kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

26.4.2015


5. puolivälieräottelu Kataja Basket - Namika Lahti 87-62
(21-13, 21-14, 27-19, 18-16)

Kataja välieriin voitoin 3-2.
 
Alkuasetelmat:
Puolivälierien viides ja ratkaiseva kohtaaminen.
Lahti selätti eilen kotikentällään paitsi henkiset myös fyysiset vastoinkäymiset. Se ei jäänyt ihmettelemään Vesa Mäkäläisen poistumista ambulanssilla kesken kaiken, kuroi Kataja-johdon kiinni ja löi aivan lopussa vielä ennakkosuosikille luun kurkkuun jäätävillä päätöshetkien viimeistelyillään. Molemmat joukkueet ovat olleet tässä sarjassa erityisen hyviä kotikentällään, joten mikäli tilastot pitävät paikkaansa, Katajan tulisi tänään hallita, mutta mikäli henkisestä kapasiteetista pitäisi hakea ennakkoasetelmia, tilanne on aika lailla tasan ja mitä tahansa saattaa tapahtua.
Namika joutuu kauden tärkeimpään paikkaan ilman Vesa Mäkäläistä, jonka selkävamma ei mahdollista pelaamista.
 
Ratkaisu:
Lahtelaiset ovat sittenkin Katajaa väsyneempiä. He eivät pysty jatkamaan samaa, tehokasta Katajan pelintekemisen häirintää mikä on ollut kahden puolivälieräsarjavoittonsa avaintekijä. Teemu Rannikko pääsee heti startista vauhtiin, Katajan hyökkäys rullaa tutun näköisesti, tulosta tulee ja Namika alkaa jäädä kyydistä. Kun kotijoukkueen yksikään avainmies ei alisuorita ja samaan aikaan lahtelaisten tehopelaajamäärä kutistuu minimiin (heiltä vain viisi miestä tekee ottelussa pisteitä suuruusjärjestyksessä 23, 17, 14, 5 ja 3) alkaa sarja olla ns. taputeltu.
 
Avainpelaajat:
Rannikko (20/2/9 syöttöä/4 riistoa/teholuku kentän paras, 27/plus-miinus -luku +20) pelaa yhden heikohkon matsin jälkeen huippupelin. Hän pyrkii alusta lähtien haastamaan vartijaansa myös korilleajoilla ja onnistuu. Jos takkusi heittopelinsä eilen niin tänään on kellossa toinen ääni: heitot 9/11. Koriinjohtavat syöttönsä ovat tuttua Rannikkoa, yksinkertaisesti maagisia. Eilen pirteät minuutit pelinjohtotehtävissä avustanut Petri Virtanen (7/4/2 s./+6) on hänkin pelipäällä. Peteltä Kataja saa tänään varmaa pallon ylöstuontia, korintekouhkaa sekä hänelle harvinaiset kolme hyökkäyslevypalloa. Ken Horton (16/8/3 riistoa/teholuku 19/+25) oli eilen aika lailla kuutamolla, mutta tänään syvällä pelissä. Varmaa suorittamista alusta loppuun, kuten myös Tom Knightilta (7/11/2 torjuntaa/teholuku 18/+25) sekä Reggie Arnoldilta (23/4/5 s./3 riis./1 tor./teholuku 19/+18). Knight käyttää korintekopaikkansa hyvin ja puolustaa varmaotteisesti. Arnold malttaa mielensä vaikka heittopaikkoja ei alkupuolella hirveästi tulekaan: loppua kohden etenkin yhteistyö Rannikon kanssa paranee. Viisi syöttöä kertoo monipuolisuudestaan. Marius Van Andringa (9/0/+19) ja Jesse Niemi (2/4/+3) tekevät hartiavoimin töitä pelisuunnassa alaspäin ja Van Andringa käyttää myös heittopaikkansa tehokkaasti (kolmoset 3/5).
Kevin Tiggs (17/6/7 s./4 riis./teholuku 18/-12) ja David Gonzalvez (23/3/2 s./2 riis./teholuku 24/-18) kannattelevat Namikaa minkä pystyvät. Heidän lisäkseen 10 pisteeseen yltää vain sentteri Ryan Wright (14/7/1 tor./teholuku 10/-25). Ilkka Vuori (3/3/2 s./-28) ja Vesa Heinonen (5/3/2 riis./1 tor./-3) ovat lahtelaisten kauden viimeisen ottelun muut pinnamiehet.
 
Muuta:
Voitto on Kataja Basketille sen Korisliiga-historian viidessadas (500.).
Karhu kaataa samaan aikaan Pyrinnön ja näin ollen välieräparit ovat Kataja-Karhu sekä Bisons-KTP.
 
Seuraava ottelu:
Välieräsarja käynnistyy keskiviikkona Mehtimäeltä.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun