< Takaisin | Uutiset 2002-03

Aamulehti 17.10.2002

Honka jäädytti Pyrbasketin pelin ja yleisön

Panu Pokkinen

Puolet ottelusta Pyrbasket pystyi taistelemaan Espoon Hongan kanssa tasapäisesti. Toisella puoliajalla ammattilaisjoukkueen rutiini näkyi, ja paikkapuolustuksen turvin Honka rynni 92-81 (43-44) -voittoon.

Ammattilaisista koostuva Honka on lähtenyt kauteen lähes 500 000 euron budjetilla, joka on sarjan suurin ja 3,5 kertaa isompi kuin Pyrbasketilla.

Yksi tukipilareista on Saksan Bayern Leverkusenista viiden vuoden jälkeen Suomeen palannut Maurizio Pratesi, 26.

- Halusin palata Suomeen, vaikka palkka Saksassa on lähes 1,5-kertainen, kertoo Tampereella kautensa avannut Pratesi.

Selkävaivaisen Pratesin pisteet syntyivät eleettömästi aina tarvittaessa, esimerkkinä ottelun lopullisesti ratkaissut kori. Tilanteessa 78-85 helsinkiläisen Kiri-60:n kasvatti leijaili omissa korkeuksissaan Hongan ohiheiton perään, tippasi pallon koriin ja sai päälle vielä vapaaheitonkin.

Kaksi minuuttia ennen puoliaikaa tilanteessa 42-34 Hongan valmentaja Mihajlo Pavicevic otti teknillisen virheen, josta Pyrbasketille seurasi kaksi vapaaheittoa ja sivuraja. Pyrbasket hukkasi tilaisuuden ja päästi Hongan puoliajalle vain pisteen tappioasemasta.

Toisella puoliajalla Honka siirtyi paikkapuolustukseen ja tukki Pyrbasketin korinalustan. Pyrbasketin kaukoheitot eivät osuneet, ja Honka karkasi 16 pisteen päähän.

Paikkapuolustus jäädytti myös kotiyleisön: ammattilaiset tulivat töihin ja puristivat mehut niin katsojista kuin pelaajistakin.

- Hyökkäyspelimme oli liian varovaista, ja tänään kolmen pisteen heitotkin upposivat vain 30 prosentin tarkkuudella. Honka pelasi taktisesti hyvin - kuten ammattilaiset, kertoo Pyrbasketin Miikka Sopanen.

Pyrbasket oli liikaa kolmikon Minetti (14/4), Hamilton (24/5) ja McFarlan (24/9) korinaluspelin varassa.