kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue

03.12.2013

Cholet Basket (FRA) - Kataja Basket 70-69
(9-12, 21-20, 17-17, 23-20)

Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2014 -alkulohkon IV kierroksen ottelu. Lohko G:n jälkimmäinen puolisko starttaa ja vastakkain on kaksi joukkuetta saldolla 2 voittoa, 1 tappio. Cholet hakee revanssia I kierroksen sensaatiomaiselle tappiolleen Joensuussa (70-76).
Kataja pelaa edelleen ilman Vesa Mäkäläistä ja myös Jesse Niemi on jalkavaivaisena sivussa. Cholet pääsee lähtemään otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Ratkaisu:
Loistavan vierasottelun pelaava Kataja siirtyy viimeisen kerran johtoon alusta loppuun tasaisessa väännössä minuutti ennen täyttä aikaa, kun Brian Greene (12/7/plus-miinus -luku +6) nostaa pallon pussiin (67-69). 4600-päinen kotiyleisö saa haluamansa huipennuksen, kun toista kertaa Katajaa vastaan kokonaisuutena luokattomasti heittävä Lamayn Wilson (7/5/-1) onnistuu viimein kakkosessaan. Greenen rikkoessa samanaikaisesti saa Wilson vielä bonuksena vapaaheiton, joka onnistuu: 70-69. Aikalisän jälkeen Kataja menettää harmittavasti pallon, mutta peli ei ole vielä menetetty. Wilson heittää jo totutusti ohi ja Teemu Rannikolle (6/1/5 s./-1) jää hetki aikaa koettaa voittoheittoa. Tällä kertaa se ei osu ja Cholet saa kaipaamansa kotivoiton.

Avainpelaajat:
Wilson nousee heikosta osumatarkkuudestaan (pelitilanneheitot 3/12 = 25 %) huolimatta kotijoukkueen sankariksi lopun onnistumisillaan. Takamieskaksikko Terrell Stoglin (15/5/4 s./-3) - John Cox (16/4/3 s./2 riis./+6) sekä laituri Rudy Jomby (11/8/3 s./2 riis./+6) pitävät huolen siitä, että Kataja ei pääse karkuun sen ottaessa muutaman pyrähdyksen päätösjakson alussa. Sentteri Claude Marquis (6/3/1 tor./+3) pelaa vahvasti etenkin ottelun alkupuolella.
Kataja-konkarit Petri Virtanen (13/2/2 s./+-0) ja Sami Lehtoranta (10/11/2 riis./+2) innostuvat erityisen mainioihin peliesityksiin. Virtanen aiheuttaa peräkkäisillä onnistuneilla heitoillaan jälleen sopivasti harmia vastapuolelle ja Lehtoranta onnistuu virhevaikeuksiin ajautuvan Mike Morrisonin (5/9/-3) lepuuttajana loistaen levypallopelissä. Juho Lehtoranta (11/3/-8) saa jatkuvasti kehuja keräävän puolustuspelinsä tueksi viimein onnistumisia toisessakin päässä. Kätensä lämpenee Katajan kannalta kreivin aikaan vaikkei panoksensa tänään voittoon saakka riitäkään. Rannikon iltaan mahtuu tällä kertaa myös hieman tavallista heikompiakin hetkiä, epäonneakin. Kaiken kaikkiaan koko joukkue esittää joka tapauksessa todella mallikasta "matkatekemistä".

Muuta:
Renaldo Major (4/0/+3) pelaa ainoastaan seitsemän minuuttia, kaikki ennen puoliaikaa. Ensitietojen perusteella sivuunjäännin syynä on loukkaantuminen.
Bakken Bears häviää samaan aikaan kotikentällään ZZ Leidenille 79-81. Kataja kohtaa tanskalaiset viikon päästä Joensuussa ja vaikka jatkoon menijät, etenkin lohkon kakkospaikka, ovat vielä monen mutkan takana, ei siitä ottelusta kelpaa kuin voitto.