kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

18.5.2014


Kataja Basket - Tampereen Pyrintö 78-88
(18-22, 18-19, 19-18, 23-29)

Tampereen Pyrintö on mestari voitoin 3-1

Alkuasetelmat:
Finalistien neljäs kohtaaminen. Sarja Pyrinnölle 2-1 molempien voitettua kotipelinsä. Mestaruus ensi kertaa katkolla.
Pyrintö iski eilen Hakametsässä kovuudella, röyhkeydellä ja taidolla ja otti selvääkin selvemmän voiton. Katajan on jälleen kerran etsittävä jostakin viisasten kivi etenkin levypallopelaamiseen mikäli se haluaa unelmoida 5. ottelusta.
Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat ennallaan.
 
Antero Lehdon peli on aivan huikeaa katseltavaa. Vuoden pelaaja sekä finaalien MVP? Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.
 
Ratkaisu:
Eiliseen tappio-otteluun verrattuna Kataja on muuttanut peliään oikeaan suuntaan. Se pelaa nyt rohkeammin kohti koria, mikä tuottaakin runsaasti vapaaheittoja (21; Pyrinnöllä vastaavasti 19). Valitettavasti osumatarkkuus jättää jälleen jossiteltavaa, kun heitoista vain 14 osuu (67 %). Myös levypallopelaaminen on huomattavasti parempaa kuin eilen Tampereella (levypallot kokonaisuutena 34-35) ja Kataja repii palloista jopa 11 hyökkäyspäässä (Pyrintö 9). Nämä jäävät kuitenkin vain kosmetiikaksi, sillä lopullisesti matsin ja mestaruuden ratkaisevat Pyrinnön astetta kovemmat yksilöt. Damon Williamsin (20/7/5 s./4 riis./1 tor./teholuku 25/plus-miinus -luku +9) hurjat tahtokorit juuri oikeaan aikaan, Antero Lehdon (12/3/5 s./kentän ylivoimaisesti paras plus-miinus -luku, +17) tyylittelyt, Kelvin Lewisin (16/4/teholuku 19/+1) tarkkuus ja BJ Raymondin (16/11/4 s./kentän paras teholuku, 26/+11) härkämäisyys ovat asioita, joita ei yksikään joukkue Suomessa saa tällä kaudella lopullisesti horjutettua. Vaikka Katajan nimilista on paperilla kokonaisuutena kovempi, on tamperelaisten pelivalmius etenkin penkin osalta selvästi parempi. Roolit ovat erinomaisesti sisäistetyt ja pelihuumori joka miehellä kohdillaan. Ehdottomasti oikea joukkue juhlii mestaruutta, onnittelut Pyrinnölle!
 
Kataja-ikoniksi yhdeksän seurassa vietetyn kauden aikana kohonnut Sami Lehtoranta taisteli ja jätti tunteikkaat jäähyväiset. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.
 
Avainpelaajat:
Williams, Lehto, Raymond ja Lewis ovat kivijalka, joka kestää ottelusta toiseen. Lewis saa lehdistötilaisuudessa pitkät kehut Pyrintö-coach Poikolalta onnistuessaan jälleen Teemu Rannikon (11/3/7 s./3 riis./-1) päällystakkina. "Siinä sivussa" syntyvät 16 pistettä satuttavat Katajaa erityisen paljon. Williams kieltäytyy päästämästä Katajaa liian lähelle tämän saadessa pientä hurmosta pintaan ja jokainen, joka tämän nelikymppisen ihmemiehen uraa on Suomessa seurannut, tietää, että silloin yleensä alkaa tapahtua. Tänään Damon taituroi muutaman todellisen vääntökorin alta ja kruunaa sitten iltaansa kahdella levyn kautta nakatulla kolmosella - pelimiehellä on aina myös ansaittua tuuria. Kertakaikkiaan käsittämätön peluri! Raymond on terästä erityisesti levypalloissa ja kapteeni Lehdon kone käy mestaruutta enteilevillä kierroksilla koko ottelun. Penkiltä kotijoukkuetta kiusaa Ville Pekkola (6/0/+1) rakkikoirapuolustuksellaan, yleisellä hämmennyksellään sekä kahdella kovalla kolmosella.
Alex Wesby (31/4/1 tor./kentän paras teholuku, 28/-10) on jälleen Kataja-taistelun ruumiillistuma pitäen pitkät tovit joukkuettaan pystyssä ypöyksin. Huikeaa hyökkäystyöskentelyä Lehdon paimentamisen ohella! Rannikko väläyttelee ajoittain, mutta väsymyskin estää konkaria pääsemästä aivan parhaalle tasolleen. Mike Morrisonin (15/5/1 tor./-5) ja Jared Newsonin (4/9/8 s./-3) eväät ovat Pyrinnön toimesta valitettavasti syöty, vaikka molemmat lopulta kelpo tilastorivit kirjauttavatkin. Vesa Mäkäläisen (6/6/-5) mallikasta puolustustyöskentelyä Williamsia vastaan olisi katsellut pidempäänkin. Uransa viimeisen liigaottelun pelaava Sami Lehtoranta (6/1/-3) taistelee kiitettävästi ja takamies Petri Virtanen (2/0/-6) tuo hyökkäykseen mukavasti energiaa. Antti Kanervo (3/2/-13) ei löydä heittojyväänsä; kova pystypaini Raymondin kanssa vienee miehestä parhaat mehut.
 
Pantteri nousee Joensuussa kautta aikain kolmannen kerran. Katajankin vuoro tulee vielä! Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.
 
Muuta:
Mestaruus on Pyrinnölle kaikkiaan kolmas. Edellisen kerran se juhli 2011, niin ikään Katajan kustannuksella. Hopea on Katajalle jo kuudes.
563 runkosarjapelin (Äänekosken Huima, Namika Lahti ja Kataja) ja 126 pudotuspelin jälkeen parketit jättävä Sami Lehtoranta edusti Katajaa ajalla 2005-14, yhteensä yhdeksän kauden ajan. Laatikossaan on kolme Suomen Cup -kultaa, peräti seitsemän SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Hänet on valittu kahdesti Korisliigan vuoden pelaajaksi. A-maaotteluedustuksia on 89. Kataja-historiaan Sami jättää huomattavat jäljet: eniten liigakausia, -otteluja, -pisteitä ja -torjuntoja. Korisliiga-historiaa hän laittaa uusiksi myös viimeisessä matsissaan, sillä 126 pudotuspeliin yltää lisäkseen vain yksi pelaaja, Kari-Pekka Klinga. Aiemmin tällä kaudella Lehtoranta oli siirtynyt kaikkien aikojen runkosarjassa tehtyjen heitontorjuntojen ykköseksi. Kiitos, Sami, ja leppoisaa urheilu-uran jälkeistä aikaa!
 
> Ottelutilasto (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun