kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

1.3.2015


Kobrat Lapua - Kataja Basket 80-81
(16-22, 17-23, 23-11, 24-25)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 28/40 (Kobrille 29/40). Kauden kolmas kohtaaminen, kaksi edellistä (molemmat kotona) ovat menneet Katajalle. Lapualla on pelattu vuosien saatossa aina tasaväkisesti, voitot kautta aikain kirjataan 2-2.
Kataja (17-10, sarjasijoitus 5.) pelasi viimeksi keskiviikkona Salossa, jossa hengetön Vilpas kaatui todella helposti. Kobrat (8-20, sijoitus 10.) on puolivälissä kuuden kotiottelunsa putkea, josta tuloksen raapiminen on avainasemassa kun ratkotaan joukkueen loppusijoitusta runkosarjassa. Kolmesta ensimmäisestä matsista se voitti kaksi (Honka, Kouvot) ja hävisi yhden niukasti (Pyrintö). Kobrien riveissä nähdään Katajalle yksi täysin uusi tuttavuus, 206-senttinen sisäpelaaja Chris Braswell.
Kataja jatkaa ilman Rannikkoa ja Naapia, Kobrilta sivussa ovat avainmiehiin luettavat Juho Nenonen ja Jussi Turja.
 
Ratkaisu:
Ottelusta tulee juuri niin vaikea kuin historia Lapualla osoittaa ja odottaa sopii. Kaksi ja puoli jaksoa huomattavasti kypsemmältä näyttävä Kataja menettää selvän johtoasemansa pallonmenetyksiin ja Kobrat juoksee taiston nopeasti tasoihin. Lopullinen ratkaisu nähdään viimeisillä sekunneilla. Tilanteessa 80-79 Kataja tulee aikalisältä toimivan kuvion kera: Petri Virtaselle (3/4/3 syöttöä/plus-miinus -luku +11) pelataan täysin vapaa kolmen pisteen heitto. Se ei osu mutta loistavasti koko illan vääntävä Tom Knight kaapii hyökkäyslevyrin ja nostaa ahdistettuna kakkosen sisään ajassa 39:57. Kobrat ei saa aikalisänsä jälkeen aikaan yhtään mitään, sillä sisäänsyöttö on luokaton. Kataja juhlii vierasvoittoa mutta aivan yhtä oikeutetusti vaaka olisi voinut kääntyä raivokkaasti taistelevan kotijoukkueen suuntaan.
 
Avainpelaajat:
Knight (30/12/2 torjuntaa/kentän paras teholuku, 37/+9) on loistava. Paitsi että hän nostelee Korisliigan uuden piste-ennätyksensä amerikkalainen hallitsee korinalustaa myös puolustuspäässä. Levypallopeli on ajoittain hurjaa mikä tuottaa lopullisen kruunun voittokorin muodossa. Ken Horton (23/7/2 s./1 tor./teholuku 30/+1) aloittaa jälleen loistavasti naulaten 18 pistettä puoliaikaan mennessä. Vaikka hyökkäystehot toisella jaksolla putoavat pelaa laituri huippuottelun hänkin. Isoa vastuunkantoa puolustuksessa ja kokonaisuutena tarkkaa viimeistelyä (pelitilanneheitot 8/11 ja vaparit 4/4). Kolmas avainmies on liigan pistetilastoykkönen Robert Arnold (18/5/4 s./5 menetystä/1 tor./teholuku huomattavan vaatimaton 7/+6). Heittopelinsä ei ole tänään uomissaan (pelitilanneheitot 6/16) mutta sekä pelinteko-osastolla että puolustustehtävissä Reggien panos on huomattava. Kotimaisista pelaajista Jesse Niemen (2/4/-7) pirteä peli-ilme on maininnan arvoinen.
Kotijoukkueen tehot jakautuvat hieman yllättäen vieraitaan huomattavasti laajemmin. Amerikkalaiskaksikon Paul Carter (22/9/2 s./1 tor./teholuku 24/+1) - Austen Rowland (15/5/6 s./2 riistoa/+1) takana neljä vähemmän valokeilassa paistattelemaan tottunutta pelaajaa tekevät Katajan illasta vaikean. Georgialaistakamies Givi Bakradze (2/3/5 s./kentän paras plus-miinus -luku, +12) jakaa palloa erinomaisesti, Tuomas Viertola (11/3/1 tor./-6) vääntää joka tilanteen aivan tappiin, Panu Peltokangas (10/0/1 tor./+6) kohauttelee kotiyleisöä mm. kaukoheitoillaan ja Pyry Rainamaa (6/7/-6) riehuu loppuhetkillä hyökkäyskorilla repien irtopalloja joukkueelleen. Uusi sentteri Chris Braswell (toinen ottelu Kobra-paidassa: 14/2/-5) että sen sijaan painetaan lujaan puristukseen ja ero esim. Knightiin on huikea.
 
Muuta:
Ottelu on vasta kauden toinen ns. tiukka ottelu (+-5 pistettä), jonka Kataja onnistuu kääntämään voitoksi. Tappio on kärsitty kuusi kertaa.
Kataja saa amerikkalaiskolmikkonsa (yhteensä 71 pistettä) ulkopuolelta ainoastaan 10 pistettä. Takamieskaksikon Virtanen - Marius Van Andringa (3/1/-1) sihti on erityisen hukassa, sillä parivaljakon yhteensä 11 kolmosesta vain kaksi osuu.
 
Seuraava ottelu:
10 päivän harjoitusjakson jälkeen vasta torstaina 12.3. Loimaalla Biisoneita vastaan.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun