kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2007-08

Karjalainen/Risto Salminen 20.6.2007


Uusi "nuijamies" jatkaa vankkojen talousmiesten linjaa
Miesten edustusjoukkueen manageri Jarkko Miinin Katajan uusi puheenjohtaja

Nuija siirtyy nuijalta tosinuijalle, kuten Heikki Hämäläinen (vas.) ja Jarkko Miinin poikamaisesti naljailivat. Kuva: Karjalainen/Maija YrjöläNuija siirtyy nuijalta tosinuijalle, kuten Heikki Hämäläinen (vas.) ja Jarkko Miinin poikamaisesti naljailivat.
 
Joensuun Katajan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tiistai-iltana Jarkko Miinin. Vuodesta 2002 monilajiseuran hallituksessa toiminut Miinin siirtyy varapuheenjohtajan tontilta puheenjohtajaksi ilman suurempia huolia.
 
- Ei tämä muuta Katajan eteen tekemääni työmäärää. Nyt tulee vain nuija tosinuijalle, Miinin naurahti ja vahvisti jatkavansa normaalisti myös seuran korisliigajoukkueen managerina.
 
Työn perässä Mikkeliin muuttava entinen puheenjohtaja Heikki Hämäläinen luottaa seuraajaansa kaksivuotisen pestin päätyttyä.
 
- Hyvillä mielin jätän pestin Jarkolle, koska tiedän, että nuija menee hyviin käsiin. Toisaalta, olen käyttänyt tässä yhteydessä myös sanaa haikea. Meillä on ollut - ja on jatkossakin - hyvä tiimi tämä johtokunta, ja hyvä henki on koko seurassa ja kaikissa sen jaostoissa.
 
- Olen ollut onnekas, että minun ajalleni sattui näin hienoa menestystä. Jukka Keskisalon Euroopan mestaruus, koripalloilijoiden SM-mitalit niin miehissä kuin naisissa, hiihtäjien mitalit... Aivan uskomattomia suorituksia, Hämäläinen luetteli tapojensa mukaisesti innostuneena.
 
Hämäläinen vakuuttaa, että Kataja säilyy jatkossakin hänen suosikkinaan.
 
- En usko, että tulen enää tällä tavalla urheiluseurassa toimimaan. Voin taata, että tulen seuraamaan Katajan urheilijoiden edesottamuksia tulevaisuudessakin - myös Etelä-Savossa.
 
Jaostoissa panostettu valmennukseen
 
Hämäläinen ja Miinin korostivat, että kukin Katajan viidestä jaostosta on mennyt viime vuosina eteenpäin. Voimistelu- ja taitoluistelujaostot ovat kasvattaneet jäsenmääriään, ja näillä sektoreilla näkyy myös seuran strategiaan paksusti alleviivattu kohta eli valmennukseen panostaminen.
 
- Seuratoimintamme on aika ammattimaista harrastamista. Se näkyy siinä, että pyrimme panostamaan valmennukseen ja huolehtimaan lajien vetäjistä muun muassa asianmukaisin korvauksin. Tuoreimpana esimerkkinä meillä on keväällä alkanut nuorisovalmennuspäällikön pesti yleisurheilussa. Lisäksi koripallojaosto on palkkaamassa junioripäällikköä, Miinin taustoitti.
 
Talous ja olosuhteet kunnossa
 
Joensuun Katajalla ei ole huutavaa pulaa harrastuspaikoista, sillä Areena on ollut apu monen katajalaisen tarpeeisiin.
 
- Meillä on hyvät edellytykset toimia, koska Joensuun kaupunki on auttanut erinomaisten olosuhteiden luomisessa, urheilukauppiaana työskentelevä Miinin sanoi.
 
Olosuhteiden lisäksi kehitystä on tapahtunut taloussektorilla, joka oli murheenkryyninä vielä 2000-luvun alussa. Vuonna 2002 puikkoihin astui Eero Broman, joka toimi keulahahmona talouden kohennuksen alkuaikoina.
 
- Eerolle iso kiitos, että laittoi lumipallon alulle ja rupesi kaivamaan seuran taloutta suosta. Siitä sitten itse kukin on hommaa jatkanut, ja nyt voimme taloudellisesti hyvin, Miinin sanoi.
 
Viime vuosina on totuttu, että Katajassa nuijaa pitää henkilö, jolla on laaja verkosto paikallisessa elinkeinoelämässä. Miinin jatkaa tätä linjaa, ja nostaakin esiin yritysrahan tärkeyden.
 
- Paikallinen elinkeinoelämä auttaa. On valitettavaa, että pyyteetön talkootyö ei riitä, varsinkaan nykyisen verotuksen aikana. Seuramme on ollut nyt vuoden verran täysin velaton, mikä on valtakunnallisestikin hienoa, Miinin kertoi Hämäläisen säestämänä.
 
Monilajiseuran nykyinen lajivalikoima ei ole joustamaton. Yli satavuotisen historian aikana seurassa on harrastettu jos jonkinmoista lajia, ja nykyisinkin seuraan on tunkua lajien tasolla.
 
- Jatkuvasti on lajeja, jotka haluaisivat liittyä meidän seuraan. Se johtuu pitkälti siitä, että rekisteröidyllä yhdistyksellä on tietyt kirjanpidolliset velvoitteet, mikä voi olla monelle vapaaehtoistoimintaan osallistuvalle työläs asia. Meidän seuraan tulee kuitenkin sitoutua, eivätkä toimistopalvelut palkkoineen ja vuokrineen ilmaiseksi synny, huomautti Miinin.
 
© Karjalainen


< Takaisin | Sivun alkuun