Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

Päävalmentaja Ilkka Immonen 14.9.2009

A-pojat puhtaalla pelillä jatkoon kotiturnauksestaan

Katajan A-poikien kausi 09-10 käynnistyi virallisesti Joensuussa pelatun 1. SM-karsinnan myötä. Lähtökohtana oli, että joukkue oli rankattu 34 joukkueen joukosta sijalle 19., mikä tarkoitti, että ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuisi kolme huonommin rankattua joukkuetta. Arpa heitti meidän lohkoomme HNMKY:n (22.), Vilpas 2:n (29.) ja ONMKY:n (32.). Neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta jatkaa toiselle karsintakierrokselle, jolloin mukaan tulevat myös rankingin sijoille 1-15 sijoitetut joukkueet, jotka saivat automaattisen pääsyn 2. kierrokselle.

Ensimmäinen ottelu Vilpasta vastaan käynnistyi kotijoukkueen osalta hermostuneesti ja tilanne näyttikin jalkapallolukemia (0-0) vielä muutaman minuutin jälkeen. Molempien joukkueiden sählätessä enemmän tai vähemmän ensimmäinen erä kirjattiin Katajalle 13-10. Toinen erä mentiin jo vähän reippaammin kotijoukkueen hallinnassa, mutta kolmannen erän alkuminuutit repäisivät eron nopeasti noin 20 pisteeseen ja peli oli sitä myöten selvä. Lopputulokseksi kirjattiin 97-52.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Oulun NMKY, joka etukäteisveikkailujen mukaisesti olikin lohkon heikoin joukkue. Kataja juoksi laajalla rotaatiolla alusta lähtien, eikä pelin voittajasta ollut epäselvyyttä. Onnistumisia kirjattiin laajalla rintamalla koko joukkueelle ja lopputulos kirjattiin 108-42.

Sunnuntain viimeisessä ottelussa panoksena oli lohkovoitto ja sitä myötä helpompi jatkolohko. Sekä Kataja että HNMKY olivat siis tässä vaiheessa jo varmistaneet jatkopaikkansa. Ottelu käynnistyi Katajalle epätyypilliseen tapaan hyvin, minkä jälkeen tahtipuikkoa heilutti kuitenkin vierasjoukkue HNMKY. Vieraat kävivät toisen erän aikana jo noin 10 pisteen johtoasemassa, kunnes Kataja puolustusmuotoja vaihtelemalla kiri puoliajalle eron yhteen pisteeseen.

Kolmannen erän aikana Kataja sai paremmin oman pelinsä kulkemaan ja käänsikin ottelun edukseen. Viimeinen erä mentiin lähes tasatahtia ja Namika saikin pelin tasoitettua n. 40 sekuntia ennen pelin loppua. Kataja onnistui kuitenkin viimeisessä hyökkäyksessään ja siirtyi lopulliseen 63-61 -johtoon vain 2 sekuntia ennen pelin loppua. Namikan viimeinen kolmonen pomppi levyn ja raudan kautta pois, joten tärkeä lohkovoitto jäi suosikki-Katajalle.

Joukkue jatkaa SM-karsintaotteluja kahden viikon kuluttua. Silloin panoksena on sekä SM-sarja- että 1-divaripaikat. Viiden joukkueen lohkoista kaksi parasta pääsee SM-sarjaan ja kaksi seuraavaa 1. divariin. Lohkon viimeinen joutuu tyytymään 2-divaripaikkaan.

> Turnaustulokset

A-poikien seuraava ottelu pelataan lauantaina 19.9. Joensuu Areenalla. Vastaan asettuvat harjoitusmittelössä Lappeenrannan NMKY:n A-pojat, joten vääntö käy penkkiurheilijoille hyvästä lämmittelystä iltapäivän miesten vastaavaan kohtaamiseen. Pojat pelaavat alk. klo 11.45 ja miehet klo 14.