kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

16.4.2014


Salon Vilpas Vikings - Kataja Basket 69-79
(16-19, 23-16, 12-21, 18-23)

Alkuasetelmat:
Runkosarjan viimeinen kierros (44/44). Sekä Kataja (31 voittoa, 12 tappiota; vierasssaldo 18-3) että kotijoukkue Vilpas (17-26; kotisaldo 13-8) lähtevät päätökseen vailla paineita, onhan molempien asema sarjataulukossa jo selvä. Katajan sijoitus tulee olemaan kolmas, Vilppaan pudotuspelihaaveet hautautuivat edelliskierroksen Lapua-tappioon ja sijoitukseksi ankkuroituu yhdeksäs. Suurin mielenkiinto ennen ottelua kohdistuu kierroksen muihin otteluihin ja sitä kautta siihen, mikä tulee olemaan Katajan puolivälierävastustaja.
Vilpas lähtee otteluun ilman sisäpelaajaansa Shawn Atupemia, Katajan avainmiehistä sivussa ovat Antti Kanervo ja Teemu Rannikko.
 
Ratkaisu:
Vilpas on kotihallissaan odotetun vaikea vastustaja. Se ei tänäänkään anna periksi ja ottelu ratkeaa vasta lopussa. Kataja esittää kautta linjan kelvollista levypallopeliä kirjauttaen tällä saralla runkosarjan parhaan kokonaislukemansa (50), mikä on Atupemin poissa ollessa tietynlainen vaatimuskin, ja hyödyntää kokoaan ratkaisuhetkillä. Kolme minuuttia ennen loppua Jared Newson (10/8/teholuku 9) riistää pallon Marcus Relphordelta (19/5/4 s./teholuku 21) ja siirtää Katajan kuuden pisteen johtoon (64-70). Joseph Harrisin (16/14/3 s./teholuku 29) kavennettua kahdella onnistuneella vapaaheitolla eron neljään Mike Morrison (11/10/teholuku 13) loistaa kahdessa peräkkäisessä hyökkäyksessä sekä levypallopelaamisellaan että viimeistelyllään ja ero kasvaa puolitoista minuuttia ennen loppusummeria tavoittamattomiin (66-74).
Erittäin tasaisesta Katajasta vain kaksi pelaajaa jää ilman pistemerkintöjä, muista kahdeksasta viisi kirjauttaa yli 10 ja kuudes ja seitsemäskin kahdeksan pistettä. Alex Wesby (18/8/teholuku 19) on tehokkain ja kaksikko Vesa Mäkäläinen (8/10/4 s./teholuku 16) - Morrison repii suurimmat levyrilukemat. Vilppaan ykkönen on monipuolinen Harris.
 
Muuta:
Kun Honka voittaa Lappeenrannan, varmistuu sen asettuminen Katajan vastustajaksi pudotuspelien I kierroksella. Muut peliparit puolivälierissä ovat Pyrintö-Lahti, KTP-Karhu ja Bisons-Kouvot.
Petri Virtanen (11/1/2 s./3 riis./teholuku 10) riistää ottelussa kolmesti, mikä nostaa hänet kautta aikain kuudentena liigapelaajana 600 runkosarjassa otetun pallonriiston kerhoon. Mike Morrisonista puolestaan tulee ensimmäinen Kataja-pelaaja, joka voittaa Korisliigan torjuntakuninkuuden (ka. tällä kaudella 1,50 per ottelu).
Päävalmentaja Jukka Toijala luotsaa Kataja Basketia Korisliigassa kaikkiaan 200. kerran. Ottelu on rajapyykki myös koko seuralle, sillä se on miesten edustusjoukkueen 800. pääsarjaottelu.
 
Katajan seuraava ottelu:
Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina klo 18:30, jolloin Tapiolan Honka kohdataan Joensuun jäähallissa ensimmäisen kierroksen avausotteleussa.
 
> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun