kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

18.1.2015


Kataja Basket - Kobrat Lapua 106-87
(22-29, 30-18, 25-21, 29-19)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 21/40. Kataja (12-8, sarjasijoitus 5.) pelasi perjantaina, mutta Kobrat (6-14, sijoitus 11.) on saanut harjoitella koko viikon. Katajan kotisaldo on 7-3 (tappiot Biisoneille, Karhulle ja Kouvoille), Kobrien vierassaldo 2-7 (voitot voitot Kauhajoelta ja Lahdesta). Joukkueet ovat ennen tätä iltaa kohdanneet Korisliigan runkosarjan merkeissä Joensuussa viisi kertaa ja Kataja on ollut tähän menessä aina parempi. Tämän kauden ensimmmäinen koitos pättyi Joensuussa 85-73.
Katajalta sivussa ovat totutusti Tommi Huolila, Kalle Naapi ja Riku Heinonen. Kobrien kaikki avainmiehet ovat pelikunnossa.
 
Ratkaisu:
Ottelusta tulee juuri niin vaikea kuin mitä ennakkoon osataan arvata. Kobrat hyökkää koko vahvan viisikkonsa voimin välittömästi Katajan päälle ja kun kotijoukkueen alku ei ole paras mahdollinen, joutuu se nopeasti takaa-ajajaksi. Vasta miesvartioinnin vaihto paikkapuolustukseen, pikku hiljaa paraneva levypallopelaaminen sekä kapteeni Rannikon loppua kohti tihenevät pelirytmitykset nostavat isännät suosta. Kobrat alkaa hermostua ja vaikka Kataja sössii yhteen vaiheeseen viisikin peräkkäistä vapaaheittoa ohi maalin, kulkee sen juna jo vauhtia josta väsyneet vieraat lopulta putoavat.
 
Avainpelaajat:
Teemu Rannikon (23/4/12 syöttöä/kentän ylivoimaisesti paras teholuku 33/plus-miinus -luku +19) peli kulkee yksi yhteen muun joukkueen esityksen kanssa: koko ajan loppua kohti parantaen. Kapteeni heittää irtiottovaiheessa ratkaisevia kolmosia naruihin ja syöttörallinsa käy kisaa pelikellon kanssa. Mahtava ottelu ja ennen kaikkea näyttö johtajuudesta - taas kerran. Todelliseksi yllätyskortiksi nouseva Marcel Moore (14/6/teholuku 18/kentän paras plus-miinus -luku +23) paitsi että niittaa uuden liigan piste-ennätyksensä esittää loistavaa levypallopeliä. Hieno esiin astuminen jonka merkitys korostuu, kun kuullaan että Reggie Arnold (17/7/4 s./3 torjuntaa/teholuku 16/+19) kärsii koko ottelun ajan pahasta migreenistä. Käsittämättömän kova suoritus amerikkalaiseltakin ja on helppo yhtyä Pekka Salmisen lehdistötilaisuudessa jakamiin kehuihin: "Moni ei pystyisi vastaavassa olotilassa edes kävelemään, Reggie halusi taistella joukkueen eteen". Tom Knight (18/6/3 s./4 torjuntaa/teholuku 27/+4) ja Ken Horton (13/5/teholuku 13/+19) ovat erityisen tarkkoina heittopeleissään: kumpikin osuu kaikissa kakkosissaan (Knight 8/8, Horton 5/5). Knight loistaa jälleen myös oman korin suojelijana kuten liigan torjuntaykkösen kuuluukin - vapaaheittopelinsä (2/7) sen sijaan jättää paljon korjattavaa. Kuudes vähintään 10 pisteeseen yltävä joensuulainen on Petri Virtanen (13/1/2 s./teholuku 9/+4), jonka kolme kolmosta ovat tänään parasta Peteä.
Kobrista Juho Nenonen (17/8/teholuku 18/-12) on loistavalla pelipäällä ollen koko ajan aktiivinen. "Neponen" esittelee ex-kotiyleisölleen koko arsenaalinsa kaukoheitoista läpiajoihin ja levypallorymistelyyn. Paul Carterin (17/12/2 s./3 riistoa/teholuku 21/-22) meno laantuu loppua kohden - alkupuolikkaalla hän on loistava. Takamies Austen Rowland (12/3/11 s./teholuku 18/-17) häviää "syöttökilpailun" Rannikolle vain yhdellä mikä alleviivaa uuden Kobra-takamiehen pelinjohtotaitoja. Toinen uusi lapualaistuttavuus Cole Dickerson (9/10/1 tor./teholuku 7/-13) hakee vielä paikkaansa mutta Tuomas Viertola (12/1/teholuku 11/-15) huomaa avauspuolikkaalla omansa ja raataa todellisen tehojakson, jolloin kori on hänelle kuin valtameri ja kaikki osuu.
 
Muuta:
Katajan kakkosprosentti on huikea 72 (23/32) ja kolmosetkin osuvat 43-prosenttisesti (15/35). Menetyksiä on vain kahdeksan (Kobrat 15) ja torjuntatilasto luetaan isännille peräti 7-1.
Voiton myötä Kataja ohittaa sarjataulukossa Kouvot kivuten neljänneksi.
 
Seuraava ottelu:
Vasta vajaan kahden viikon päästä Tampereella Pyrinnön vieraana.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun