kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

30.1.2015


Tampereen Pyrintö - Kataja Basket 93-89
(16-29, 26-23, 27-13, 24-24)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 22/40 (Pyrinnölle jo 26/40). Kataja (13-8, sarjasijoitus 5.) pelasi edellisen kerran vajaat kaksi viikkoa sitten kun taas mestari-Pyrintö (11-14, sijoitus 7.) on vetänyt tuon jälkeen kolme ottelua, viimeksi keskiviikkona Kauhajoella. Katajan vierassaldo on 5-5 ja voittoihin lukeutuu mm. yksi Tampereelta haettu (13. joulukuuta). Pyrinnön kotisaldo on sarjan eliittiä, 9-3 (tappiot Katajan lisäksi Kouvoille ja Seagullsille). Kauden kohtamisissa Kataja on niskan päällä jopa voitoin 2-0.
Tommi Huolila palaa kahden kuukauden pakollisen tauon jälkeen kokoonpanoon, josta puuuttuvat siten enää loppukauden sivussa oleva Kalle Naapi ja Riku Heinonen. Pyrintö koki keskiviikkona kovan kolauksen kun Petri Heinonen loukkasi jalkaansa eikä ole tänään pelikunnossa. Joukkueen neljästä amerikkalaisesta sivuun jää Tyrone Kent.
 
Ratkaisu:
Pyrintö toipuu hitaasti mutta varmasti Katajan 0-15 -shokkialusta. Se kuroo suurimmillaan 18:ssa käyvän vierasjohdon neljään hieman ennen puoliaikaa ja viimeistään kolmannella jaksolla ottelu on täysin avoin. Reggie Arnold on jo johtamassa joukkonsa kohti sarjapisteitä, mutta hänelle vihelletty vähintäänkin kyseenalainen viides virhe kaksi minuuttia ennen loppua tekee ison loven Katajan rintamaan. Koko matsin erinomaisesti esiintyvät Pyrinnön nuoret saavat muun, kunnioitettavan tasaisesti pelaavan joukkueensa mukana ansaitun palkkion Alex Vaenerbergin kolmosen myötä 50 sekuntia ennen loppua: isännät nousevat 88-87 -johtoon eikä lopun vapaaheittoralli enää käännä vaakaa Katajalle. Kotivoitto on ansaittu, mutta tuomarityöskentely jättää kokonaisuutenakin happaman maun - melko varmasti molempiin leireihin kuin myös ottelua seuraavan yleisön nieluihin. Hälyyttävän heikkoa toimintaa 2010-luvulla kun liiga ja sen pelaajat -ja samalla koko tuote- ovat parempia kuin koskaan.
 
Avainpelaajat:
Antero Lehto (19/2/5 syöttöä/plus-miinus -luku +6) on pitkään Arnoldin tiukassa vartioinnissa ja tekemisensä on nihkeää. Kuten muukin Pyrintö, tulee kokenut ja taitava kapteeni väkisin peliin mukaan ja on totutusti yhdessä Damon Williamsin (13/15/5 s./3 riistoa/-2) kanssa parhaimmillaan ratkaisuhetkillä. Lehto haastaa väsymättä ja Williams hallitsee levypallopeliä. Will Harris (16/6/-10) yllättää aika monet saamalla atleettisesta varrestaan hyvät tehot irti Katajan korin alla. Uuden takamiehen Bryan Hopkinsin (6/4/2 s./3 riis./-5) jäädessä lähes statistin rooliin esittävät nuoret Vaenerberg (13/0/+16), Osku Heinonen (9/1/+17) ja Topias Palmi (14/5/2 s./+5) yhtä aikaa kotiyleisölle jos ei kauden parastaan niin ainakin hyvin lähelle. Ei liene väärin todeta että Pyrintö voittaa tänään heidän todella hienon kollektiivisen panoksensa turvin. Palmin ja Heinosen vahvuudet ovat heittopelissä, Vaenerbergin puolustuksessa ja korilleajoissa.
Arnold (34/6/kentän paras teholuku, 32/kentän paras plus-miinus -luku, +20) takoo Katajan 15 ensimmäisestä pisteestä kahdeksan näyttäen suuntaa illalle ja Teemu Rannikon (23/3/6 s./-1) syöttöralli toimii moitteetta kaksi jaksoa. Pyrinnön paranevasta puolustuksesta kertoo omaa kieltään se ettei kapteenille merkitä puoliajan jälkeen enää yhtään koriin johtanutta syöttöä. Kataja-hyökkäys onkin loppua kohti yhä enemmän Arnoldin varassa, joten Rannikon pelinteon jarruttamisen (Ville Pekkola, Vaenerberg) voidaan katsoa osittain onnistuvan. Ken Horton (14/8/1 torjunta/+3) pelaa jälleen monipuolisesti ja Marius Van Andringa (10/0/+12) pirteästi. Sentteri Tom Knightille (4/4/1 tor./-6) pelitauko sen sijaan ei ole tehnyt hyvää sillä "tatsi" on aika lailla kateissa.
 
Muuta:
Tommi Huolila (2/1/+2) tuo paluunsa myötä mukavasti kokoa ja liikkuvuutta joukkueen pitkään päähän. Kun hän saa lisää pelejä alle, ei ole mitään syytä odottaa muuta kuin alkukaudelta tuttua aggressiivista menoa.
 
Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Joensuussa. Vastassa kovavireinen kotimainen huippujoukkue Bisons Loimaa.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun