hoiti ruotunsa moitteetta oltuaan kuitenkin selkeä vaihtopelaaja ja tuuraaja, NCAA-loppuottelukevääseen 2007 saakka itselleen kesän 2007 NBA-ykkösvaraukselle, Greg Odenille.
 
Valmistuttuaan yliopistosta keväällä 2008 oli päätöskautensa tilastoista luettavissa merkinnät keskimäärin 16 minuutin ottelukohtaisesta peliajasta, 3,2 pisteestä, 2,4 levypallosta ja 0,5 syötöstä. Pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 44,3, kolmosten 28,3 ja vapareiden 68,8.
 
Kaikki kolme ammattilaiskauttaan ovat kuluneet Saksassa, kahdessa eri seurassa. Kaksi avauskautta (2008-10) hän edusti Paderborn Baskets -joukkuetta ja viime kaudella Phoenix Hagenia.
 
Phoenix-paidassa Terwilligerin tilastoriville kirjattiin 34 ottelussa keskimäärin 16 peliminuuttia sekä edelleen 6,1 pistettä, 3,1 levypalloa ja 0,5 syöttöä. Kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti oli 44,0, kolmosten 38,2 ja vapareiden 70,0.
 
Parhaalla Saksan-kaudellaan (2009-10) amerikkalaisnuorukainen tehtaili 30 ottelussa keskimäärin 29 minuutissa vastaavasti 9,8 pistettä, 5,3 levypalloa, 0,7 syöttöä ja 0,5 riistoa heittoprosenttien oltua komeat 57,5 (2 p.), 40,2 (3 p.) ja 74,1 (1 p.).
 
Ammattilaisuralle Saksassa oli ominaista kova kilpailu peliajasta. Esimerkiksi viime kaudella Phoenix Hagenissa oli samaan aikaan kuusi muutakin ulkomaalaispelaajaa ja Terwilligerin rooli jäi ajoittain pieneksi. Työnsä laadukkaasta hoitamisesta kertoo, että Saksasta tarjottiin hänelle myös jatkosopimusta. Nyt amerikkalainen kuitenkin katsoi, että Bundesliiga on tällä erää nähty.
 
- Matt on tähän saakka ollut lähinnä back-up -pelaajan roolissa ja haluaa muutosta tähän, Toijala tietää.
 
Kataja ja Terwilliger starttaavat Korisliiga-kauden 2011-12 tulevana torstaina Joensuu Areenalla Lappeenrannan NMKY:ta vastaan.
 
Matt Terwilliger pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 07.09.1985
Kotipaikka: Troy, Ohio, USA
Pituus/cm: 206
Paino/kg: 106
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: Ohio State University, Columbus, Ohio, USA
Seurat, joita edustanut: Troy High School Trojans (lukiojoukkue, USA), Ohio State Buckeyes (NCAA I, USA), Paderborn Baskets (GER I), Phoenix Hagen (GER I)
 
> Matt Terwilligerin Kataja-pelaajakortti


< Takaisin | Sivun alkuun