kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

29.3.2015


Kataja Basket - KTP-Basket, Kotka 89-100
(16-19, 17-27, 20-21, 36-33)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 34/40. Kauden kolmas kohtaaminen, ensimmäinen Joensuussa, voitot KTP:lle 2-0. Katajan (22 voittoa, 11 tappiota, viimeiset 10 ottelua 8-2) kotisaldo on 13-3 (tappiot Biisoneille, Karhulle ja Kouvoille) ja joukkue on pelannut 10 peräkkäistä tappiotonta kotiottelua.
Kataja lähtee otteluun ilman sentteriään Tom Knightia, joka on perhesyistä piipahtamassa kotimaassaan. Onneksi Tommi Huolila on toipunut flunssasta ja palaa kokoonpanoon. Myös Marcel Moore tekee paluuta oltuaan alaraajavamman vuoksi sivussa vajaan kuukauden. Teemu Rannikko ja Robert Arnold ovat ensi kertaa yhtäaikaa mukana KTP:ta vastaan.
KTP (24-9, viimeiset 10 ottelua 6-4, sarjan paras vierassaldo 11-5) on kärsinyt viime aikoina yllättäviäkin tappioita, mm. kotonaan Seagullsille ja viime kierroksella Hongalle. Tähän otteluun joukkue pääsee lähes parhaalla kokoonpanollaan, vain jo pitkään loukkaantuneena ollut Samuli Vanttaja puuttuu (sivussa loppukauden). KTP:n edellisestä runkosarjavoitosta Joensuussa on aikaa jo neljä vuotta.
 
Ratkaisu:
KTP on kerrassaan pelottavan hyvä. Joukkue murjoo Katajaa lattianrakoon heti ylösheitosta osuen tarkasti kaukaa ja vääntäen vahvasti läheltä. Lopullinen levypallosaldo 19-29 (Katajan 19 levypalloa on vuosikausiin heikoin yhden ottelun liigapelisaldo kaikki joukkueet huomioiden) selittää osaltaan lopputulosta samoin kuin KTP:n kokonaisuudessaan loistava heittopeli (kakkoset 63 %, kolmoset 55 %). Viimeinen silaus on Katajan heikko puolustuspeli, jonka suhteen kaikkea nähtyä ei voi mitenkään laittaa kokoeron/Knightin puuttumisen piikkiin. Suurin palo on tänään oman korin alla poissa eikä ajoittain hienosti rullaava hyökkäys riitä erinomaista vierasta vastaan.
 
Avainpelaajat:
KTP-kolmikko Kenneth Simms (21/9/2 syöttöä/teholuku 27/plus-miinus -luku +12) - LaMonte Ulmer (22/8/3 s./2 riistoa/teholuku kentän paras, 28/+17) - Timo Heinonen (11/4/2 riis./teholuku 10/kentän paras plus-miinus -luku, +19) lyö reippaat alkutahdit. Kukin tekee tuhojaan Kataja-puolustuksen keskellä auttaen vieraat reiluhkolle karkumatkalle. Joonas Lehtoranta (22/1/2 s./teholuku 23/+16) ja Michael Pounds (7/1/+3) kiihdyttävät loppua kohden iskien Kataja-puolustuksen virheistä palloa vastustamattomasti sukkaan. Uuden Korisliiga-piste-ennätyksensä takovan Lehtorannan esitys on kaikilla mittareilla merkillepantavan kova ja röyhkeä. Ykköstakamies Brandon Jefferson (13/4/2 s./1 torjunta/+8) nousee hänkin sitä suurempaan rooliin mitä pidemmälle ottelu etenee. KTP:n hyvyydestä kertoo myös se että Jeffersonin tehot näyttävät syntyvän ikään kuin puolivaloilla.
Kataja nojaa kaksikkoonsa Teemu Rannikko (10/2/16 s./teholuku 21/-18) - Ken Horton (24/5/2 s./teholuku 23/-18). Huonot uutiset ensin. Kummankin herran plus-miinus -luku kuvaa iltansa negatiivista puolta: puolustuspäässä homma ei toimi. Hyökkäyksen suhteen ongelmaa ei ole ja Rannikko jakelee Kataja-urallaan jo kolmannen kerran maagiset 16 koriin johtanutta syöttöä, jälleen mitä erilaisin variaatioin. Huikeaa katseltavaa! Petri Virtanen (17/1/3 s./teholuku 16/Katajan paras plus-miinus -luku, +8) ja Jesse Niemi (15/1/teholuku 17/-11) tuovat mukavasti tehoja hyökkäykseen. Niemen loukkaantumishuoliensa poistumisen jälkeen tekemää nousua tuikitärkeäksi rotaatiopelaajaksi ei voi kuin ihailla. Virtasen otteissa on "vanhaa Peteä" hänen pelotellessaan tauon jälkeen KTP:ta kovilla ratkaisuillaan. Marius van Andringa (9/0/-8) väläyttelee kaukoheittoaan, puolustuksessa on tänään vaikeaa. Tommi Huolilan (2/5/2 tor./+5) paluu laitetaan ilolla merkille. Kaksi jämäkkää heiton torjuntaa on tänään parasta Tommia. Reggie Arnoldin (12/4/1 tor./-16) ilta on ennenkokemattoman vaatimaton.
 
Muuta:
Myös Kataja heittää hienosti, kakkoset peräti 77 % (20/26) ja kolmoset 44 % (14/32). Se jakaa myös hurjan monta koriin johtavaa syöttöä vieraitaan enemmän (24-13), mutta tässä kohtaa tilastot eivät kerro lopullisesta totuudesta paljoakaan KTP:n hallitessa kohtaamista alusta loppuun.
 
Seuraava ottelu:
Keskiviikkona kotikentällä Helsinki Seagullsia vastaan.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun