kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

16.6.2011


Scouttausmatka jatkuu pikkuharmien kera
Indianapolis nähty, suuntana New York

Kataja-päävalmentaja Jukka Toijalan ja kaimansa joukkueenjohtaja Törmälän seikkailu suuressa Yhdysvalloissa jatkuu. Parhaillaan (to 16.6. klo 21.45 Suomen aikaa) herrat odottavat lentoa Indianapolisista New Yorkiin. Matkalla koettu toinen suunnittelematon yllätys ei ole pilannut hyvää perusfiilistä.
 
Ensimmäinen pieni takaisku osui kohdalle heti saapumispäivänä, maanantaina, kun Chicagon-leiri oli peruttu. Ratkaisu, jossa herrat vuokrasivat saman tien auton ottaakseen suunnaksi Indianapolisin, oli kuitenkin kohtalokas. Matkailu näytti nurjan puolensa toisen kerran, kun ilmeni, että käyttämättä jääneiden lentojen (Chicago-Indianapolis) vuoksi koko suunniteltu loppumatkakuvio tuli lentolippujen osalta mitätöidyksi. Kaksikon ei auttanut muuta kuin hankkia uudelleen paikat jäljellä oleville lennoille (Indianapolis-New York, New York-Manchester, Manchester-Helsinki).
 
- Indianapolisissa seurasimme kaikkiaan viidet treenit, Toijala kertoo.
 
- Selvisi, että järjestävä agentti, Chris Warren, on ollut kaukaa viisas. Mahdollisen tulevaa NBA-kautta koskevan työsulun alla hän oli jo ehtinyt neuvottelemaan sopimukset ykkösnimilleen. Näiden kaverien joukossa oli myös muutama sellainen, joita olen tarkkaillut, Toikka kertoo aavistuksen pettyneenä.
 
Kaikki tähän mennessä koettu ei kuitenkaan ole ollut negatiivissävytteistä.
 
- Vapaissa pelaajissa näin pari todella potentiaalista yksilöä. Heistä voin jo nyt sanoa olevani kiinnostunut.
 
Huolimatta muutamasta jo tässä vaiheessa haavin ohi livahtaneesta vonkaleesta valmentajan mieli on peruspositiivinen.
 
- On ylipäänsä on hyvä nähdä pelaajia laajasti paikan päällä olivatpa he juuri nyt vapaina tai "väärällä" pelipaikalla omaa tulevan kauden joukkuetta silmällä pitäen, Toikka vakuuttaa viitaten valmentajien ylläpitämiin "pelaajapankkeihin".
 
Peruuntunut Chicagon-leirikin antoi kuulua itsestään Indianapolisiin.
 
- Chicagon-leirin agentti, David Maravilla, lähetti yhden pelaajistaan Indianapolisin-leirille, kun oli kuullut, että olimme käyneet paikalla turhaan. Lupaava kaveri olikin kyseessä.
 
Kaksikon turnee jatkuu työn merkeissä aikaisin lauantaina, kun New Yorkissa käynnistyy Blacktop Managementin järjestämä Showcase 2011 -leiri. Tarvittaessa Toijala kaivaa takataskustaan audienssin myös toiselle viikonloppuna pidettävälle campille, mutta näillä näkymin BM-leiri on ykköskohde.
 
Kotimaahan miehemme palaavat maanantaina.


< Takaisin | Sivun alkuun