kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

31.10.2014


Kataja Basket - Bisons Loimaa 81-85
(22-10, 19-22, 21-26, 19-27)

Alkuasetelmat:
Katajalle Korisliigan runkosarjan ottelu 8/40. Saldo tähän mennessä 3 voittoa ja 4 tappiota, kaikki tappiot peräjälkeen vieraskentillä (Lahti, Honka ja viimeksi perjantaina KTP). Jo oman kansainvälisen taipaleensa todella kovassa VTB-liigassa (saldo: 1 voitto, 3 tappiota) aloittanut Bisons on sekin takellellut Korisliigassa. Viidestä pelatusta ottelusta sillä on kaksi voittoa (Kouvot, Honka) ja kolme tappiota (Lahti, Pyrintö ja viimeksi eilen KTP vieraissa yhden pisteen marginaalilla).
Jesse Niemi palaa pelaavaan Kataja-kokoonpanoon, kapteeni Teemu Rannikko sen sijaan jatkaa edelleen sivussa. Biisoneilta Tuukka Kotti on ollut vaivaisena sivussa koko alkukauden ja tänään neljästä ameikkalaispelaajastaan huilaa vikkelä Aaron Johnson. Eilen Kotkassa kovaa taistellut Ville Mäkäläinen merkitään kokoonpanoon, mutta kentälle hän ei tule.
 
Ratkaisu:
Kataja menettää loppuhetkillä paikkansa kuskin pukilla. Joukkue on siihen saakka pelannut ennakkoluulotonta ja todella positiivista koripalloa. Bisons ei tee mitään erityistä, mutta sen selvästi laajempi materiaali ottaa kuin ottaakin "omansa". Kataja saa syyttää tappiosta osaltaan myös itseään, sillä mm. 18 menetystä on yksinkertaisesti liikaa varsinkin, kun suurin osa niistä on ns. pakottamattomia. Merkittävä osuus vierasvoitossa on myös pelinjohto-osastolla, jolla Antto Nikkarinen on ratkaisuhetkillä elementissään.
 
Avainpelaajat:
Nikkarinen (20/5/4 syöttöä/4 riistoa/1 torjunta/teholuku 21/kentän ylivoimaisesti paras plus-miinus -luku, +16) näyttää miksi hän pelaa Susijengi-statuksella. Käynnistymisensä peliin on muun biisonilauman tapaan hidas, mutta lopulta alkaa tapahtua. Playmaker tekee 19 viimeisestä Bisons-pisteestä 11 ratkaisten ottelun. Eero Aaltonen (14/3/teholuku 12/+14) tuo penkiltä hurjan määrän energiaa ja on tänään toinen erityisen kova loimaalaisonnistuja. MM-kisakävijä Matti Nuutinen (13/3/teholuku 14/-2) pysyy kurissa ja nuhteessa suurimman osan ottelua, mutta lopussa taituri saa sen verran siimaa, että pääsee antamaan riittävän kontribuution voiton eteen. Ian Hummer (12/12/2 s./2 tor./teholuku 22/+10) näyttää kahdella ensijaksolla loimaalaisten amerikkalaiskolmikon heikoimmalta lenkiltä, mutta herää päävalmentaja Greg Gibsonin ripitykseen ja on lopussa mies paikallaan. Iltansa kruunaa Kataja-tähti Reggie Arnoldin kolmen pisteen heittoyrityksen torjunta viitisen sekuntia ennen loppua.
Arnold (34/4/2 riis./teholuku 23/+1) tekee jälleen palkkansa eteen täyden iltapuhteen ja vähän ylitöitäkin. On vain ihmeteltävä kuinka hyvin hän jaksaa etenkin Rannikon poissaollessa - työsarkaa riittää. Täysin toinen asia on se, kuinka hyvästä pelaajasta onkaan kyse. Kannattajille ei voi muuta todeta kuin että nautitaan otteistaan nyt kun vielä voidaan! Petri Virtanen (18/3/3 s./teholuku 17/+-0) pelaa pienen tauon jälkeen jälleen huippuottelun mikä yhdessä Arnoldin esityksen kera pitää Katajaa todella pitkään kiinni sarjapisteissä. Tom Knight (13/10/2 s./teholuku 11/-4) on alkupuolella täynnä energiaa, mutta katoaa sitten jonnekin. Kuusi menetystä synkistää iltaansa. Ken Hortonin (9/9/2 riis./teholuku 9/-8) on pian saatava heittonsa putoamaan. Näkymät korille eivät nykyisistä paljoa parane eikä joukkueella ole kohta enää aikaa odottaa. Muuten otteensa ovat moitteettomia. Marcel Moore (2/2) on hyvä puolustuspäässä.
 
Muuta:
Vaikka Teemu Rannikon loukkaantumisen taakse meneminen on tulkittavissa selittelyksi, on fakta, ettei nuori joukkueemme kestä pitkään tärkeimmän pelaajansa poissaoloa. Pelinteko-osasto -ja koko miehistö- kaipaa johtajaansa, jonka otteiden siivittäminä hyökkääminen on kovasti tämänhetkistä helpompaa pallon tullessa aina oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Oli miten oli, viidestä peräkkäistappiosta huolimatta, joukkueen esitys ei ole tänäänkään lähellä katastrofia, päinvastoin. Palkinto tulee vielä.
 
Seuraava ottelu:
EuroChallenge käynnistyy tiistaina LähiTapiola Areenalla. Vastaan asettuu yksi Ranskan tämänhetkisistä kärkiryhmistä, JSF Nanterre.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun