kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

20.6.2011


USA:n-tuliaiset pakattu, suuntana kotimaa

Valmentaja Toijalan ja joukkueenjohtaja Törmälän kaukomatka on Eurooppa-lentoja vaille valmis. Viikonloppu kului lopulta kahdella eri harjoitusleirillä, joiden perusteella Toikan muistioon jäivät erityisillä korvamerkinnöillä varustettuina parin pelaajan nimet.
 
- Etukäteen oli tiedossa, että matkamme suuntautuu tänä kesänä leireille, joiden taso ei yllä esimerkiksi viime kesänä koetun Las Vegasin -campin tasolle, Toikka kertoo ensimmäistä paluulentoa odotellessaan.
 
Viikonloppuna kaksikkomme vieraili sekä Blacktop Managementin että Pro Player Campin järjestämillä leireillä. Jälkimmäisellä palloili mm. Suomessa useamman kauden viihtynyt, viimeksi Kouvoissa pelannut sentteri Durell Vinson.
 
- Näkemäni perusteella uskon, että esimerkiksi Blacktop Managementin leirillä näkemistäni pelaajista noin parillakymmenellä on hyvät mahdollisuudet saada sopimus vähintään Euroopan kakkostasolle ja pärjätäkin näissä liigoissa.
 
- Pari nimeä jäi erityisesti mieleen ja heitä tulen harkitsemaan, kun valintojen aika koittaa, Toikka sanoo.
 
Toijala korostaa edelleen vahvasti myös matkan toista puolta: Erityyppisten pelaajien näkemistä tositoimissa paikan päällä ja sitä kautta oman datapankin päivittämistä sekä verkostoitumista agenttien ja muiden valmentajien kanssa.
 
Katajan tulevan kauden vahvistuksista Toijala arvioi voivansa kertoa jotakin aikaisintaan heinäkuun puolivälin kieppeillä. Myös kaikki viime kaudella ryhmässä pelanneet amerikkalaiset (Darren Fells, Jared Newson ja Jason Conley) ovat edelleen valintalistalla mukana.
 
Omat haasteensa Katajan kesään heittää maajoukkueemme toiminta kohden edelleen omissa käsissä olevia syksyn EM-kisoja, ovathan mukana niin Toijala kuin useampi kotimainen pelaajamme.
 
- Joensuussa paikalla oleva joukkue on hyvissä käsissä (apuvalmentaja) Ilkka Immosen sekä fysiikkavalmennuksen silmien alla. Koska kotimainen runkomme säilyy lähes ennallaan, en usko, että minun ja maajoukkuepelaajien poissaolosta tulee olemaan kokonaisuutena kovinkaan suurta haittaa tulevaa kautta ajatellen, Toikka päättää.


< Takaisin | Sivun alkuun